Публикация

Световната медицинска асоциация ще подкрепи ефективна стачка на БЛС

Световната медицинска асоциация ще подкрепи мадицинската общност в България във всичките й форми на протест, разрешени от закона, включително и стачка...


Световната медицинска асоциация ще подкрепи мадицинската общност в България във всичките й форми на протест, разрешени от закона, включително и стачка

Това обяви президентът на Световната медицинска асоциация (СМА) д-р Джон Снедал, който е у нас по покана на Българския лекарски съюз.

“Световната медицинска асоциация ще застане зад всяко ваше основателно искане. Вие воювате за съвременно здравеопазване, затова имате право вашият труд да бъде оценен по достойнство. Трябва да постигнете целите, към които се стремите.” – коментира д-р Снедал по време на днешната дискусия по проблемите на българското здравеопазване.
В нея участваха народният представител д-р Иван Колчаков – член на комисията по здравеопазване към Народното събрание, ректорът на софийския Медицински университет проф. д-р Ваньо Митев, председателят на Българския фармацевтичен съюз магистър-фармацевт Мирослав Ненчев и др.

Днес президентът на Световната медицинска асоциация и председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов бяха приети от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Коментари