SafeValue must use [property]=binding: undefined (see http://g.co/ng/security#xss)

Чувате шум в ушите?! Причините са различни

Отворена дискусия
81
Участници
18
Коментари
81
Участници
18
Коментари
81
Участници
18
Коментари

Коментари

30 яну 2017 19:00
Стойчо Станков
30 яну 2017 19:00

Здравейте, За първи път пиша тук с надеждата някой да е имал подобен проблем и да сподели как се е справил.  Историята е следната. От няколко месеца имах лека нестабилност когато ходех на работа. Необърнах особенно внимание до 20 декември когато получих световъртеж (мебелите се въртяха около мен). Световъртежа трая около минута, но от тогава до сега бял ден не съм видял.  Сутрин се събуждам към 3:00 часа със пищене в ушите и напрежение в темето. През деня на моменти ме отпуска на моменти пак ми прилошава със горепосочените симптоми.  Един от лошите моменти е когато легна да спя. Или когато ме унася или по време на сън получавам виене на свят и това нещо ме събужда. Седна ли на компютър за повече от 5 мин. следва веднага прилошаване. Направил съм куп изследвания но ще спомена тези при които е имало проблем. След очен преглед: АОСТ- битемпорално изтъняване на нервните влакна. Изтъняване на слоевете на макулата. Кръвиснабдяване нормално. Доплер на каротидни и вертебрални всички нормални. МРА на глава с ангииграфия всички нормално. МРА на шия - остеохондроза с малки хернии на с5-с6, с6-с7. Кръвни изследвания : Триглицериди, холедтерол и глюкоза завишени.  25-ОН-Vitamin D - 10.05 ng/ml След всички тези изследвания и куп лекари , половината ми казват че съм в отлично здраве и проблемите са ми от депресия, другите казват че имам проблем с централната нервна система, а третите че имам проблем с перигерната нервна система??? Кати медикаменти в момента приемам Акувер 3х2 , витамин д 2000 единици на ден, оксибио, акутил, неодорм,дулодет и при нужда ксанакс. Моля помигнете!!!

5 юни 2015 15:06
Ginkofol
5 юни 2015 15:06

Според УНГ специалистката от ИСУЛ д-р Младенка Крумова препаратите на основата на гинкобилова имат отличен ефект при шум в ушите, независимо на какво заболяване е този симптомhttp://www.credoweb.bg/d-r-mladenka-krumova-preparati-s-ginkobiloba-pomagat-pri-shum-v-ushite-content-66506.html

Шумът в ушите е истинско предизвикателство пред терапевтичните възможности на орориноларинголога. Дългогодишният ми опит показва, че най-успешната медикаментозно-апаратна комбинация, водеща до значително подобрение, а в около 20% от случаите и до пълно изчезване на шума в ушите е Три до шест месечен курс с ноотропен препарат в комбинация с гинкобилоба и трикратен петдневен курс физиотерапия на страдащото ухо с т. нар. мек лазер /soft lazer/. От препаратите на основа гинкобилоба аз лично предпоччитам Гинкофол от 60 мг. два пъти дневно за три до шест месеца.

Проблемът е, че често шумът се появява отново, при вариабилност в стойностите на кръвното налягане, вирусна инфекция, или силно шумово дразнене, поради което според мен е удачно прилагане на поддържащо лечение с ноотропен препарат и Гинко за около два месеца поне веднъж годишно.

Ниското кръвно, може да бъде основна или допълнителна причина за шум в ушите, като е желателно проблемът да се сподели с кардиолог. А относно Гинкофолът, то той има доказано тонизиращ кръвообращението ефект и няма значим ефект върху стойностите на кръвното налягане.

13 май 2015 10:22
Ginkofol
13 май 2015 10:22

Според отоневролога д-р Меджидиева съдово-метаболитните проблеми са най-честата причина за шум в ушите, а гинкобилобата гарантирано помагаhttp://www.credoweb.bg/d-r-medzhidieva-sadovo-metabolitni-problemi-sa-nay-chestata-prichina-za-shum-v-ushite-video-content-65568.html

12 май 2015 15:26

Чета, че екстракт от Гинко билоба помага при шум в ушитеhttp://www.credoweb.bg/ekstrakt-ot-ginko-biloba-pomaga-pri-shum-v-ushite-content-65555.htmlВъзможно ли е това? 

12 май 2015 13:56

Вече две години имам следния проблем в лявото ухо: когато допра с ръка ухото или  главата си от ляво, сякаш усещам някакъв продължителен, но не много силен шум, не бучене, а шум. После като я пусна, шума изчезва. Като се опитвам да заспя, този шум пак се появява - все едно нещо ми е влязло в ухото и се опитва да излезе. Това продължава докато не заспя. Има ли някой с подобен проблем и можете ли да ми помогнете с решение?

7 юли 2015 22:19

Зависи...

12 май 2015 13:22
Албена Хюбнер
12 май 2015 13:22

Имала съм такъв проблем и дори отвреме навреме продължава да ми се повява. Когато за пръв път получих шум в ушите, реших че е от някаква промяна в налягането. След като не изчезна, се притесних и се обърнах към лекар, но се оказа, че на пръв поглед няма проблем. В крайна сметка, след като обиколих няколко специалисти, направиха ми един куп изследвания, включително на вестибуларен апарат, приключих с лекарства за световъртеж. Появява ми се понякога, но сега го отдавам на пролетната умора или на ниско кръвно. Всъщност, признавам, че идея си си нямам на какво може да се дължи.

23 яну 2018 14:51
Албена Хюбнер
23 яну 2018 14:51

Здравейте, доцент Широв. Наистина е добре тези проблеми които вълнуват най-силно хората, които са страдали от тях, да бъдат коментирани от опитни в областта специалисти. Преди години споделих тук личния си опит като потърпевш. От тогава към днешна дата тези неразположения си продължават, кога по-често, кога по-рядко, но аз лично свикнах да ги пренебрегвам. Споделяла съм със свои приятелки и установих, че е доста често срещано явление, което в някаква степен ни носи общо успокоение :-) Честно казано, човек като се завърти в порочния кръг "от кабинет на кабинет" и в един момент вместо подобрение и успокоение, се изнервя и напряга, което май само задълбочава проблема. В мрежата  може да се намери какво ли не и е ясно, че шумът в ушите може да е симптом на доста страшни неща. И  като четящият, като мен,  не разбира, може много сериозно да се уплаши. Радвам се, че специалист като Вас се включва и откровено казано - не зная дали има лечение, или лекарство, което би могло да бъде само по себе си "панацея", истината е, че ние четем, но вие, лекарите, сте тези, от които идва надеждната информация, останалото е...волна интерпретация. Какво препоръчвате да се направи в такава ситуация - може ли причината да е ниско кръвно и пролет? Благодаря предварително!

Най доброто което може да се направи в такива случаи е консултация  с компетентен специалист. Колкото по-скоро - толкова по-добре.

3 фев 2018 10:12
Албена Хюбнер
3 фев 2018 10:12

Да, така е, това направих и аз, както описах по-горе, но без особен резултат. Вероятно е добре да се повтори консултацията, истината е, че се свиква с това жужене. Благодаря Ви за отговора!