Необходими неотложни мерки за подобряване на информационната сигурност в лечебните заведения

Участници

Мнения

Необходими неотложни мерки за подобряване на информационната сигурност в лечебните заведения

Участници

Мнения

5f627142bf27089c4c812a729c831ba9

Описание

С издадена заповед от Министъра на здравеопазвaнето доставчиците на здравни услуги трябва да гарантират, че те отговарят на изискванията на държавните органи и са в състояние да докажат, че защитават адекватно информацията за пациентите си. Всяка болница или друга здравна организация трябва също така да провери идентичността на пациентите си и да създаде точна система, която позволява изтриването или поправянето на техните данни.
Ние ще се погрижим да Ви предоставим цялостно въведение в регламента и общ преглед на законовите изисквания за Вашата организация като я подготвим от правна и техническа гледна точка за новия регламент.

Информационната сигурност е един от ключовите моменти при безопасността в една болнична система. Това е постоянен процес, който е винаги актуален и тема с изключителна тежест върху здравеопазването. Подценяването, на която би било безотговoрно.

Указания за повишаване на нивото на мрежовата и информационната сифурност

От Информационната Сигурност, се очаква да противодейства на два основни проблема:

  • Загуба на данни и
  • Изтичане на информация.

Една от най-уязвимите системи, несъмнено се явява медицинският софтуер, който е информационният гръбнак на всяка болница, лаборатория, медицински център или друго лечебно заведение. В допълнение към огромната организационна сложност, необходимостта от разпръснати системи, които трябва да се свързват помежду си и обширната мрежа от компютъризирано медицинско оборудване, трябва да добавим това, което може би е едно от най-ценните парчета за киберпрестъпник: клиничните данни на пациента.

За съжаление много от информационните системи (софтуери), които са на пазара са с изключително стара и ненадеждна архитектура и база данни. Препоръчително е да се допитате до Вашия производител и казаното от него да проверите като се консултирате с друга IT компания.

IT информационна сигурност за болници. Превенция срещу злонамерени атаки

Болниците, подобно на повечето съвременни организации, все повече разчитат на информационни системи за голямо разнообразие от административни и клинични функции. Това са изключително сложни организации по отношение на процесите, които могат да имат постоянна активност 24/7 × 365. По същия начин трябва да имаме предвид, че повечето от оборудването и диагностичните технологии, използвани в медицината, имат силно компютъризирани компоненти. Цялата тази мрежа от устройства, оборудване и системи, които често изискват връзка с външни системи, е много критична и сложна среда за контрол.

Кибер атаките могат да имат сериозни финансови и репутационни последици за компании от всички сектори, атака от този вид върху здравна организация крие неизмерими рискове за грижите и безопасността на пациентите.

Здравните организации трябва да приемат сериозни, стратегически и структурни мерки за защита на своята инфраструктура и електронна защитена здравна информация от атаки, тъй като падането или липсата на технологии и оборудване може да доведе до сериозни заплахи за оперативната приемственост на организацията и следователно за навременното качествена грижа за пациентите.

За да получите допълнителна информация за процедурата по информационната сигурност, не се колебайте да се свържете с нас:

marketing@smart-ss.org/ 0889 69 39 62

Споделете:

Привет на всички. Наскоро имахме много неприятен случай в Трета градска болница. Дадоха на мен и съпругата ми неточна информация и ни загубиха времето. Добре че, в Медицинска академия все още има Лекари-хирурзи. Поклон на истинските Медици.