Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

Каква ще е развръзката на скандала с болница "Лозенец", идеята за нова детска болница и МФ на СУ

Участници

Мнения

avatar

д-р ЛИЛЯНА ПЕНЧЕВА ПЕНЧЕВА

Ушно-носно-гърлени болести

16 апр 2019 12:04

Има голям проблем с наличието на педиатри в България.Една болница не е решение.Трябва коренно да се променят нормативите и концепциите в областта на педиатрията,а не само там.

avatar

Петър Галев

9 яну 2019 14:11

Освен проблема със сградата, все още не сме чули цялостната концепция за Национална многопрофилна детска болница. Един от най-важните въпроси е дали тя ще се развие по посока на диагностика и лечение и на спешните състояния в педиатрията. Ще отидат ли например сегашните детски хирургични и травматологични клиники от "Пирогов" в новата болница, а също термичните травми, токсикологията и т.н. 

avatar

доц. д-р Красимира Калинова, дм

Детска хирургия

8 яну 2019 21:37

Странно е ,че след решението да не се ползва сградата на Правителствена болница за целта не се поставят на обсъждане други варианти освен бетоновия скелет в Александровска. Коментарът за него бе,че е неудачен от строителна гледна точка.И тогава? Капацитетът на една Детска болница по специалности е почти ясен- защо не се постави на обсъждане проекти за реализация на такава сграда със своята спец... Вижте повече

avatar

д-р Румяна Тодорова

Кожни и венерически болести

8 яну 2019 13:31

Правителствена болница категорично не е подходяща за детска болница такава, каквато е в моите представи и такава, каквато трябва да бъде. За пример могат да бъдат дадени много детски болници в Европа и света. Да, детска болница трябва да има, но тя да отговаря на всички стандарти и наистина да бъде многопрофилна, така че децата да не се разкарват за консултации и манипулации из цяла София.

avatar

д-р Румен Асенов Филипов, дм

Гръдна хирургия

28 дек 2018 08:51

Това ще се окаже поредният кьор-фишек на правителството. Като в култовата реплика от наш филм:"тате каза че ще ми купи колело,ама друг път". Колкото построиха болницата на проф Ниньо преди 20-тина години,толкова ще има и нова детска болница.  Поне докато ни управляват мутри и мафиоти ще е така.

avatar

Пламен Парашкевов

29 дек 2018 20:27

Кой е виновен за това,докторе??? Ние,щом търпим! И преди 89-та и след-все такива ни управляват! Което,говори много лошо за нас,като нация!

avatar

Петър Галев

3 яну 2019 17:31

Здравейте, д-р Филипов, според мен трудно ще бъде заглушена необходимостта от нова детска болница. Въпросът е дали този стар бетонов гигант е годен да бъде довършен и безопасно експлоатиран. До момента не сме видели експертно мнение по въпроса от строителни инженери, архитекти и т.н. 

avatar

д-р Николай Христов

Общопрактикуващ лекар

28 дек 2018 00:36

Отдавна подкрепям основните идея, маркирани в статията. Лелеяната национална детска многопрофилна болница в София ще бъде една китна кръпка на протритите гащи на педиатрията в милата ни татковина. Колеги, София не е България. Деца има и извън нея. Състоянието на доболничната педиатрична помощ по места е трагично и отива към катастрофално. Основата я няма, а всички са се вторачили във върха на п... Вижте повече

avatar

Петър Галев

3 яну 2019 17:33

Тъжна, но вярна констатация, драги д-р Христов. Първичната педиатрична помощ е зле, защото все по-малко млади лекари искат да се занимават с деца, а желаещите обикновено заминават в чужбина. Но това - съгласете се - не означава да нямаме голяма модерна детска болница, която да поема най-сложните педиатрични пациенти. София със сигурност не е България, но в столицата статистически живеят най-мно... Вижте повече

avatar

д-р Румен Асенов Филипов, дм

Гръдна хирургия

14 яну 2019 08:48

Имам двама близнака на 6 г и опознах доболничната педиатрична помощ откъм страната на пациентите. Много е тъжно. София не е България,но в столицата най-лесно можеш да привлечеш необходимите специалисти.

avatar

Анонимен

26 дек 2018 14:28

Всичко е решено тъй ,че коментарите са излишни.Колеги не си мислете че някой е фактор в решаването на този проблем.Но все пак мисля че е редно да има нова и модерна педиатрична болница.

avatar

проф. Тоньо Шмилев, дм

Педиатрия

26 дек 2018 11:17

Лошото в случая, че за кой ли път от най-високо ниво, най-безотговорно се хвърля нещо недобре обмислено в медийното пространство и само броени дни след това следва промяна. А дали сграда започната преди 2-3 десетилетия, запусната и подложена на въздейтвието на природните фактори е годна да бъде довършена и да живее още повече от 100 години. Кога толкова бързо експертите си казаха думата? Няма л... Вижте повече

avatar

Петър Галев

3 яну 2019 17:35

Благодаря Ви за лекарското, но и гражданско мнение, драги проф. Шмилев! 

avatar

д-р Даниела Вражилова

Общопрактикуващ лекар

25 дек 2018 14:57

Що се отнася до скелета-бетон,нека експерти се произнесат за неговата годност и да вземат решение,за което да носят отговорност.Работещите в УМБАЛ Лозенец знаят най-добре,каква да е съдбата на болницата,добре е анкетата да е сред тях!

avatar

проф. Милко Сираков

Акушерство и гинекология

25 дек 2018 14:13

Аз също смятам, че това би бил един чудесен вариант.
При две  основни условия: да се направи експертна оценка на проекта (дали съответства на съвременните концепции, изисквания и т.н. за детска болница), както и на това, което беше полупостроено "преди 100 години" (аз присъствах на "първата копка" !) - експертна оценка на бетона (то там има само бетон !) за да се види дали е все още "ч...
Вижте повече

avatar

Петър Галев

3 яну 2019 17:37 Редактиран

Всички очакваме техническа експертиза, която да покаже дали заявеното от правителството довършване на въпросната сграда е възможно и оправдано, уважаеми проф. Сираков. Ако я забавят още малко, ще се оправдаят коментарите, че "кучетата си лаят, а керванът си върви...".