Публикация

Решенията на Фонда за лечение на деца вече ще се публикуват на сайта му

Това ще става след всяко проведено заседание


Информацията за решенията на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ вече е достъпна в интернет, съобщава Министерството на здравеопазването.

След всяко проведено заседание на съвета, в срок до 14:00 часа на следващия ден, екипът на фонда ще публикува взетите решения на сайта на институцията в секция „Новини“. 

Родителите на деца, кандидатстващи за помощ пред фонда, могат да намерят информация за конкретното решение за тяхното дете по номера на заявлението.

Съобщението идва дни след като петима членове на Обществения съвет към фонда подадоха оставки, сред които и доц. Анелия Буеванационален консултант по детска нефрологияМотивите на всички напуснали са идентични - според тях решенията на съвета се подменят, има забавяне на протоколи, липсва и диалог с директора на фонда и с Министерството на здравеопазването. От своя страна директорът на фонда проф. Владимир Пилософ заяви, че нападките са неоснователни и че срещу него се води организирана кампания. 

За 5 октомври е насрочен протест пред министерството, иницииран от недоволни родители, с подкрепата на неправителствени и пациентски организации.

Коментари