SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Да се отмени ли пълната забрана за пушене в закрити обществени пространства?

Отворена дискусия
918
Участници
374
Коментари
918
Участници
374
Коментари

Коментари

18 сеп 2018 13:39

Разбира се, че трябва да има обособени места за пушене. Комфортни, топли и добре вентилирани, забранени за лица под 18г., за да не може да се ползват от семейства с малки деца както и от непушачи. Това напрежение и вербалната агресия на непушачите срещу пушачите ще престане в момента, който се разделят териториално двете групи. Не е необходимо пушачите да бъдат постоянно поучавани и превъзпитавани, защото това означава, че по същата логика трябва да се обърне внимание на хората с наднормено тегло и тези с прекомерна употреба на алкохол. Присъствието на мрънкащи непушачи на места, където се пуши е също толкова неприятно за пушачите, колкото цигарения дим за непушачите.

Имаше период, когато бяха обособени две зали - за пушещи и за непушещи... Колко пъти пушачите се съобразиха с непушещите си гости и предпочетоха залата за непушачи...!?!!? Никой не забранява да пушат на пушачите! Просто това е регламент къде да се случва! И кой работодател е загрижен за здравето на бармани и сержитьори, които за да се издържат приемат работа, дори срещу правото си да не пушат, но са принудени да будат опушвани от "страдалците пушачи"... нека си пушат (изборът е техен), но на определените места, така, че "другите" (непушачите) да не се превръщат в техни "жертви".
Никой не въвежда "сух режим" за пушачите - просто е нужна дисциплина!!! Съгласна съм да са добре обособени, вентилирани и затоплени тези помещения. А за забраната за лица до 18 год. - кой родител-пушач спазва  това, та камо ли заинтересования бизнес...!?!?

13 сеп 2018 16:29
Анонимен
13 сеп 2018 16:29

Трябва да се разреши на определени места, стига с това не трябва, то и алкохол не трябва да консумира по тази логика...... малко по трезво мислете!

В никакъв случай не трябва да се отменя. Забраната трябва да се спазва и да има строги санкции за нарушителите, така както е в Европа.

Вие пък къде си била в Европа? Може би сте по-европейка от виенчани?

11 сеп 2018 14:37

Не бива да се отменя забраната,според мен и непушещият клиент ще се одимява


Вие какво правите в помещенията за пушене,че се одимявате? По същата логика що не  попитате защо пикаем в писоарите,че омирисваме?

Това не бива въобще да се обсъжда.
Никакви цигари в затворени помещения и толкоз!
Но, кажете как ще се справим с Богопомазаните - защото има заведения, в които контролни органи не влизат (просто им е вменено, че там нямат достъп!), и където се пуши на воля.
Неотдавна бях в такова място (от списъка на елитните - но няма да дам име и адрес, за да не е реклама!), където един наглец пушеше пура едва ли не в лицето ми от съседната маса.
На забележката ми просто се изсмя, а когато извиках т.н. салонен управител, той, управителят, започна да се тюхка и мае как да направи забележка на наглеца, тъй като бил "много важна личност" и редовен техен клиент!!!
И, естествено, не само че наглецът не си угаси пурата, ами най-нагло ми се хилеше и издишваше нарочно дима към нашата маса.
Наложи се да се преместим, тоест, ние отстъпихме, но нима това е решението???

В заведенията влизаш по желание и парични възможности. Но най много ми пречи дима , докато чакам автобус, или вървя по улицата и се разминавам постоянно с пушачи, а дима е върху мен!

Точно така! Като Хитлер..как си позволяват повече от 50 % от населението да си позволяват да обсъждат! Браво професоре!

Във всички цивилизовани държави не се пуши на обществени места. Хората имат съзнание и не се противопоставят на приетите правила. Време е и нашата държава да се цивилизова и народа да разбере, че нито е здравословно, нито прилично да седиш в заведение и да опушваш егоистично всички хора. Който е решил да си трови здравето си е негов проблем, ще се съобрази със законите, които се надявам най-после да заработят!

Колега,май не сте разбрали въпроса.А той е за забрана на пушене и в обособени места,за които собствениците на заведения,подведени от закона инвестираха в тях! Кой ви принуждава да влизате там? Аз съм непушач от дълго време,но лова на вещици вече ми идва в повече!

1 сеп 2018 09:35

Поддържам мнението  да има пълна  забрана за тютюнопушене в закрити помещения. Властта трябва да наложи приетия ред от депутатите. Ще има реална полза за общественото здраве. Не смятам, че законът дискриминира пушачите като излизат да пушат навън .Всеки е длъжен да мисли не само за собственото си удоволствие, а и да е отговорен за действията си когато те засягат  и хората около него.

Отделянето на секрети,екстрети и екстременти също май според вас да се забрани в загтворени помещения! Ами да го правим на открито,а?

31 авг 2018 16:09

Защитавам позицията да не се пуши в закрити помещения и обществени места.
Тезата, че пушачите се дискриминират не е правилна, защото  никъде в правото не са дадени тези права, а и при самото ни зачеване, развитие в утробата и при раждането си, не сме били с цигара в уста. 

Айдее,то и със цица в уста не сме се родили,ама айде тогава по тази логика поле и да не бозаем! Много оригинално,браво!

28 авг 2018 15:03

Забрана трябва да остане!!!


23 авг 2018 02:37

Не само забраната да остане ,  но и да се предприемат необходимите мерки ,  за да се спазва. Пушач съм , но много добре знам колко е вредно . Не е редно да налагаме собствения си избор на другите ,  непушачи. Време е пушачите да схванат ,  че трябва да се съобразяват с другите ,  които са решили да предпазят организма си поне от това.

Точно така,най-добре в Сибир! Между другото като пушач вие къде пушите?

21 авг 2018 19:42
Марио Петров
21 авг 2018 19:42

Трябва да има право на избор и обособени места за пушачи и непушачи другото са празни приказки това е индустрия никои не се ражда с цигара в устата признак на слабост и комплексарщина които иска да се трови но да плаща и високи здравни осигугуровки така ще се реши въпроса

Съгласен!

Категорично ДА!