Актуални данни и диагностично-лечебно поведение при нарушена функция на щитовидната жлеза и предиабет

Участници

Мнения

Актуални данни и диагностично-лечебно поведение при нарушена функция на щитовидната жлеза и предиабет

Участници

Мнения

0d69d6930f4855a551c9a610284c351b

Описание

Уважаеми колеги,


Нарушената функция на щитовидната жлеза и предиабетът са две сериозни патологични състояния, всяко от които е огромна самостоятелна тема в медицината и обект на отделни терапевтични стратегии. Ние от Merck решихме да ги поставим заедно на фокуса на Вашето внимание, тъй като и двете създават сериозен сърдечно-съдов риск, което предполага интердисциплинарно знание ѝ холистичен подход към пациента.


Настоящата дискусия  се провежда в два панела последователно

Първият панел е посветен на сърдечно-съдовите аспекти на нарушената функция на щитовидната жлеза. В него можете да проследите презентациите на ендокринолога доц. Александър Шинков и кардиолога проф. Иван Груев. Те представят подробно хормонозаместителното лечение с левотироксин при хипотиреоидизъм и коментират подлежащите взаимовръзки между определени кардиологични симптоми и нарушенията във функцията на щитовидната жлеза. От 01-13 ноември двамата ще отговарят на Вашите въпроси и коментари.

Вторият панел включва презентациите на ендокринолога доц. Лъчезар Лозанов и специалиста по хранене и диететика гл. ас. д-р Мария Николова. Те засягат най-актуалните подходи при нарушения  глюкозен толеранс и коментират кога диетата и интензивната промяна в начина на живот трябва да се комбинират с медикаментозно лечение и по-специално с метформин. Те ще бъдат на разположение за въпроси и дебат с Вас от 14 – 30 ноември

 

BG-EUT-00029/October 2022 

Панели