SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

НРД 2019 - какво искат лекарите

За специалисти

505
Участници
88
Коментари

 

Това е виртуална дискусия, инициирана от Българския лекарски съюз (БЛС), чиято цел е да устави нагласите на гилдията за финансовите параметри на Националния рамков договор 2019 г. , както и да сондира мнение относно предстоящия голям дебат за новия финансов модел на здравеопазването. Онлайн дискусията  е насочена към всички лекари, медицински сестри и други медицински специалисти. 

Описание

 

Уважаеми колеги,

 

Преди близо месец стартира дебатът за промени във финансирането на здравеопазването. В самото му начало ролята на БЛС в него бе неглижирана, но в хода на консултациите с МЗ успяхме да защитим ролята и позициите си. 

Навярно сте разбрали, че новият рамков договор ще влезе в сила от 1 януари 2019 г., като ще се нарича Анекс към НРД 2018 г. Държа да знаете, че условието, което сме поставили, за да подкрепа от събора и подписване на този документ е  обвързано със задължително провеждане на преговори. 

Основното ни искане е в анекса да бъде задължително записано, че средствата няма да могат да се прехвърлят от един параграф към друг. Това има фундаментално значение, защото гарантира, че парите, които гласува парламентът за първична извънболнична помощ,, за специализирана извънболнична помощ, за медико-диагностични дейности при наличие на икономии няма в края на годината да се използват за нещо друго. Това е крайъгълният камък, върху който стоим и няма да отстъпим от позицията си. 

Обръщам се към Вас с молба да се включите в тази дискусия и

да споделите какво Ви вълнува и за какво смятате, че трябва да се преборим в следващите месец и половина по време на преговорите

За нас като съсловна организация  е важно да се ориентираме максимално в настроенията на Вас, българските лекари, за да можем да ги отстояваме в хода на преговорите си с НЗОК и МЗ.

Разбира се, ще се радваме да чуем и какво е Вашето мнение по предложените модели от страна на МЗ, макар че хоризонтът за тяхното приемане се измести и е явно, че големите промени няма се случат веднага. Въпреки това е важно да имаме конкретна позиция. Националният съвет на БЛС вече взе решение, че подкрепя допълнителните фондове на доброволен принцип.

Тази дискусия в CredoWeb ще ни помогне да се коригираме и да изчистим максимално позицията си

 

Очаквам Ви! Бъдете активни!

 

Д-р Иван Маджаров,

председател на БЛС

505
Участници
88
Коментари

Коментари

Loading...