Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Да се отмени ли пълната забрана за пушене в закрити обществени пространства?

Участници

Мнения

avatar

Андриана Йотова Петрова

28 окт 2020 17:42

Да се запази забраната и да се спазва

avatar

Маг.-фарм. Веселина Стоянова

Фармация

29 юли 2019 16:56

Редно е да има зала за пушачи и зала за непушачи, но правилата да се спазват. Не е правилно да пише, че в дадено заведение не се пуши, а след определен час, да се раздават чашки с вода. Както на пушачите им е неприятно да излизат навън, така и нас, непушачите , ни е неприятно да стоим в задимени помещения.

avatar

д-р Мария Янкова

18 сеп 2018 13:39

Разбира се, че трябва да има обособени места за пушене. Комфортни, топли и добре вентилирани, забранени за лица под 18г., за да не може да се ползват от семейства с малки деца както и от непушачи. Това напрежение и вербалната агресия на непушачите срещу пушачите ще престане в момента, който се разделят териториално двете групи. Не е необходимо пушачите да бъдат постоянно поучавани и превъзпитав... Вижте повече

avatar

гл. ас. Людмила Нейкова

Клинична токсикология

19 сеп 2018 16:04

Имаше период, когато бяха обособени две зали - за пушещи и за непушещи... Колко пъти пушачите се съобразиха с непушещите си гости и предпочетоха залата за непушачи...!?!!? Никой не забранява да пушат на пушачите! Просто това е регламент къде да се случва! И кой работодател е загрижен за здравето на бармани и сержитьори, които за да се издържат приемат работа, дори срещу правото си да не пу...
Вижте повече

avatar

Анонимен

13 сеп 2018 16:29

Трябва да се разреши на определени места, стига с това не трябва, то и алкохол не трябва да консумира по тази логика...... малко по трезво мислете!

avatar

д-р Иглика Казанджиева

Педиатрия

11 сеп 2018 15:12

В никакъв случай не трябва да се отменя. Забраната трябва да се спазва и да има строги санкции за нарушителите, така както е в Европа.

avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:40

Вие пък къде си била в Европа? Може би сте по-европейка от виенчани?

avatar

г-жа Илка Георгиева

11 сеп 2018 14:37

Не бива да се отменя забраната,според мен и непушещият клиент ще се одимява


avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:42

Вие какво правите в помещенията за пушене,че се одимявате? По същата логика що не  попитате защо пикаем в писоарите,че омирисваме?

avatar

проф. Красимир Методиев, дмн

Клинична имунология

11 сеп 2018 13:42

Това не бива въобще да се обсъжда.
Никакви цигари в затворени помещения и толкоз!
Но, кажете как ще се справим с Богопомазаните - защото има заведения, в които контролни органи не влизат (просто им е вменено, че там нямат достъп!), и където се пуши на воля.
Неотдавна бях в такова място (от списъка на елитните - но няма да дам име и адрес, за да ...
Вижте повече

avatar

г-жа Катя Иванова

Медицинска сестра за социални дейности

18 сеп 2018 21:32

В заведенията влизаш по желание и парични възможности. Но най много ми пречи дима , докато чакам автобус, или вървя по улицата и се разминавам постоянно с пушачи, а дима е върху мен!

avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:44

Точно така! Като Хитлер..как си позволяват повече от 50 % от населението да си позволяват да обсъждат! Браво професоре!

avatar

Ради Стоянова Джафарова- Петрова

4 сеп 2018 15:18

Във всички цивилизовани държави не се пуши на обществени места. Хората имат съзнание и не се противопоставят на приетите правила. Време е и нашата държава да се цивилизова и народа да разбере, че нито е здравословно, нито прилично да седиш в заведение и да опушваш егоистично всички хора. Който е решил да си трови здравето си е негов проблем, ще се съобрази със законите, които се надявам най-пос... Вижте повече

avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:47

Колега,май не сте разбрали въпроса.А той е за забрана на пушене и в обособени места,за които собствениците на заведения,подведени от закона инвестираха в тях! Кой ви принуждава да влизате там? Аз съм непушач от дълго време,но лова на вещици вече ми идва в повече!

avatar

Екатерина Костадинова

1 сеп 2018 09:35

Поддържам мнението  да има пълна  забрана за тютюнопушене в закрити помещения. Властта трябва да наложи приетия ред от депутатите. Ще има реална полза за общественото здраве. Не смятам, че законът дискриминира пушачите като излизат да пушат навън .Всеки е длъжен да мисли не само за собственото си удоволствие, а и да е отговорен за действията си когато те засягат  и хората ок... Вижте повече

avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:50

Отделянето на секрети,екстрети и екстременти също май според вас да се забрани в загтворени помещения! Ами да го правим на открито,а?

avatar

г-н Стефан Захариев

31 авг 2018 16:09

Защитавам позицията да не се пуши в закрити помещения и обществени места.
Тезата, че пушачите се дискриминират не е правилна, защото  никъде в правото не са дадени тези права, а и при самото ни зачеване, развитие в утробата и при раждането си, не сме били с цигара в уста. 

avatar

д-р Иван Георгиев

Нервни болести / Неврология

18 сеп 2018 23:52

Айдее,то и със цица в уста не сме се родили,ама айде тогава по тази логика поле и да не бозаем! Много оригинално,браво!