SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Верификацията на лекарствата - какво трябва да направят аптеките срещу фалшифицирането

За специалисти

249
Участници
62
Коментари

Тази виртуална дискусия е инициирана от Българския фармацевтичен съюз и в хода й председателят му проф. Илко Гетов ще  даде финални съвети указания за това какви мерки трябва да предприемат аптеките във връзка с влизатето в сила на Европейската директива срещу фалшификация на лекарствата. Виртуалният дебат ще бъде отворен също за ПРУ, за търговците на едро, така че всички да могат да сверят часовника си преди 9 февруари 2019 г.

Как се верифицира лекарство в аптека

Описание

 

Скъпи колеги и уважаеми партньори,

 

Знаете, че до старта на системата за верификация остават по-малко от 3 месеца. Европейската комисия и Европейската агенция по лекарствата вече изпратиха писмо до всички национални органи с напомняне за това, че в следващите 3 месеца трябва да се използват всички възможности  за най-рационална подготовка на участниците в нея. На проведената информационна среща в Стара Загора бяха зададени множество въпроси, бяха изказани редица притеснения от колегите  по отношение на предстоящата верификация. 

Бих искал да стартирам тази дискусия, за да чуя Вашето становище и въпроси.

Предвидили сме в нея да бъде споделен опитът на пилотните аптеки в системата

Възможност да изразят становището си ще имат ПРУ, търговците на едро, паралелните търговци, всички участници в платформата. Опитваме се да намерим заедно най-добрите решения за стартиране на системата.

Предстои един дълъг период - по моя прогноза 6-8 месеца, в които аптеките ще се адаптират към новите изисквания, в който постепенно ще се увеличат опаковките, съдържащи белега срещу подправяне и кода за верификация.

Всички участници на пазара трябва да бъдат готови към датата 9 февруари 2019 г.

и затова аз Ви призовавам да бъдете активни в дискусията, като задавате въпроси и споделяте опасенията си.

Аз ще се постарая с помощта на Българската организация за верификация на лекарствата (БОВЛ) да бъда максимално полезен. Разчитам на Вашата добронамереност, за да имаме възможност да сме полезни и  прозрачни. Само така можем да посрещнем 9 февруари 2019 г. подготвени и спокойни.

 

Очаквам Ви! Бъдете активни!

 

Проф. Илко Гетов,

председател на Българския фармацевтичен съюз 

Прикачени файлове

pdf
ИНСТРУКЦИИ
249
Участници
62
Коментари

Коментари

Loading...