Третият пол - право на демократичен избор или ...?

Участници

Мнения

Третият пол - право на демократичен избор или ...?

Участници

Мнения

За мен трети пол означава нещо различно от съществуващите досега мъжки и женски.Независимо дали се е оперирал човекът носи женски/мъжки полови белези.А може би трети пол трябва да говори за хората от някои африкански племена, който с помощта на билки носят белезите и на двата пола.

Забравете я тази истамбулска конвенция и не занимавайте хората с нея!

avatar
г-н Жорж Томов 23 сеп 2023 17:25

Откакто свят светува, ИМА САМО ДВА ПОЛА : мъжки и женски. Мъжът е бащата, а жената е майката ! И САМО ТОВА !! Останалото са "джендърски" философии и разюзданост на нравите. И прищевки на хора, които не знаят И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ИЗКОННИТЕ ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ.

Откъде ще дойде този трети пол?Природата каквото трябва е направила по въпроса.Д-р Бостанджиев при Карбовски го обясни ясно.точно и разбрано.Тези,които са пуснали тези"мухи",трябва да изчезнат от този свят и за тези простотий да не се споменава никъде повече.

БИТИЕ 1: 27 И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори. 28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.

Не разбирам защо трябва да се шуми и парадира с този измислен пол?! Явно е, че се наливат много пари за третия пол и резултата е упадък на морала и устоите на семейството!

avatar
г-жа Антония Минчева Ганчева

Клинична психология

12 дек 2022 17:12

Няма трети пол,стига заблуди.

avatar
г-н Илия Илиев 27 авг 2019 22:25

За трети пол се пише и говори в индустриално развитите общества,тук ако има такива хора ,то те са репресирани от Властта или гонени от психиатърски колективи.

Ниските доходи на глава от населението в България показват,че Шизофренията на политическата класа взема връх в ограбването и прогонването на младите българи от домовете им!

21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.
22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.
23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.                                            Битие 2                                                                                                                          Някой иска да прибави нещо или оспори Библията ли?                                                                                                                      

avatar
Гергана Матеева 17 сеп 2023 07:35

А знаете ли как е създадена Библията? Кой, Къде и как е решавал, кои части да съставляват Библията? И това е дело на човека, а не на Бог....И това е причината да се води този диалог - Егото, голямото човешко Его....

avatar
Анонимен
21 авг 2019 16:42

Темата за трятия пол както и възможносатта хората  сами да определят за какво се смятат, мъж, жена или нещо друго е поредния проблем породден от нео либерализма - за да се защитят интересите на малцинство, се лимитират правата на мнозинството. По тоиз начин реално гарантирането на права за едни, се превръща в лимитиране на права за повечето 

avatar
Анонимен
20 авг 2019 20:14

Какъв трети пол?Бог е създал Адам и Ева,а не друго.Защо повечето им защитници се кръстят и ходят на църква?Срам и позор за такива хора,язък за държавата ни с над1300годишна история

avatar
Анонимен
21 авг 2019 16:05

Не знам как успяхте да намесите теология и история в тази дискусия. Нищо общо с темата.

avatar
Д-р Христо Петров Чалъков

Ендокринология и болести на обмяната

28 юли 2021 10:56

Защо, правилно и логично ги намесва!!!

avatar
Анонимен
15 сеп 2023 17:49

Никъде в битието не е писано , но има в литератури и хермафродити.

avatar
христо терзиев 16 авг 2019 17:41

Стига сте коментирали тези глупости.

avatar
г-н Илия Илиев 14 авг 2019 17:46

Какъв "трети пол" българите са най-големите бедняци в Е.С.,в психиатриите лежат само най-бедните и безработни българи!

Доктор Иван Димитров Ников лекува социално слаби българи и цигани с инжекции и хапове!
Най-голямата корупция в БГ медицината е в Психиатриите,защото там се лекуват ограбени хора останали без адвокатска защита.В България НЯМА правосъдие и това всеки ,които напуска страната през "ТЕРМИНАЛ-2" го знае,има някакви лекари-психиатри които под благовидни предтексти прекарват и още повече ощетяват българите,като ги инвалидизират в ТЕЛК-комисиите!

ТРЕТИ ПОЛ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!!! ТОВА СА ОПИТИ ДА СЕ ИЗКРИВИ ЕАСТЕСТВЕНИЯ РЕД НА НЕЩАТА!!! ЗАТОВА ГО ОТРИЧАМ!!!

avatar
д-р Светла Маркова

Акушерство и гинекология

6 авг 2019 15:57

Напоследък е модерно да се натрапват определения ,които в дадени страни имитират свобода на духа.В други страни все още са налице устоите на религия и моралните принципи ,които се базират на природните закони Основните принципи в биологията на човека са ,че има генетичен ,гонаден, психичен и фенотипен пол Това са норми ,което означава ,че те са преобладаващите сред населението .Когато има съвпадение между всичките тези полове-xx хромозоми женски тип пол .органи ,психика на жена и образ на жена говорим за норма Същото се отнася и за мъжете .Всичко останало е патология ,която дали ще бъде разглеждана като болест в мед литература или като различни термини ,съществуващи сред широката публика все тая.При оформянето на половете в ранните ембрионални срокове съществува едновременно развитие на женска и мъжка полова система ,но ,когато има хромозоми ,които са в комбинация xx, xy  създават предпоставка за  оформянето на съответния гонаден  пол като другия не се развива.Когато поради отклонения в развитието се смути този нормален процес ,тогава настъпват пат отклонения ,които на практика не са толкова чести.Много са пат комбинации ,но повтарям те не са толкова чести и са израз на патология.За мен по-големия проблем е изкривяването на психическия пол ,което е израз също на патология, на инфантилност ,липса на ценностна система и напоследък изследвания ,които показват връзка с дефекти на генома.Тенденцията да се демонстрира тази патология и да се тероризират нормалните хора с демонстрации ,налагане на това ,което е патология е дразнещо и отвратително за множеството хора,които са нормални Това  явление да се налагат всеки ден по медиите това ,което е патология е отвратително ,защото  то  се среща рядко, не е норма,но когато го налагаш, то може да повлияе на психиката на подрастващите Вместо да възпитаваме мъжественост ние трябва да сме свидетели на прегръдки и целувки между мъже ,които обикновено имат норм хромозоми и гонади.Даже да стимулираме бракове,които да възпроизвеждат пат .психика у децата ,които отглеждат.Това е престъпление според мен!