Публикация

ПРЕДСТОИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА: ТРЕВОЖНИ ДАННИ ЗА НЕОБИЧАЙНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ И ПРОТИЧАНЕ НА ТЕЖКИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ – КАКВО СЕ СЛУЧВА С ИМУНИТЕТА НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ?

Доц. д-р Емилияна Конова, д.м., специалист по клинична имунология, и проф. д-р Ваня Недкова, специалист по детски болести, ще дадат пресконференция от 11 часа на 19 март 2015 г. в Пресклуба на БТА в Плевен.


Ще бъдат разгледани данни за честотата, продължителността и тежестта на зачестилите напоследък необичайни вирусни инфекции, обхващащи всички възрастови групи, включително не рисковите – тези, на младата възраст. Данните от заболеваемостта и тежестта на инфекциите, липсата на единен патоген, насочват към вероятността общата причина да се дължи на понижен имунитет на хората, а не на един високо вирулентен вирусен причинител – мнение и хипотеза на имунолог.

Целта на пресконференцията е да се алармира пред обществеността необходимостта от спешни мерки за провеждане на имунопрофилактика и имуностимулация при всички възрастови групи, с цел профилактиране на заболеваемостта и тежките усложнения при вирусните инфекции.

Ще бъдат представени данни от РЗИ и клиники на УМБАЛ – Плевен.

Ще бъде обявен ден на отворените врати за гражданите на гр. Плевен, независимо от възрастта, за безплатни консултации, изследване на имунен статус и назначаване на имунотерапия.

Коментари