SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

ХОМЕОПАТИЯ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Отворена дискусия
730
Участници
96
Коментари
730
Участници
96
Коментари

Описание

ХОМЕОПАТИЯ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Отворена дискусия, посветена на здравето на храносмилателната система с цел профилактика и лечение на хронични проблеми в различни органи и системи.

Модератор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България

Продължителност: 10 април - 8 май 2019 г.

Коментари

25 апр 2019 15:11
Анонимен
25 апр 2019 15:11

Здравейте! Въпросът ми се състои в следното: Дъщеря ми през 2013 год. / беше на 10 год./получи силни подпухнали обриви по тялото, които си сменяха местата и интензитета. Лежа в болница лекувана с противоалергични лекарства. Постепенно отшумяха, но през лятото на 2014 г. отново получи същите обриви, отново в болница, където се направиха опр.тестове, според които по-скоро не е хранително и поставиха диагноза хронична идиопатична уртикария. От тогава до сега м.04.2019 год. не се бяха появявали, но този месец отново е с обриви, пак болница, системи и хапчета, при кръвните изследвания има ниски стойности на хемоглобин / 106 /. След 4 дневен престой я изписаха, видимо без обриви с кратка хранит.диета и таблетки ксизал по схема. Моля, за съвет, възможно ли е да бъде установена причината за това състояние и съответно да и се помогне с хомеопатични препарати ? Възможно ли е да има връзка с месечния цикъл, имам някакви подозрения? Предварително Ви благодаря за мнението!

24 апр 2019 08:24
Анонимен
24 апр 2019 08:24

Здравейте! Искам и аз да ви споделя моята опитност с хомеопатични препарати. Един от последните уикенди бяхме семейно на разходка из страната.. Останахме да нощуваме в хотелче в малко градче. През нощта, малко след полунощ , дъщеря ми(която е на 6г)се събуди с ужасни пронизващи болки в ухото. Ами сега? Имам със себе си набор от хомеопатични лекарства за спешна помощ. Избрах и дадох. Сутринта нямаше никакви болки. Останало беше само заглъхване, което доизлекувахме отново с хомеопатия. При всяка такава ситуация, а те при малките деца са по-скоро правило отколкото изключение, съм безкрайно благодарна на възможността да използвам този метод.

Здравейте! Радвам се, че споделяте свое хомеопатичто преживяване. И аз като майка съм много благодарна ня хомеопатичните лекарства, които са ми осигурявали ефективни решения и спокойствие особено ценне при пътуване.

А какво избрахте всъщност.

25 апр 2019 13:48
Анонимен
25 апр 2019 13:48

Това,което покриваше най-пълно картината ,нейната внезапност,сила и специфично време на поява или влошаване.

23 апр 2019 14:20
Тодор  Урумов
23 апр 2019 14:20

Драга д-р Пачова, по повод лекарство за разреждане на кръвта, което ми е предписано - Прадакса - 2 x 150 мг, като предпазна мярка срещу кървене от стомашно-чревния тракт ми предписаха всеки ден сутрин по 1 капсула пантопразол от 20 мг. Но го взимам вече повече от 1 година. Разбрах, че не е много добре да се взимат постоянно антикиселинни лекарства. Мога ли да правя почивки от пантопразола, а за предпазване на стомаха и против киселини да взимам Шуслерови соли. Ако да - кои и по каква схема. Благодаря предварително.

Здравейте! 


Би било добре да се направи цялостен анализ на всички Ваши оплаквания и да се подбере индивидуално лекарство, което ще намали нуждата от противосъсирващи и антикиселинни лекарства. 

А що се отнася до солите, можете да приложите следната схема:

ШС №8 - регулира секрецията на солна киселина в организма, подходящ при парене и стомашни киселини
ШС №9 - регулира киселинноста в организма, дефицитът й води до повишена киселинност
При остри състояния – прием начесто, по 1 табл., с редуване. Или се разтварят по 5 табл. от солите в две чаши вода и се пие от тях, с редуване, на малки глътки. 
Прием при хронични оплаквания – по 4 табл. дневно от всяка сол, за продължителен период от време (може и месеци)

23 апр 2019 12:40
Искра Станкова
23 апр 2019 12:40

Здравейте отново, Често /е поне веднъж/в годината ми се налага да приемам антибиотици при едно или друго възпаление-синуси и пр. В момента приключвам клиндомицин след изваждане на зъб !!. Но след приема не се чувствам особено добре- езикът ми се обложи,вероятно  от гъбички,дори анусът ме засърбява, което си мисля,че е именно резултат от антибиотика. Какви Ш.С.бихте препоръчали за изчистване след подобен прием на антибиотици ??

23 апр 2019 13:41

Здравейте!Обикновено след прием на антибиотик аз прилагам комбинацията от соли 6 /има гтолямо влияние върху хепатоцитите/ и 10,за да се изведат отпадните продукти от тялото.По 3 таблетки от всяка сол за около месец е курсът,който прилагам и е с добър ефект.При бял налеп на езика бих прибавила и ш.с.N 4 Kalium chloratum по 2-3 табл.дневно до изчистване на налепа от езика.Приема на тези соли задължително се съчетава с пробиотик около месец,за да се възстанови балансът на чревната флора.

23 апр 2019 13:59
Искра Станкова
23 апр 2019 13:59

mnogo blagodaria za izcherpatelnia otgovor 

Здравейте! 
Много се радвам, че д-р Грозева Ви е отговорила и съм напълно съгласна с нея. Бих искала да добавя, че в хомеопатията съществува специална група лекарства, наречени чревни нозоди, с които възстановяването на баланса между  микроорганизмите от чревната флора става много по-качествено. 

 
Още дна схема за детоксикация след антибиотици , която може да се приложи за 10 дни е  ШС №6 и №12 - по 5 табл. от всяка сол дневно.

ЗДРАВЕЙТЕ  КОЛЕГИ . ИСКАМ ДА  ПОПИТАМ  КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ  НА ХОМЕОПАТИЯТА И Ш. СОЛИ В  АГ  ПРАКТИКАТА . ИСКАМ  ДА  МЕ  УБЕДИТЕ !  ПОЗДРАВИ .

БЛАГОДАРЯ ЗА  КОМЕНТАРА В  ОБЛАСТТА НА  АКУШЕРСТВОТО .НО ,  НЕЩО  ПОВЕЧЕ  ЗА  ЛЕЧЕНИЕ  ПРИ ГИНЕКОЛОГИЧНИ  ЗАБОЛЯВАНИЯ ?

24 апр 2019 20:11

Такъв тип дискусия е полезна,но поради формата тя би могла да даде само насоки и възможности за терапия.Темата е много обширна,може би имате предвид конкретни нозологични единици или случаи.Моля,посочете примери,за да можем да ви предложим идеи за алтернативно лечение в подкрепа на Вашата терапия.Много често пациентите са добре информирани и добавянето на утвърдени комбинации от Шуслерови соли само повишава доверието към избрания лекар


ЕТО ПРИМЕРИ ОТ  НАЙ-  ПОПУЛЯРНИТЕ :  1.МИОМА ; 2 НЕ ФУНКЦИОНАЛНИ ДОБРОКАЧЕСТВЕНИ  КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ ; 3 ЕНДОМЕТРИОЗА ; 4 АДНЕКСИАЛНИ  СРАСТВАНИЯ С , ИЛИ БЕЗ  СТЕРИЛИТЕТ ;  ....

23 апр 2019 08:05
Анонимен
23 апр 2019 08:05

При колит какво трябва да се приема? Може ли да се излекува?

Здравейте, както при всички хронични заболявания, подходът при колита е комплексен:индивидуални хомеопатични лекарства, шуслерови соли за защита на лигавицата, избягване на определени специфични за всеки човек храни ии препарати подпомагащи храносмилането ( много често използвам гастритол 16 капки в чаша вода, в която препоръчвам прибавянето на 1 ч.л. ябълков оцет, изпива се преди всяко основно хранене).
д-р Ирена Маждракова

Здравейте, дъщеря ми има стомашно-чревни оплаквания , когато е притеснена по някакъв повод -изпитване в училище , състезание или др. Събужда се сутринта и се чувства много зле, започва разтройство и повръщане - не може да излезе от вкъщи. Пробвахме с Pulsatilla15ch. Имаше някакъв резултат, но не задоволителен. Може би трябва комбинация или Шуслерови соли. Какво е вашето мнение?

24 апр 2019 21:09

Здравейте!Ако дъщеря Ви е около пуберитета тя и на хормонална основа е по-емоционална и лабилна и е добре да получи подкрепа.Бих препоръчала поне седмица преди събитието да приема комбинация от шуслерови соли 2+5+7 поне по 3 табл.от всяка сол като антистресова комбинация.Можете да я съчетаете с универсалното средство от Баховата терапия Rescue remedy,а може да и се приготви от Бахов терапевт индивидуална предизпитна комбинация.За хомеопатично лекарство би трябвало да е ясно,какво стои в основата на притеснението и/страх от провал,да не и се присмеят съучениците,че трябва задължително да отговори на родителските очаквания,защото инак няма да я обичат и т.н./.Това ще определи и подходящото за нея хомеопатично лекарство.

Здравейте,има ли място хомеопатията при тревожно- депресивни разстройства?

23 апр 2019 16:29

Определено има.Хомеопатията търси причината за това състояние и помага да се преодолеят дори стари травми от загуба на близък човек или усещане за провал след съкращение ,травмиращ развод , по време на менопауза или след раждане.Ако човек остане дълго време в такова негативно емоционално състояние това е предпоставка за отключване на хронични болести.Правилно подбраното хомеопатично лекарство на база индивидуални особености на пациента на физическо,емоционално и психическо ниво възвръща баланса .

Кои по- точно хомеопатични препарати ще препоръчате?

22 апр 2019 13:51

Здравейте, имам пневмония и освен антибиотика пия лекарство за отхрачване и втечняване на секрета, което предизвиква като страничен ефект разстройство. Какво бихте ми препоръчали за облекчаване на стомашния дискомфорт

24 апр 2019 20:29

Здравейте!Проблемът е,колко сериозна е пневмонията и дали предписаният антибиотик достига терапевтична концентрация в белодробната тъкан, след като има долнодиспептичен синдром.При сериозна патология е по-добре да се премине на венозно приложение на антибиотика,а за преодоляване на дисбиозата, задължително трябва да има прием за около месец на пробиотик и относително диетично хранене,а може и ензими за нормализиране на храносмилането.

22 апр 2019 13:35
Анонимен
22 апр 2019 13:35

Здравейте на всички! Искам да ви споделя моя личен опит от миналия четвъртък. Всичко започна през нощта,около 03ч. Събудих се от усещането ,че ми е зле. Започна жестоко повръщане и разстройство.След половин час вече нямах сили и воля за каквото и да е. Втресе ме и вдигнах и Т.Взех хомеопатичен препарат. Слава богу действа дори при повръщане,защото се разтваря в устата! След 2 часа повръщането беше спряло.След още 1,5 часа и разстройството спря. Чувствах се все още много,много зле-тресеше ме и Т беше 38,4*. Взех още една доза. Останах в леглото цял ден.Към 18 ч.вече бях способна и да стана.Т беше почти спаднала.Една последна доза и нощта и следващия ден продължиха по обичайния си начин..

Здравейте! Благодаря много за споделянето. Радвам се, че някой споделя личен опит. Много хора имат кошмарни преживявания по време на път или почивка. Аз като родител съм безкрайно благодарна защото ховеопатичните лекарства са ме спасявали и са ми осигурявали спокойствие.

24 апр 2019 20:49

Здравейте!През летните месеци и при семейно пътуване съветвам пациентите си задължително да имат в аптечката си хомеопатичното лекарство Okoubaka D6/D30.Има и други хомеопатични средства за подобни ситуации,но това би могло да се започва при всяко повръщане,разстройство и температура,заедно с правилното оводняване и диета.

21 апр 2019 14:00
Даниела Кирова
21 апр 2019 14:00

Здравейте, искам да попитам какви хомеопатични продукти биха могли да се прилагат за АБКМ и алергия към яйца. Детето ми е диагностицирано преди година и половина, като през това време е на строга диета. Има ли нещо, което да помогне на организма да се справи с алергията?

24 апр 2019 21:22

Здравейте!Сигурна съм,че сте направили най-доброто за детето си като консултации и лечение,но в  практиката ми като педиатър по-често съм срещала хипердиагностика в тази посока,отколкото истински проблем.Това е личен мой опит ,с който не ангажирам никого.Спазили сте достатъчно време диета,възможно е имунната система на нивото на храносмилателна система да е достигнала добро ниво на здраве.Възможността на индивидуалното хомеопатично лечение е да превърне  тази имунна свръхреакция към протеините на кравето мляко в нормална реакция и детето Ви да живее без ограничения.

Здравейте д-р Пачова, следя дискусията с голям интерес! Толкова много и конкретни въпроси, от които може много да се научи. Искам и аз да попитам нещо - става дума за проблема с пропускливите черва, за който се подозира, че е в основата на различни здравословни проблеми и дори хронични заболявания. Какви са възможностите на хомеопатията да помогне на хора с този проблем?

Здравейте! проблемът с пропускливите черва е наистина много актуален. И да - той е в основата на много хронични състояния. Много хора се опитват да решат проблема само с диени, но това е "държане под контрол", а не лечение.Решението е комплексно - хомеопатия и други методи за въстановяване на чревната лигавица и възстановяване на микробиома. В резултат на лечението червата възстановяват бариерната си функция и  непоносимостта към храни намалява или изчезва.