"Невидимата" ревматология

Участници

Мнения

"Невидимата" ревматология

Участници

Мнения

c594742ee371772be309630881adecf7

Здравейте, диагностицираха ме с болест на Бехтерев. Бих искал да попитам има ли лечение или поне начин за облекчаване на болките.

нед-р Анчева не спазва хопократовата клетва и трябва да бъде изключена от лекарския съюз

avatar
Доц. Таня Кирилова Шивачева

Ревматология

27 окт 2022 07:07

Клиника по ревматология, УМБАЛ "Св. Марина" инициира поредица от мероприятия, насочени към повишаване на "видимостта" на Ревматологията сред обществеността, общопрактикуващи лекари и специалисти, която протича при голям интерес. За да се повиши информираността и разпознаваемостта на възпалителните ставни заболявания, да се скъси времето от симптома до диагнозата, рано да се интервенира със съвременни медикаменти и стратегии, за да се запази трудоспособността и качество на живот на хората се състояха се срещи между общопрактикуващи лекари от гр. Варна и Клиника по ревматология към УМБАЛ "Св. Марина". Представени са съвремнните възможности за диагноза и лечение и в същото време са изтъкнати незадоволените нужди сред болните от възпалителните ставни заболявания. В открит разговор се търсят начини за скъсяване на "пътя на болния" до срещата му с ревматолог.

avatar
Доц. Таня Кирилова Шивачева

Ревматология

24 сеп 2022 19:00

Какво е необходимо да направим за да намалим времето до: 1. Диагноза; 2. Адекватна терапия на болните от възпалителни ставни заболявания с цел запазване на качеството им на живот?