Интегративен подход в лечението на ОРВИ и COVID-19 – международен и български опит

Участници

Мнения

Интегративен подход в лечението на ОРВИ и COVID-19 – международен и български опит

Участници

Мнения

0f91d203d91956f67211183153aa5e73

Описание

Уважаеми колеги,

На фона на постоянни нови предизвикателства пред медицинската общност, растящи изисквания на пациентите и необходимост от оптимизиране на ресурсите за лечение искаме да обърнем вашето внимание към силата на интегративния подход и възможностите, които той предоставя за постигане на терапевтичните цели:

 

  • Интегративната медицина потвърждава важността на връзката между терапевт и пациент, фокусира се върху човека в неговата цялост, базира се на научни доказателства и използва всички подходящи терапевтични средства, здравни специалисти и дисциплини за постигане на оптимално здраве. 
  • Ограниченията на един начин на лечение могат да бъдат компенсирани чрез използване на други методи и средства.  
  • Съществуващи пропуски в предоставянето на здравни услуги могат да бъдат преодолени чрез методите на комплементарната медицина. 

В тази връзка в дискусията ще акцентираме на важни моменти в ролята на интегративния подход в превенцията и лечението на ОРВИ и COVID-19.

Програма и модератори в дискусията

Панел: „ОРВИ и COVID-19 – да разширим рамките на
конвенционалното лечение“

Модератор: Проф. д-р Георги Попов, д.м. - началник на Клиника по Инфекциозни болести, УМБАЛ „Софиямед“, гр. София

Проф. д-р Георги Попов ще разгърне темата за респираторните вирусни заболявания и ще представи интегративни лечебни решения при ОРВИ, намерили през последните две години своето място и в борбата с COVID-19. Ще видим и документиран опит на български лекари при пациенти със SARS-CoV-2 инфекция.

 

Панел: „Интегративни методи в УНГ терапията – мода или реална необходимост“

Модератор: Доц. д-р Христо Златанов - началник отделение на УНГ клиника във ВМА-София

Доц. д-р Христо Златанов ще ни представи българския опит и възможностите на интегративните решения в лечението на възпалителни процеси в областта на назофаринкса, с акцент върху хроничните заболявания и  прекомерната употреба на антибиотици, което все повече задълбочава проблема с антибиотичната резистентност.

 

Панел: „Клетъчната биохимична терапия в подкрепа на пулмолога“

Модератор: Д-р Неделина Куртелова - специалист пневмология и фтизиатрия в МБАЛББ „Св. София“, преподавател към катедра по белодробни болести към МУ-София

Д-р Неделина Куртелова ще представи възможностите на клетъчната биохимична терапия с оригиналните соли на д-р Шуслер в лечението на често срещани белодробни заболявания, както и своя личен опит с Шуслеровата терапия за възстановяване на боледувалите от COVID-19.

 

Панел: „Общопрактикуващият лекар – основа на здравната система и основа за по-добро здраве“

Д-р Десислава Георгиева - ОПЛ, специалист вътрешни болести и обща медицина, гр. София

Д-р Десислава Георгиева като представител на водещото звено в изграждането на дългосрочна връзка лекар-пациент ще фокусира вниманието ни върху интегративния подход и избора на средства за лечение при всеки пациент с цел укрепване на собствените защитни механизми, бързо овладяване на симптомите и предотвратяване на усложнения и рецидиви.

Виртуална КРЪГЛА МАСА по темата: 1 декември 2022 г. от 18,30 ч. (ще получите допълнителна покана)