Публикация
Х Национален конгрес по хранене с международно участие - 2015 г.
Научният форум ще се проведе на 27-30 май 2015г. в к.к. „Свети Константин и Елена“ - Международен дом на учените „Фредерик Жолио – Кюри“. Организатор на събитието е Българско дружество по хранене и диететика
Регистрация:
- Ранна регистрация на делегати в Конгреса – до 15 февруари 2015
- Регулярна регистрация на делегати в Конгреса – от 16 февруари 2015 до 30 март 2015
- Късна регистрация на делегати в Конгреса – от 31 март 2015 и на място
Важни дати:
- Откриване - 27 май 2015 – 16:00 ч
- Коктейл „Добре дошли” – 27 май 2015 – 19:30 ч
- Официална вечеря – 29 май 2015 – 20:00 ч
- Закриване – 30 май 2014 – 12:30 ч
Основни теми на Конгреса:
- Физиология и биохимия на храненето – функционални храни и напитки
- Състав и безопасност на храните – пробиотици и пребиотици
- Макро- и микронутриенти – хранене и здравословен начин на живот
- Хранене при децата и подрастващите – хранене и хидратация
- Нови храни и медикаменти в лечението на съвременните - хранителни добавки
- Заболявания. Хранителна превенция и диетотерапия – клинично хранене – ентерално и парентерално
- Затлъстяване и асоциирани заболявания. Хранене
- Метаболитен синдром – профилактика и лечение – хранителна епидемология
- Съвременни хранителни технологии – хранителна политика
Коментари