CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 24 Ное 2008
Раковите клетки растат от червеното месо

Червеното месо – говеждо и от други преживни животни – подпомага развитието на злокачествените тумори. Учени от Калифорнийския университет установили, че консумацията...

Червеното месо – говеждо и от други преживни животни – подпомага развитието на злокачествените тумори. Учени от Калифорнийския университет установили, че консумацията на червено месо стимулира образуването на киселини Neu5Gc, които не се произвеждат по естествен път в тялото.
Отделените като реакция антитела предизвикват хронично възпаление и водят до ракови образувания.

Американските онколози обясняват това с факта, че човешкият организъм няма ген, свързан с производството на Neu5Gc, и съответно не е устойчив срещу токсините.
Туморните клетки съдържат много повече Neu5Gc , отколкото здравите тъкани.

Изследователите установили при експерименти с опитни мишки, че след продължителна консумация на червено месо дори и при наличие на антитела се наблюдава активна стимулация на растежа на туморите.

Съветът на експертите е да се ограничи консумацията на червено месо, особено пържено.


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Българският Патриарх Неофит освети обновените Клиника по неврохиругия и Клиника по урология към УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД
Детето с варицела, докарано със самолет от Бургас, е в много добро състояние