SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Какво печели България от привличането на ЕМА в София

Дискусия за специалисти
300
Участници
28
Коментари

Целта на тази дискусия е събере различни гледни точки по повод кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата (EМА).

 

 

Проф. Татяна Бенишева, председател на Българската асоциация за лекарствена информация

Зоя Паунова, председател на УС на ARPharM, изпълнителен директор на AstraZeneca-България

Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите

Описание

Споделете своето мнение по повод  предстоящото преместване на ЕМА от Лондон в резултат на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Премиерът Бойко Борисов официално обяви кандидатурата на София. Подкрепи го и здравният министър проф. Николай Петров с уточнението, че желалието ни е за самостоятелно домакинство, а не за общо заедно с Румъния.

В надпреварата се  включват повечето европейски столици.

Дебатът в CredoWeb се провокира от мненията на проф. Татяна Бенишева, президент на Българската асоциация за лекарствена информация (БАЛИ), Зоя Паунова, изпълнителен директор на AstraZeneka за България и председател на ARPharM и Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите.

Според експертите един от най-важните аспекти на проблема е как ще повлияе излизането на Великобритания от ЕС на лекарствените процедури (CP, MRP, DCP) и  QPPVs, QP. От тях зависи дейността на организациите, притежатели на разрешение за употреба.  Срокът за приключване на лекарствените процедури e 29 март 2019 г.

Бъдете активни, споделете мнението си. Научете всички детайли от най-компетентните експерти по темата!

300
Участници
28
Коментари

Коментари

Loading...