Трябва ли да се забрани пушенето в шатрите пред заведенията?

Участници

Мнения

Трябва ли да се забрани пушенето в шатрите пред заведенията?

Участници

Мнения

avatar
д-р Мария Желязкова

Ушно-носно-гърлени болести

27 окт 2020 16:50

ДА ,КАТЕГОРИЧНО!

avatar
д-р Валентин Горчев

Образна диагностика

21 окт 2020 18:11

ДА- според мен трябва, пушачите сами вредят на себе си, но защо/макар и неволно/ трябва да страдат и другите около тях- при това на фона на нарастваща заболеваемост/според официалната статистика/ от Covid-19

avatar
д-р Николай Радулов

Акушерство и гинекология

10 окт 2020 19:45

Спомнете си "СУХИЯ РЕЖИМ" - ЛИЧЕН ИЗБОР , НО НЕ УЩЪРБ НА ОСТАНАЛИТЕ.

avatar
проф. Милко Сираков

Акушерство и гинекология

25 апр 2020 15:31

Аз съм категорично - "ЗА". Сегашното положение е имитация на спазване на забраната за пушене. Всъщност - заобикалянето й. И, обикновено, в помещението "за неушачи" е мааалко по-незадимено от това "за пушачи". Смятам, че ако ще се прави нещо полезно, то трябва да се прави "като хората".

avatar
Стоян Илиев 10 окт 2020 07:58

Тук видях толкова различни мнения,сякаш това е най важното!Защо някой не напише тема за МЕТАДОНОВИТЕ БИЗНЕСМЕНИ?!!!!!!

avatar
проф. Филип Куманов

Ендокринология и болести на обмяната

25 апр 2020 11:33

Винаги съм бил за прекратяване на пушенето на открити места и в обществените заведения. Причините и мотивите са ясни. В развитите страни, като напр. Сингапур, отдавна тази мярка е в сила. На 14. 04. т.г. в разговор със Слави Трифонов в неговото предаване по телевизия 7/8 ясно и категорично защитих своето мнение, че по улиците и на другите обществени места трябва да се забрани пушенето. Така че и пред такава разнородна аудитория защитих тази позиция.

Пушенето е въпрос на личен избор!Всяка историческа справка ще покаже,че забраните в дългосрочен план ,не водят до нищо позитивно!

avatar
Апостол Вълканов Апостолов

Психиатрия

15 авг 2020 15:19

На обществени места, пушенето не е въпрос на личен избор. В едно цивилизовано правово общество, задължение на всеки е да съобразява поведението си с околните според общоприети норми - било то законови или морални. Ще припомня, че за да съществуваме заедно ние сме длъжни да спазваме доста правила, като повечето от тях сме възприели с времето като необходими. Ако правите историческа справка със "сухия режим" в САЩ следва да имате предвид, че там забраната беше пълна, а не само на обществени места.

avatar
д-р Елена Симеонова

Пневмология и фтизиатрия

22 фев 2020 11:35

Нека не сме толкова крайни. Ако не пречат на непушачите..

avatar
проф. Милко Сираков

Акушерство и гинекология

15 фев 2020 12:37

Отговорът ми и на двата поставени въпроса е - категорично ДА ! 1. В момента масово се злоупотребява с "вратичките" оставени от предишната забрана. 2. Като бивш пушач, преживял много трудности по пътя към пълното отказване, мога да кажа, че половинчатите мерки са мъка за всички. и за пушачи и за непушачи.

avatar
д-р Мария Маринова Данчева

Ревматология

15 фев 2020 12:09

Има мерки,които крещят от популизъм и copy and paste, дано тези не са такива! Умората от безсмислени,авторитарни решения е толкова голяма, че буферите на търпение са свършили отдавна! Всичко,което е крайно, не върши работа!

avatar
д-р Валентина Господинова Цанева

Инфекциозни болести

10 фев 2020 09:59

Считам, че в лечебните заведения е недопустимо да се пуши. Пушенето в кабинети и други помещения в болниците ни отдалечава от цивилизования свят и накърнява правата на пациентите - виждала съм пушене не само в кабинети, но и в Централна Стерилизационна в болница, дори и в Интензивни отделения!!!

avatar
д-р Анна Симеонова

Кардиология

28 яну 2020 22:12

Запазете здравето на пушачите и достойството,като ги върнете в заведения с аспирация

avatar
Апостол Вълканов Апостолов

Психиатрия

15 авг 2020 16:05

Ако пушачите ги е грижа за здравето и достойнството им - имат право да откажат цигарите :)

avatar
Петър Галев 15 авг 2020 17:59

: )

avatar
д-р Валентин Енев

Вътрешни болести

28 яну 2020 10:18

Най-много пушат кардиолозите дори в работните кабинети.Трябва да се дискутира от експерти и пример от развитите страни. В България се вземат решения про форма и нямат ефект.Нека да отиде голяма група специалисти в развитите страни и да докладват какво би се въвело в България.Реформите значат дисциплина ,а българина не иска правила и ако има такива да важат за другите.

avatar
Д-р Катя Нанева, дм

Общопрактикуващ лекар

29 фев 2020 15:19

Това с ходенето по света го видяхме със здравната реформа, ходиха, гледаха и това успяха да снесат. Все ще успеят да измислят нещо българско за тютюнопушенето :)

avatar
д-р Елена Симеонова

Пневмология и фтизиатрия

27 яну 2020 20:36

Нека има толерантност. Направеното до сега е значително. Нека оставим правото на избор,без да вредим на непушачите. Според мен по- важно е да се спазва закона,а не да се променя.

avatar
д-р Милен Георгиев

Физикална и рехабилитационна медицина

27 яну 2020 15:11

Не,не трябва ,нужни са отделни помещения за пушене.Аз отказах цигарите преди 3месеца след 31 години стаж,но дима не ме дразни.

avatar
д-р Алма Узунова-Генова

Гастроентерология

27 яну 2020 09:37

Да,трябва,защото влиза пушщек в другите помещения и това не е е решение