Нова възможност при лечение на хламидиалната инфекция

Участници

Мнения

Default image
доц. Мария Ангелова, дм

Нова възможност при лечение на хламидиалната инфекция

Участници

Мнения

6631c2527a0323b0625d6cf9fb92e1d8

Описание

Уважаеми колеги,

Използвам възможността да Ви поканя да обсъдим една важна тема за нашата практика – лечението на хламидиалната инфекция. Проблемът е важен, защото освен, че това е най-разпространената полово-преносима болест, в голям процент от случаите тя протича безсимптомно. Според различни статистически проучвания  при три четвърти от жените и при половината от инфектираните мъже не се наблюдават никакви признаци.

Ако не се лекува, хламидиалната инфекция може да премине в сериозни репродуктивни и здравословни проблеми с моментни и по-дълготрайни ефекти. Подобно на самото заразяване с хламидии и уврежданията, които те причиняват, могат да останат за дълго „скрити”.

В лечението на хламидиазата  вече можем да разчитаме на Мноциклин Екофарм. Това е нов продукт за българския пазар -  антибиотик от групата на тетрациклините, която има бактериостатично действие. Показан е при инфекции на пикочните пътища: пиелонефрит, пиелит, простатит, цистит, негонореен уретрит, причинен от Ureaplasma urealyticum и Chlamydia trachomatis; При гинекологични инфекции, развили се след раждане или аборт, метрит и андексит, най-често причинени от Chlamydia trachomatis

Колеги, ще се радвам да споделим опит и да поставим въпросите, които ни вълнуват. Вярвам, че подобна дискусия ще бъде полезна както за нас, така и за нашите пациенти.

Ще отговоря на всички въпроси, които бъдат зададени към мен по темата!

Панели