Публикация

Безплатни консултации в Медицински център-1 и в МБАЛ „Медлайн“ за Димитровден

Пациентите ще могат да се прегледат при гастроентеролози и хирурзи за стомашни неблагополучия


Безплатни прегледи при гастроентеролози и хирурзи по повод Димитровден /26 октомври/ ще бъдат проведени в МБАЛ „Медлайн“ и в Медицински център-1. В периода от 19 до 23 октомври ще могат да се консултират пациенти, страдащи от язви, колити и гастрити.

По традиция отделението организира кампания за безплатни прегледи и тази есен, защото заболяванията на стомашно-чревния тракт се обострят по това време на годината. Тогава хората променят хранителния си режим, а това води до редица неблагополучия за пациентите. Нека всички, които се оплакват от киселини и парене или чувстват тежест в стомаха след ядене, да си запишат час за безплатен преглед на тел: 032/644-222, съобщиха от болницата.

По традиция кампании за безплатни консултации се организират от ръководството на лечебните заведения по повод големите християнски празници. С помощта на фондация „Качество на живот“ се правят прегледи и по населени места извън Пловдив, където заедно с медиците пътува и мобилна лаборатория за изследвания на място.

При посещенията от пациентите няма да се изискат направления, тъй като здравната система страда от хроничен недостиг на талони за специалисти, казаха от болницата. След прегледите някои от пациентите ще бъдат насочени за допълнителни изследвания, ако се налага здравният им статус да бъде доуточнен. 

Коментари