здравна политика Актуално

Преговорите за НРД 2018 на светло - извънболнична помощ

Затворена

394
Участници
43
Мнения

Това е първата част от общата дискусия ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН РАМКОВ ДОГОВОР 2018 на светло. В нея експертите, участници в работните групи на БЛС и НЗОК всеки ден ще качват протоколите с договорените промени за извънболничната помощ.

Втората част, която е отделна дискусия, се отнася за преговорите за промени в болничната помощ.

Д-р Галинка Павлова, зам.-председател на БЛС

Описание

Тази година преговорите за Национален рамков договор между БЛС и НЗОК закъсняха много. Уверявам ви, че това не е по вина на съсловната организация. Кадровите промени и в МЗ, и в НЗОК, липсата на много нормативни документи с отношение към преговорите забавиха стартирането на работните срещи между експертните групи от съсловието и НЗОК.

Отчитайки тези утежняващи фактори, осъзнавайки, че е изключително важно да успеем да договорим параметри, които да направят работата ни по-ефективна, по-лесна и освободена от административни тежести, ние от БЛС се  мобилизирахме и сложихме началото на преговорната година в частта Извънболнична помощ.  Водени от желанието преговорите да бъдат напълно прозрачни, стартираме тази дискусия в CredoWeb. В нея ще анонсираме и коментираме  промените в НРД, които ще настъпят по отношение на ОПЛ, лекарите от специализираната извънболнична помощ и Медико-диагностичните лаборатории. Всеки ден след края на преговорите ние ще качваме протоколите от работните срещи с идеята да получим като обратна връзка вашите коментари и аргументирани становища.

Мнението ви е важно за нас, защото ние от БЛС се стремим да постигнем договор, които да бъде балансиран по отношение на интересите на всички колеги. Затова ви моля да бъдете активни в дискусията, да споделите своите виждания и препоръки по какъв начин може да променим предложенията, за да изработим заедно един по-добър договор.

Кои са важните приоритети в Извънболничната помощ?

  • ПРОЗРАЧНОСТ
  • БАЛАНС МЕЖДУ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОПЛ И СПЕЦИАЛИСТИ
  • ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ЗА ДЕЙНОСТИ КАКТО ПРИ ОПЛ, ТАКА И ПРИ СПЕЦИАЛИСТИ

Предварително благодаря за вашата активност. Мнението за всеки един от вас е важно и ценно за БЛС. Ние ще се опитаме да обобщим вашите препоръки и мнения и ще защитим интересите ви, за да изработим рамков договор, който създава по-добри условия за работа въпреки трудностите на времето и на системата, в която работим.

 

 

 

Прикачени файлове

394
Участници
43
Мнения

Мнения

Loading...