Публикация

Започна XI Национален конгрес по урология (ВИДЕО)

Богатата научна включва над 60 презентации и доклади и видеоматериали, представени от водещи уролози, нефролози, имунолози и специалисти по образна диагностика


Интердисциплинарният подход и новите диагностични методи при рака на простатата са един от основните акценти на XI Национален конгрес по урология, който се провежда от 25 до 27 май 2017г. в Слънчев бряг. Водещи специалисти ще дискутират най-новите постижения в областта на ранното откриване, приложението на минимално-инванзивните методи и на роботизираната хирургия в лечението на коварното заболяване.

„През последните години урологията в България достигна изключително високо ниво. В момента прилагаме всичко, което се извършва във водещите европейски клиники“ заяви председателят на Българското урологично дружество доц. Марин Георгиев по време на откриването.

По време на форума ще бъдат разгледани и проблеми от целия спектър урологични заболявания – симптоми на долните пикочни пътища, терапевтичните възможности при тумори на бъбреците и уротела, теми от областта на андрологията, нефрологията и бъбречната трансплантация. Богатата научна включва над 60 презентации, доклади и видеоматериали, представени от водещи уролози, нефролози, имунолози и специалисти по образна диагностика. По традиция са организирани и практически сесии за младите уролози. На конгреса присъстват гост-лектори от Румъния, Италия и Русия.

За пръв път по време на конгрес на Българското дружество по урология се провежда и паралелна сесия на специалистите по здравни грижи.

Участниците във форума бяха приветствани от изпълнителния директор на УМБАЛ "Александровска" доц.Костадин Ангелов.

Коментари