Публикация

Решаването на логически задачи пази от деменция

Интересна задача за трениране на ума


Специалистите са категорични, че активните мозъчни тренировки, изразяващи се в различни дейности на ума и паметта - четене, решаване на математически и логически задачи, главоблъсканици, игри, в които активно участват мисълта и паметта, съхраняват мозъчната дейност и са чудесен метод за превенция срещу болестта Алцхаймер.  Активната мозъчна и социална дейност подпомагат изграждането на нови връзки между мозъчните клетки, увеличавайки способността на мозъка да създава нови връзки.

Новосъздадените връзки  могат да компенсират в извества степен загубата на паметта при появата на деменция посредством изграждане на буфер. Колкото по-голям е този буфер, т.е. колкото повече когнитивен резерв имаме или колкото повече сме тренирали и развивали ума си, толкова по-дълго време мозъкът ни може да компенсира загубата на паметта при настъпващата болест на Алцхаймер или друга деменция. Колкото повече използваме мозъка си, толкова повече го тренираме и намаляваме риска от деменция.

Предлагаме ви една интересна задача, която изисква наблюдателност, бърза и аналитична мисъл и е чудесна тренировка за ума:

Разгледайте внимателно долната картинка и кажете колко триъгълника виждате на нея:


Коментари

33?

27

Силвия Цанова
25 фев 2016 15:55

32

Триъгълниците са повече! Вижте ги!

Пак съм аз, този път ги изкарах 24

Анита Донева
1 дек 2015 07:06

27

24

Мария  Добрева
30 ное 2015 09:13

24

25

Емил  Цогев
29 ное 2015 19:43

29

23

21?