SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Нови възможности за лечение на пациенти със статинова нетолерантност

Дискусия за специалисти
350
Участници
40
Коментари

 

Уважаеми колеги,

 

в това виртуално събитие ви каня да обсъдим един реално срещан проблем в нашата практика - статиновата нетолерантност при пациенти, които се нуждаят от лечение за корекция на липидния профил. Приключилите първи две фази на международното клиничното проучване CLEAR с нова субстанция – бемпедоева киселина дават надежда, че имаме алтернатива при намаляването на холестерола в плазмата на пациенти с хиперхолестеролемия. Защото най-широко използваните за тази цел медикаменти – статините са ефективни, но има пациенти, при които те са неприложими в адекватните дози поради различни неблагоприятни ефекти, най-често миалгия и/или миозит.

 

Ще ви бъда благодарен, ако споделите свой практически опит с такива пациенти, които можете да насочите към българския изследователски екип, проучващ възможностите на бемпедоевата киселина като липидопонижаващ медикамент.

 

Изпитваната субстанция има различен от статините механизъм на действие, за който става дума във встъпителното видео към това виртуално събитие, и за който можем да говорим в самата дискусия. Важното е, че този механизъм избягва причините, предизвикващи миалгия или миозит при пациентите, които не понасят статини.

 

Тук можете да прочетете какви са критериите за включване на пациенти в проучването; изключващите критерии, както и кои са изследователите и центровете, с които можете да се свържете, ако решите да насочите пациент.

 

Вижте видеото на проф. Асен Гудев с подробности относно клиничното проучване.

Задайте въпросите си към националния координатор на проучването и неговия екип.

 

 

Описание

 

 

 

Основни критерии за включване на участник в клиничното проучване, прочетете тук

     

За да се информирате за изключващите критерии, вижте тук

    

За да се информирате за отворените центрове и участващи лекари,  вижте тук

 

The CLEAR-клинично проучване ( презентация), вижте тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прикачени файлове

350
Участници
40
Коментари

Коментари

Loading...