Публикация

Септември – Световен месец за борба с ревматичните заболявания

Септември – Световен месец за борба с ревматичните заболявания

Сто болести. Един глас.



Септември, 2016 е първият досега Световен ден за борба с ревматичните заболявания. Той е създаден от Американската колегия по ревматология (ACR) и тяхната кампания Simple Tasks, която има за цел да повиши информираността сред обществото за болести като лупус, подагра, ревматоиден артрит и още над 100 по-малко познати заболявания. Ревматичните заболявания засягат повече хора от всяка друга група от болести. Една трета от всички хора биват засегнати от ревматично заболяване в някакъв момент от техния живот.

Мотото на кампанията е „Сто болести. Един глас.“ Говорейки за ревматичните заболявания с един глас подобрява разбирането за тях, информираността сред хората и подпомага борбата с тях. Кампанията се стреми да обърне внимание към симптомите, рисковите фактори, възможностите за лечение, икономическия ефект и ефектът, който заболяванията оказват върху качеството на живот.

Как да подкрепите идеята?

Споделете статус с хаштаг  #RDAM и #Spondylitis в социалните мрежи, за да може повече хора лесно и бързо да намерят информация относно ревматичните заболявания.

Ето и видеото с актрисата Джени Гарт, която е лицето на кампанията:


Повече информация може да откриете и на официалната страница на кампанията:

http://simpletasks.org/

 


Коментари