Публикация

5 мита и 5 факта за хемороидите

5 мита и 5 факта за хемороидите

 

1.МИТ: Хемороидите са рядко срещан проблем.

ФАКТ: Всички хора имат хемороиди. Всъщност всеки човек има хемороидни вени в областта на ануса и ректума. Хемороидите се състоят от кръвоносни съдове, които се разширяват и стават раздразнени при определени условияь собено при хора над 50 години, бременни жени и хора, които водят заседнал начин на живот.

2. МИТ: Хемороидите са проблем, който може да бъде пренебрегнат.

ФАКТ: Обикновено са безопасни, но могат да бъдат дразнещи. Хемороидите са предимно безопасни и не представляват сериозно заболяване. Въпреки това, те могат да бъдат изключително дразнещи и причиняват дискомфорт, особено ако станат хронични, затова не трябва да бъдат пренебрегвани.

3. МИТ: Хемороидите се появяват предимно при стари хора.

ФАКТ: Хора на всякаква възраст могат да страдат от хемороиди. Често се свързват с бременността. Бременните жени имат повишен риск от хемороиди поради нарастването на теглото на матката, което увеличава налягането върху вените в областта на таза.

4. МИТ: Хемороидите са предизвикани само от запек или напрежение по време на дефекация.

ФАКТ: Макар запекът и напрежението да са една от причините, липсата на движение е един от рисковите фактори. Физическата активност помага. Редовната физическа активност може да помогне за предотвратяване на хемороиди. Тренираните мускули в областта на таза поддържат добро кръвообращение и намаляват риска от разширени вени.

5. МИТ:  Хемороидите са нелечими, а лечението винаги е болезнено.

ФАКТ: Лечението на хемороиди  е възможно: В случай на хронични или сериозни хемороиди, медицинско лечение може да бъде необходимо. Това включва лекарства, като кремове и супозитории, или дори минимално инвазивни процедури като склеротерапия или лазерно лечение.

 

Тъй като често те причиняват лека болка и сърбеж - в тези случаи може да се приложат продукти за локално облекчение. Едно от ефикасните решения е Репахерб (Repaherb). Продуктът съдържа екстракти от натурални билки (хамамелис, невен и лайка).  Предлага се в две форми - ректална маз и супозитории и  е за лечение на симптоми на хемороиди и техните усложнения. Репаехрб покрива разязвяването и предпазва тъканта от механично дразнене. Осигурява ефективна грижа за възпалената и сърбяща перианална област и така допринася за нейното възстановяване. Намалява изсушаването и подпомага заздравяването на раните, като същевременно понижава риска от образуване на фисури и нараняване при дефекация.

 

 

Коментари