SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Трябва ли да се забрани пушенето в шатрите пред заведенията?

Отворена

409
Участници
121
Коментари

Министър Кирил Ананиев предлага драстични мерки срещу пушенето в проект за промени в Закона за здравето. В момента тече обществено обсъждане на промените. Пушачите, които досега намираха спасение в откритите пространства, приспособени от заведенията и превърнати в платформи на тротоара, тераси с подвижни ограждения, шатри, ще бъдат изгонени и оттам. 

Новата дефиниция на „закрито обществено място“:

Според закона под този термин ще се има предвид всяко пространство, покрито с покрив и оградено с най-малко три стени/страни, независимо от наличието на отваряеми прозорци или други отвори, без оглед на материала, използван за покрива, стените/страните и без оглед на това дали конструкцията е постоянна или временна. Проектозакоконът предвижда и 

Пълна забрана на наргилетата

несъдържащи тютюн. При констатиране на нарушения – пушене на тютюневи изделия или наргиле в питейни заведения, заведение за хранене и развлечения, обектите могат да бъдат затваряни. Можете да видите пълната версия на проекта тук. 

Питаме ви:

Трябва ли да бъдат приети тези драконови мерки по отношение на тютюнопушенето на обособените закрити външни помещения към заведенията?

Трябва ли да бъдат забранени наргилетата, несъдържащи тютюн и упойващи вещества?

409
Участници
121
Коментари

Коментари

17 дек 2018 12:39
Петко Минков
17 дек 2018 12:39

Точно така! И не само да се забрани пушенето в, пред, зад, под или над заведенията, но трябва пушачите да се наказват с поправителен труд в полза на Министерски съвет и да бъдат затваряни в центрове за принудително лечение.

11 дек 2018 18:20

Категорично трябва да се забрани! А и няма нищо по-злобно от спрял цигарите пушач! Като мен,например.

11 дек 2018 16:56

Да! и пред и във !!!

До кога пациентите  ПОД 18 Г ЩЕ БЪДАТ БЕЗ ТАКСА?ЗАЩО ПРОФ ПРЕГЛЕДИ СА НА ЦЕНА 12ЛВ  ПО ЗДРАВНА КАСА?Може би има разлика между норм гин преглед и този ,който е профилактичен?Защо ултразвуковият преглед е безплатен в ЖК на бременни и даже влиза в пакет а за гин преглед? До кога това безумие ще продължава? Как се взема сартификат за узи прегледи  ,за да бъдат безплатни?Ням,а нужда да говорим за велики реформи ,а най после казионният лек съюз да свърши малките неща ,а не да сваля звезди !!!


Смях за пореден път. Да се върнем в 30- те години на миналия век и да си припомним Американския "СУХ РЕЖИМ" . Със сигурност ще подобрим резултатите на "КОЗА НОСТРА".

Изглежда историята не е научила .........

Добре е да има места обособени за пушачи, но трябва да са така пригодени, че по никакъв начин да не пречат на непушачите. А и пълна забрана на тютюнопушенето би довела до фалит на страшно много заведения...

Шатрите предназначени за пушачи трябва да останат! Не може пушачите да бъдат третирани като социално опасни престъпници и да бъдат хвърлени на улицата при -20 градуса..Ако искаме да унищожим 1 порок,защо другите да останат.Нали се борим и против затлъстяването,нека тогава в заведенията  да бъдат забранени всички тестени изделия и  шоколади и да бъдат допускани хора с подходящ ИТМ.

Особено е срамна в здравни заведения употребата им.И колегиално проверяващите си затварят очите.

27 окт 2018 13:38
Николай Монов
27 окт 2018 13:38

Като инспектор и проверяващ това съм твърдо ЗА ! Всеки има право да пуши, но хора, които не са пушачи са длъжни да се съобразяват с активните пушачи.

15 окт 2018 22:40
Анонимен
15 окт 2018 22:40

Трябва да има обособени зали за пушачи и непушачи. Но да бъдат така отделени, че по никакъв начин да не се смесват средите.

По- добре на обособени места, отколкото по улиците и на места, където пречат на другите

Да!