Публикация

Студенти и млади лекари от страната и чужбина обменят опит на конференция

Млади лекари и студенти от страната и чужбина ще обсъждат актуални медицински проблеми и ще обменят опит по време на Шестата международна медицинска научна конференция, която ще се проведе от 15 до 18 октомври в Плевен.


Млади лекари и студенти от страната и чужбина ще дискутират по актуални медицински проблеми и ще обменят опит по време на Шестата международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, която ще се проведе от 15 до 18 октомври в Плевен.

В конференцията ще участват 100 български и 85 чуждестранни специалисти от Испания, Украйна, Индия, Румъния, Полша, Чехия, Сърбия, Турция и други.

Домакин е плевенският Медицински университет. Неговият ректор проф. Горчев ще изнесе лекция за съвременните методи за лечение и диагностика в онкогинекологичната хирургия и работата с робота „Да Винчи S”, който е единствен по рода си в Източна Европа.
Официални гост-лектори ще са и проф. д-р Дамян Гарсия-Олмо от Факултета по медицина в Мадридския автономен университет (Испания) и проф. д-р Савита Синг, завеждащ Катедра по физиология към Университетския колеж на медицинските науки в Делхи (Индия).


Коментари