SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Кое ни кара да посягаме на лекарите?

Отворена

67
Участници
39
Коментара

Да поговорим за агресията срещу медицински специалисти.

 

Описание

Целта на дискусията е даде ценна обратна връзка и да намери решение на този така болен за цялото общество проблем.

 

  • Какво предизвиква агресията срещу медицински специалисти?
  • Вината в лекарите ли е, в изнервените пациенти, в ниската култура на масата или....?
  • Изкажете мнение!
  • Споделете личен опит!
  • Нека се обединим в каузата "Не на насилието" 

Попълнете АНКЕТАТА - тя е напълно анонимна

67
Участници
39
Коментара

Коментари

За съжаление загубих майка си много рано ...изцяло по вина на лекарска небрежност. Това е моят най-голям стимул да се боря и да бъда добър лекар ! Въпросната лекарка заслужава много повече от удар,но........има Бог,нека той съди ! Както има всеотдайни и безкрайно отдадени лекари,така има и хора,които са объркали професията си. Болно ми е,адски ми е болно,че се налага да четем как има пребити лекари....болно ми е да слагат всички ни под общ знаменател... Най ми е болно обаче,че има лекари,които убиват или инвалидизират пациенти,провалят нечии живот и този на близките му,а след това заспиват без угризения... Защо? Та нали още от стъпването ни в университетите ни учат на най-важното - “PRIMUM NON NOCERE” ?! Болна и много тежка тема,но и с изключителна важност ....

21 авг 2018 20:39

Нарушаване на Хипократовата клетва.Те не ценят човешкият живот а мислят само за "бумащината".Лъжат, не лекуват и убиват.Имам съвсем "пресен" случай в кардиологията.Дано никога не попадате там и същото бих казала за Св.Анна.Страшно е! Те са убийци и търговци !! 

16 авг 2018 22:12
Marian  Ivanov
16 авг 2018 22:12

Нарушаването на Хипократовата клетва, на Десетте Божи заповеди + Некадърност

23 юли 2018 11:54

Ще ви разкажа какво се случи с моя син ,пък вие преценете : Лявата му половина на белия дроб беше колабирала / не знам дали това е медицинския термин - забравила съм вече / .Решихме ,че ще го закараме в добра клиника. Лекаря ,който го прие беше много агресивен. Караше се с нас без причина. Прие го .Беше опериран от същия агресивен доктор . Както и да е всичко мина и тъкмо се канехме да си тръгваме ,когато дойде втората смяна лекари и се оказа , че ЛЕКАРЯ Е ГЛЕДАЛ СНИМКАТА НА ОБРАТНО  и вместо от ляво го е срязал от дясно. Втората смяна направи операцията където трябва . В последствие научихме ,че този доктор ОБИЧАЛ ДА СИ СРЪБВА.  Какво е виновен моя син за порока на доктор ,който не може да контролира себе си.

    Уважавам лекарите . Те са хората ,които ни помагат в труден момент ,но този ако го бях намерила / Ходих няколко дни по ред да го търся / голям бой щях да го бия.

13 дек 2017 11:18
CredoWeb
13 дек 2017 11:18

Комплексни мерки за превенция на посегателствата над медици разработи УМБАЛ „Свети Георги“. Предприетите действия са в съответствие със заповедта на главния прокурор Сотир Цацаров за създаване на организация и взаимодействие между прокурорите и центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ, в които действат спешни приемни отделения и звена за родилна помощ.>>>https://www.credoweb.bg/publication/105367/merki-za-preventsiya-na-posegatelstvata-nad-meditsi

8 ное 2017 16:21
Албена Хюбнер
8 ное 2017 16:21

Срещу агресията трябва да се борим с всички средства. Графа създаде видео сингъла „Надежда“специално за кампанията на БЛС „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание. #ПребориГнева”. 

Необходимо е всяка една единица от обществото ясно да заяви своята гражданска и човешка позиция - ясно и категорично!

20 окт 2017 16:12
г-н Илия Илиев
20 окт 2017 16:12

на българските политици им е по-изгодно да има общество от инвалиди с циганско-турска буржоазия,отколкото да образоват българите,защото образованите хора са независими и свободни!

20 окт 2017 12:49

Наложи ми се вчера да посетя един медицински център със здравословен проблем. Пред кабинета на кардиолога имаше достатъчно хора, от които един силно изнервен. Оказах се след него. Когато дойде моя ред, разбрах, че мъжът пред мен е вдигнал голям скандал на лекарката, която се беше разтреперила. Заплашвал я, обиждал я, защото му се наложило да чака, а той имал спешна работа. Кардиоложката ме прегледа, опитвайки се да се държи професионално, но аз видях, че беше силно разстроена. Онзи индивид си беше тръгнал, без да понесе последствия за поведението си. Лекарите са хора, които отговарят за чуждия живот и всяка една егресия рефлектира не само върху тях, но и върху много други хора, затова подкрепям всяка инициатива, която би дала законодателно решение на проблема. НЕ съм специалист, но нямам как да няма възможност това да стане. Ако има подписка бих се подписал, а съм сигурен и че много други ще се подпишът.

20 окт 2017 16:13
г-н Илия Илиев
20 окт 2017 16:13

Явно не сте запознат с насилственото инвалидизиране в България на млади българи?


11 окт 2017 15:33

Да оставим емоциите настрана.

Тук имаме освен морален казус, един чисто правен, законов. Когато говорим за насилие над длъжностно лице, трябва първо да погледнем и да видим какво казва конституцията на страната ни по този въпрос:

Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.
Чл.48 
(5) Работниците и служителите имат право на здравословни и безопасни условия на труд
Направих си труда да се поровя в НК и да потърся закон за наказанията срещу хора, посегнали на медицински лица.
Намерих протестни ноти от 2000 година, Европроект от 2004, апел от 2012 година за инкриминиране на насилието над лекари, от 2013 - заплаха,че лекариге ще прекратят работа, ако не бъдат защитени законово, от 2016 - същото, от лятото на тази година неколкократни апели и декларации, че онзи, който посегне на мед.лизе по време на изпълнение на служебното му задължение, трябва да бъде наказан с цялата сила на закона.
ОБАЧЕ не намерих НИТО една конкретна точка или законова алинея, която да дефинира тези наказания.
Моля, споделете - чули ли сте някой да е съден и осъден заради посягане на медицинско лице-лекар, сестра, акушерка, санитар, фармацевт?

7 сеп 2017 11:06
Kokok "Ша" KoKo
7 сеп 2017 11:06

Този коментар е изтрит от създателя му

11 авг 2017 11:26

Веднага ще ви разкажа, какво ме кара да ги презирам тези т.нар. лекари. Всичко при тях е схеми, проценти и комисиони. Д-р Каменова от Плевен преглежда очите на майка ми и казва, че има нужда от операция за премахване на перде. Предлага съдействие като й записва час за операция при " най-добрия специалист доц. Тошо Митов във Варна". Лично му се обажда пред майка ми, за да създаде впечатление за загриженост. Всички се юрваме към Варна, само защото доцентът лично ще оперира. В противен случай бих избрала София, по-близо е и има чудесни специалисти. Оказва се, че доцентът е цял месец в отпуск и хал хабер си няма за нас... Операцията я прави млада лекарка от неговия екип - да е жива и здрава. Плевенската докторица си взема процента за осигурен пациент, в очната болница конвейра си върви, а пациентите си обикалят страната, уж за да получат най-доброто лечение. Познайте дали другото око ще го оперираме във Варна...Ай сиктир! Търгаши с търгаши! И всеки ден да ви бият, пак ще има защо!

11 авг 2017 14:03

Важното е, че операцията е минала добре и наистина браво на младата докторка.Аз разбирам, че и те трябва да имат възможност и това е начин да си вадят хляба, но трябва да се дава възможност.Да се каже имате възможност да оперирате там и там, ще струва толкова и толкова и човекът да си избере. А така с обещания за доцент и операция от начинаещ, е как да им се довериш?!!Ето това е един от най-основните проблеми, че се лъже за пари.


11 авг 2017 14:52

Нямам забележки относно лекарката, която извърши отстраняването на пердето. Пак й благодаря на жената. Обаче това се е класическа измама тип подвеждане. Можех да я пратя при друг лекар в София, който също не е доцент, но ми е познат и щеше да обърне повече лично внимание. Обаче нали при светилото да идем...еми нати светило, то си свети някъде по плажовете, пък ти обикаляй цяла България. 

10 дек 2018 17:44
г-н петър мишев
10 дек 2018 17:44

св.Марина  Варна   п - р Енчев  -  туриста . Нито един пациент не е излекувал ! Само пари проси и пътува там където има събиране на лекари . И този пладиатор , дава пример на студентите . Ей затова завършилите специализират навън . Той само пари иска . Ако нямаш ... в момента , нямаш право на джокер . Не знам ... дано не го срещам повече ... че ... ??? ... нали ?