SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Как правилно да лекуваме главоболие и невропатна болка - модератор акад. Иван Миланов

Дискусия за специалисти
384
Участници
14
Коментари

Целта на дискусията е бъдат коментирани проблемите и най-често допусканите грешки при лечението на първичното главоболие, тъй като неправилната терапия  води до хронично ежедневно главоболие и други усложнения, които след това трудно се повлияват. 

Акад. Иван Миланов, председател на Българското дружество по неврология

Описание

Уважаеми колеги,

Проблемът с главоболието е изключително актуален не само в България, но и в цяла Европа. Неговото лечение често се провежда неправилно. Въпросът с диагностиката е ясен и може би по-добре познат, но при лечението има някои проблеми.

Неправилната терапия на първичното главоболие довежда до хронично ежедневно главоболие, което е най-сериозното усложнение и понякога изисква много сериозни усилия, за да бъде повлияно. 

Невропатната болка също е съществен проблем, свързан с главоболието. Много често пациентите с главоболие страдат от други видове невропатна болка. Типичен пример е тензионното главоболие, което се съчетава с фибромиалгия.

Има много въпроси в тази област, които подлежат да обсъждане. Важно е да се знае кои медикаменти никога не трябва да бъдат давани при подобни пациенти поради особената им  чувствителност към някои от аналгетиците и съществуващия риск от сериозни усложнения.

Очаквам Ви да се включите активно в дискусията, за да споделите Вашия опит и да обменим мнения. Мисля, че това ще бъде полезно за всички.

Акад. Иван Миланов,

председател на Българското дружество по неврология

384
Участници
14
Коментари

Коментари

Loading...