Публикация

Вижте как изглежда обновената неонатология в Майчин дом (ВИДЕО)

Най-голямата неонаталогична клиника в България вече е напълно реновирана и обзаведена с най-модерно медицинско оборудване за лечение на болни новородени. Над 1 000 000 лева струват ремонта и новото оборудване


Най-голямата неонаталогична клиника в България в СБАЛАГ „Майчин дом“ вече е напълно реновирана и обзаведена с най-модерно медицинско оборудване за лечение на болни новородени.

Извършените строително-ремонтните дейности и новото оборудване са за над 1 млн.лева. От тях близо 900 000 са средства на Министерството на здравеопазването, а останалите приходи на болницата. С дарения са се включили и родители на деца, които са лекувани в отделението.

Обновената клиника разполага със 110 легла, от които 35 за интензивно лечение. Клиниката е особено важна, тъй като в нея се осъществяват не само интензивни грижи, но и реанимация на всички рискови новородени или на недоносени с ниско и екстремно ниско тегло.

Директорът на лечебното заведение проф. Виктор Златков благодари на здравния министър д-р Петър Москов и неговите предшественици д-р Мирослав Ненков, д-р Таня Андреева и Десислава Атанасова за общите им усилия клиниката да придобие модерен вид. 

На откриването присъстваха началникът на клиниката проф. Боряна Слънчева, новият председател на здравната комисия към НС д-р Даниела Дариткова, зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев и зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. 

Коментари