SafeValue must use [property]=binding:  (see http://g.co/ng/security#xss)

ХОМЕОПАТИЯ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Отворена дискусия
857
Участници
128
Коментари
857
Участници
128
Коментари

Описание

ХОМЕОПАТИЯ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Отворена дискусия, посветена на здравето на храносмилателната система с цел профилактика и лечение на хронични проблеми в различни органи и системи.

Модератор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България

Продължителност: 10 април - 8 май 2019 г.

Коментари

Уважаеми колеги и всички Вие, приятели на хомеопатията,
В края на нашата виртуална дискусия за Хомеопатия и храносмилателни заболявания искам сърдечно да Ви благодаря за активното участие, за големия Ви интерес по темата и за споделения опит, както от медицинската практика, така и личен опит като пациенти. Всички Вие, които се включихте, допринесохте за това да направим дискусията жива и ползотворна.
Целта ни беше да разгледаме здравето на храносмилателната система с цел профилактика и лечение на хронични проблеми в различни органи и системи. Но разговорът ни се разпростря далеч извън проблемите на стомашно-чревния тракт. Коментирахме многобройни примери за възможностите на хомеопатичното лечение и Шуслеровата терапия при широк кръг заболявания и проблеми.
Ето някои от най-интересните акценти в нашата дискусия:
- Синдромът на пропускливите черва, който изисква комплексен подход за възстановяване на нормалното състояние на лигавицата.
- Връзката между състоянието на стомашно чревния тракт и автоимунните заболявания.
- Проблеми като колити, язви, гастрити, повишена киселинност и приложение на Шуслеровата терапия.
- Инсулинова резистентност, съчетана с глутенова нетолерантност и повишено желание за въглехидратни храни – как да бъде овладяно.
- Чести стомашно-чревни проблеми при пътуване и възможностите на хомеопатията за профилактика преди лятната ваканция.
- Предпазване на стомашната лигавица при провеждане на медикаментозно лечение.
- Възстановяване на баланса на чревната флора и детоксикация след прием на антибиотици.
- Вирусни стомашно-чревни заболявания при деца - помощ с хомеопатия.
- Приложение на Шуслеровите соли при колики, киселини, газове, лошо
храносмилане, запек и др.
- Хомеопатична превенция на стомашно-чревния тракт при ваксиниране.

Дискутираните теми бяха интересни и съжалявам, че в подобна дискусия е невъзможно да се разгледат в дълбочина. След официалното приключване на дискусията всички коментари в нея остават на разположение, ако решите отново да си припомните написаното. В случай, че възникнат нови въпроси, ще получите отговор от колегите в Асоциацията на лекарите хомеопати в България, през страницата на Асоциацията.

Надявам се получените в дискусията знания да Ви бъдат полезни във всекидневната работа и да спомогнат за здравето на Вашите пациенти! Бъдете здрави и до нови срещи!
Д-р Дора Пачова, лекар хомеопат

9 май 2019 08:56
Анонимен
9 май 2019 08:56

Заради вашата дискусия не намираме основната статия! Защо ни затруднявате?

Здравейте, коя статия не успявате да намерите? Целта на дискусията е да се коментират различни  казуси, свързани със здравето на храносмилателната система. Ако имате някакви въпроси, задайте ги - дискусията е отворена за всички. 

7 май 2019 21:49

Този коментар е изтрит от създателя му

7 май 2019 21:49
Анонимен
7 май 2019 21:49

Имам инсулинова резистентност и глутенова нетолерантност. Спазвам режим за това. Но вечер изпитвам желание да хапвам въглехидратни храни. Не е глад, а просто желание да ям нещо. В този случай хапвам плодове, кисело мляко...Кой хомеопатичен продукт би ми помогнал в това?

Здравейте!  Желанието за хапване без глад може да свързано с обмяната на веществата или да  е опит за заглушаване на  някаква емоция или тревожни мисли или нещо друго. Най добрият вариант е индивидуално подбрано лекарство, което да задвижи метаболизма в правилната посока. Бих Ви препоръчала комбинация от соли 8, 9  и 10 за през деня и шуслерова сол 7 вечер. средно по 3 таблетки от всяка за деня, за предпочитане, разтворени във вода и приемани на глътки бавно. 

9 май 2019 18:49

Благодаря ви за отговора

14 май 2019 10:30

Здравейте!Предписанието на д-р Пачова е коректно и многократно изпитано в практиката ни.Има и едно много точно указание в шуслеровата терапия-когато организмът изпитва чувство на глад,започнете на 10-15 минути да приемате по една таблетка от Ш.с.№7.Проявите обикновено преминават за около час.


7 май 2019 19:40
Анонимен
7 май 2019 19:40

Коментарът беше изтрит от администратор на CredoWeb

3 май 2019 15:37

Здравейте, винаги, когато пътувам имам проблеми със стомаха, а през лятото особено много. Има ли хомеопатични лекарства, които мога да използвам профилактично преди пътуване на почивка?

Здравейте!


По отношение на солите, в този случай може да се препоръча преди почивка да се приемат солите за добър имунитет - №3, №6, №7. По 3 табл. от всяка сол дневно за няколко седмици преди пътуване, като сол №3 се приема сутрин, №6 на обед, №7 вечер.

По отношение на хомеопатичните лекарства - подходяща е Okoubaka D6, която има приложение при диария след хранителни отравяния и/или непоносимост към храни, при т. нар. „Синдром на туриста”, диария при пътуване в страни с екзотичен климат и храна. Може да се използва профилактично - при предстоящи далечни пътувания седмица по-рано може превантивно да се приемат 3 пъти дневно по една доза (10 глобули). А в случай на остро състояние - Okoubaka D6 по 1 доза първоначално на всеки час, после на всеки 2 часа. На втория ден на всеки 2 до 3 часа, а от третия ден 3 пъти дневно.

Стига с тези глупости. Хомеопатията е само и само търговия. Който се занимава с това е или луд, или безсърдечен търгаш, който си играе с болката на хората

:) Животът има този навик да ни поднася неочаквани и непреодолими за самите нас препятствия. Не и докато не отворим разума и сетивата си и сами не си позволим да израстем и разширим светогледа си. ( колкото до " търговия и търгашество" - едва ли-та един монопрепарат е 3 лв.,а дори няма да го свършите ;)

30 апр 2019 16:40

Идеята на подобни дискусии е да се сподели опит и да се учим от това.Ако колегата има категорично отношение към хомеопатията,след като е положил достатъчно усилия да се запознае с нейната същност, по-добре да не си губи своето и нашето време с участие в подобни форуми.Смисълът е не да се конфронтираме.В световен мащаб идеята е за интегративна медицина, в името на това хората да поддържат здравето си с всички възможни методи и да имаме право да избираме,как да се лекуваме.

Не разбирам как колеги ,които не са си направили труда да попрочетат нещичко по тематиката ,си позволяват крайни изказвания .По-лесно е да отречеш ,отколкото да се опиташ да разбереш..Колега,Егото е лош съветник... А нови доказателства за ,това как действа хомеопатията все повече ще има. Който търси ,намира..

26 апр 2019 11:16
Искра Станкова
26 апр 2019 11:16

Здравейте , 

И отново да попитам две неща ,които считам са важни :
- всяка година през есенно-зимния сезон като противогрипно предпазване и за имунитет и начална форма на лечение на грипни състояния, каква комбинация бихте препъръчали от Ш.С./тъй като не мога да се поставям противогрипни ваксини заради автоимунно заболяване хашимото / ??
- и при скованост и артритни заболявания ,болки в ставите и мусулите вече по-често срещани  на възраст над 65г. ,какви соли биха били подходящи за поддържане на костно скелетното равновесие и поддържане на колагена??
Предварително благодаря.

2 май 2019 13:13

mnogo blagodaria

3 май 2019 15:40

Аз от доста време ползвам инфлуцид профилактично обаче го взимам 4-5 пъти дневно по 2 таблетки. Сега тук чета, че трябва по една. Вредяля ли съм си като съм взимала по две?

Максималната препоръчителна доза при остри състояния е до 6 пъти по 2 табл. Не сте си навредила,а по скоро сте ускорила оздравителния процес

25 апр 2019 15:11
Анонимен
25 апр 2019 15:11

Здравейте! Въпросът ми се състои в следното: Дъщеря ми през 2013 год. / беше на 10 год./получи силни подпухнали обриви по тялото, които си сменяха местата и интензитета. Лежа в болница лекувана с противоалергични лекарства. Постепенно отшумяха, но през лятото на 2014 г. отново получи същите обриви, отново в болница, където се направиха опр.тестове, според които по-скоро не е хранително и поставиха диагноза хронична идиопатична уртикария. От тогава до сега м.04.2019 год. не се бяха появявали, но този месец отново е с обриви, пак болница, системи и хапчета, при кръвните изследвания има ниски стойности на хемоглобин / 106 /. След 4 дневен престой я изписаха, видимо без обриви с кратка хранит.диета и таблетки ксизал по схема. Моля, за съвет, възможно ли е да бъде установена причината за това състояние и съответно да и се помогне с хомеопатични препарати ? Възможно ли е да има връзка с месечния цикъл, имам някакви подозрения? Предварително Ви благодаря за мнението!

30 апр 2019 17:26

Здравейте!Детето Ви е в преходната възраст пуберитет,когато имунната система е в много нестабилно състояние поради хормоналната буря в организма.Това е период на интензивни промени и цялостният подход помага да се направи връзка между индивидуалните особености на психоемоционално и физическо ниво.Така ще се подбере правилното хомеопатично лекарство и ще се нормализира алергичната реакция,изразяваща се с периодична уртикария.Трябва да се прецени и състоянието на храносмилателна система и начинът на хранене,защото много често се касае за синдрома на пропускливите черва.Индивидуалната консултация ще Ви помогне да се справите проблемът  да не хронифицира.

1 май 2019 20:21

Благодаря Ви за насоката

24 апр 2019 08:24
Анонимен
24 апр 2019 08:24

Здравейте! Искам и аз да ви споделя моята опитност с хомеопатични препарати. Един от последните уикенди бяхме семейно на разходка из страната.. Останахме да нощуваме в хотелче в малко градче. През нощта, малко след полунощ , дъщеря ми(която е на 6г)се събуди с ужасни пронизващи болки в ухото. Ами сега? Имам със себе си набор от хомеопатични лекарства за спешна помощ. Избрах и дадох. Сутринта нямаше никакви болки. Останало беше само заглъхване, което доизлекувахме отново с хомеопатия. При всяка такава ситуация, а те при малките деца са по-скоро правило отколкото изключение, съм безкрайно благодарна на възможността да използвам този метод.

25 апр 2019 13:48
Анонимен
25 апр 2019 13:48

Това,което покриваше най-пълно картината ,нейната внезапност,сила и специфично време на поява или влошаване.

26 апр 2019 13:27
Анонимен
26 апр 2019 13:27

Това не е сериозен Пост... прилича на приказка без никакви реални факти.

Здравейте, Христо Христов! От написаното разбирам, че госпожата се въздържа да пише имена на лекарства и така трябва. Това не е несериозно, както си мислите, а напротив - това е професионално. Много често хората  виждат резултат при даден човек  и питат какво е приемал. Той  казва името на лекарството, те си го купуват и после се чудят защо не действа. Не действа, защото от всички лекарства за отит на средно ухо, например, ще подейства онова, което отговаря на характера на болката, на данните от прегледа, на общото състояние на пациента. Затова по принцип избягваме да даваме имена на лекарства. Надявам се това да е внесло яснота. 


23 апр 2019 14:20
Тодор  Урумов
23 апр 2019 14:20

Драга д-р Пачова, по повод лекарство за разреждане на кръвта, което ми е предписано - Прадакса - 2 x 150 мг, като предпазна мярка срещу кървене от стомашно-чревния тракт ми предписаха всеки ден сутрин по 1 капсула пантопразол от 20 мг. Но го взимам вече повече от 1 година. Разбрах, че не е много добре да се взимат постоянно антикиселинни лекарства. Мога ли да правя почивки от пантопразола, а за предпазване на стомаха и против киселини да взимам Шуслерови соли. Ако да - кои и по каква схема. Благодаря предварително.

Здравейте! 


Би било добре да се направи цялостен анализ на всички Ваши оплаквания и да се подбере индивидуално лекарство, което ще намали нуждата от противосъсирващи и антикиселинни лекарства. 

А що се отнася до солите, можете да приложите следната схема:

ШС №8 - регулира секрецията на солна киселина в организма, подходящ при парене и стомашни киселини
ШС №9 - регулира киселинноста в организма, дефицитът й води до повишена киселинност
При остри състояния – прием начесто, по 1 табл., с редуване. Или се разтварят по 5 табл. от солите в две чаши вода и се пие от тях, с редуване, на малки глътки. 
Прием при хронични оплаквания – по 4 табл. дневно от всяка сол, за продължителен период от време (може и месеци)

23 апр 2019 12:40
Искра Станкова
23 апр 2019 12:40

Здравейте отново, Често /е поне веднъж/в годината ми се налага да приемам антибиотици при едно или друго възпаление-синуси и пр. В момента приключвам клиндомицин след изваждане на зъб !!. Но след приема не се чувствам особено добре- езикът ми се обложи,вероятно  от гъбички,дори анусът ме засърбява, което си мисля,че е именно резултат от антибиотика. Какви Ш.С.бихте препоръчали за изчистване след подобен прием на антибиотици ??

23 апр 2019 13:59
Искра Станкова
23 апр 2019 13:59

mnogo blagodaria za izcherpatelnia otgovor 

Здравейте! 
Много се радвам, че д-р Грозева Ви е отговорила и съм напълно съгласна с нея. Бих искала да добавя, че в хомеопатията съществува специална група лекарства, наречени чревни нозоди, с които възстановяването на баланса между  микроорганизмите от чревната флора става много по-качествено. 

 
Още дна схема за детоксикация след антибиотици , която може да се приложи за 10 дни е  ШС №6 и №12 - по 5 табл. от всяка сол дневно.

26 апр 2019 10:56
Искра Станкова
26 апр 2019 10:56

mnogo blagodaria