SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Мултимодален подход в лечението на простатния карцином - модератор доц. Марин Георгиев

Затворена

197
Участници
5
Коментари

 Целта на дискусията е да бъдат обсъдени най-модерните тенденции в лечението на рака простатата - интердисциплинарния подход с участието на специалисти от различни медицински направления.

Описание

През последните години при лечението на простатния карцином фокусът е насочен към т. нар. мултидисциплинарен подход. Диагнозата се поставя от уролога, но в процеса на диагностика и лечение участват и специалисти по образна диагностика, медицински онколози и лъчетерапевти.

Именно това е разковничето на успеха в борбата със заболяването. Много често, след хирургично лечение, пациентът трябва да бъде насочен за хормоно- или лъчетерапия, или комбинация от двете. Вече има съвсем пресни доказателства, че дори и при напреднали тумори, мултимодалният подход води увеличаване на продължителността на живота на пациентите. Данните бяха цитирани на последния конгрес на Американската урологична асоциация. 
По този повод искам да поканя всички колеги, които имат оттношение към проблема, да се включат в дискусията в Credoweb. Защото само със съвместни усилия можем успешно да се борим с това социалнозначимо заболяване.

Доц. Марин Георгиев – председател на Българското урологично дружество

197
Участници
5
Коментари

Коментари

Loading...