Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding: 98160af939d992ab120ddfb49a7fc6a9 (see http://g.co/ng/security#xss)

Трябват ли ни средства за бързо неутрализиране на антикоагулантния ефект на НОАК?

Участници

Мнения

76a624d4538475643683fcd53969e4aa

Описание

Тази дискусия е продължение на големия дискусионен цикъл, стартирал преди няколко месеца в рамките на проекта Животът се случва. Той е посветен на НОАК проследява различни аспекти от антикоагулантната терапия.

 

Първото виртуално събитие, модерирано от доц. Росец Калпачки, ръководител на Клиниката по неврология в УМБАЛ "Св. Анна" бе фокусирано върху ефективните терапевтични подходи при пациенти с исхемичен мозъчен инсулт, приемащи антикоагуланти.  Акцент в него бяха базовите преимущества на Pradaxa и Praxbind на Boehringer Ingelheim като златен стандарт в актикоагулантната терапия при пациентите с предсъдно мъждене. 

Второто бе модерирано от проф. Емил Паскалев, началник на Клиниката по нефрология и трансплантология в УМЛАЛ „Лозенец” и председател на Българското дружество по нефрология. Той бе насочено към нефрологичните ползи от антикоагулантното лечение. 

В настоящата дискусия анестезиологът доц. Евелина Пазванска ще насочи вниманието на кардиолози, анестезиолози-реаниматори, гастроентеролози, хирурзи, невролози, нефролози, АГ,  уролози,  върху ползата от обратимата антикоагулация и средствата за това.