Публикация

Водещите болници представиха възможностите за кариерно развитие в МУ-София

Водещите болници представиха възможностите за кариерно развитие в МУ-София

На 18 април 2024 г, след дългогодишно прекъсване, Центърът за кариерно развитие при МУ-София организира  за възпитаници на университета Ден на кариерата. Форумът бе открит от проф. Каролина Любомирова, заместник-ректор по учебна дейност, която подчерта значивостта на събитието и изказа благодарност към студентите и гостите, че са част от този така важен момент не само за университета, но и за бъдещето на българската медицина. "Ден на кариерата" има амбицията да се наложи като полезен инструмент в бъдещата професионална реализация на възпитаниците на учебното заведение и провеждането му да бъде отново ежегодно.

 Университетът трябва да поеме отговорността за кариерното насочване на студентите и дипломантите си, да стане мост между тях и работодателите, като им даде възможност да намерят подходящата позиция при подходящия работодател

 

подчерта в приветственото си слово проф. д-р Бойчо Ланджов, ректор на МУ-София.

Директори на най-големите университетски болници

и частни компании представиха пред студенти, дипломанти и специализанти възможностите за кариерна реализация в страната, като начертаха възможностите и напомниха на младите хора, че всеки камък тежи на мястото си.

България става все по-примамливо място за практикуване на лекарската професия

Около това послание се обединиха директорът на УМБАЛ „Александровска“ проф. Атанас Йонков, зам.-директорът на  УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. Петранка Троянова, директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Димитър Петков, директорът на Първа МБАЛ проф. Цветомир  Димитров и директорът на УМБАЛ Токуда Аджибадем Сити Клиник д-р Венелина Милева.

Те разказаха на студентите за предимствата на болниците, които  ръководят, за бързо развиващата се база и технологична среда, за добрите условия, при които стартира професионалния път на младия лекар, който ще ги избере.

 

Инициативата бе подкрепена от Българския лекарски съюз (БЛС) в лицето на неговия председател д-р Иван Маджаров и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), представена на събитието от председателя г-жа Милка Василева. Те подчертаха

огромното значение, което има продължаващото обучение за кариерното развитие на медицинските и здравни кадри.

Представителят на фармацевтичната компания Гедеон Рихтер, маг.-фармацевт Анна Пенева представи на младите хора възможността те, като лекари, да намерят реализация при тях.

 

Най-голямата медицинска общност в България - Credoweb, покани студентите да използват платформата като надежден професионален инструмент с много възможности. Бъдещите лекари имаха възможност на място да научат повече за социалната платформа и нейните предимства и да станат част от дигиталната медицинска експертна среда.

 

 

 

Коментари