SafeValue must use [property]=binding: undefined (see http://g.co/ng/security#xss)

От каква помощ и подкрепа имат нужда пациентите с епилепсия и техните близки?

Отворена дискусия
69
Участници
21
Коментари
69
Участници
21
Коментари

Коментари

13 ное 2018 22:38

Здравейте! Синът ми е на седем. От едногодишна възраст е диагностициран - епилепсия. Сега е първи клас. Трудно му е ученето. С печатните букви няма проблем, но ръкописите са му трудни. С математиката му е много трудно. Започна да проявява агресия в училище. Не знам как да се справя с това. Когато съм с него, нещата се получават донякъде, но аз искам да си запазя работата, а няма на кого да разчитам, а и не мога да си позволя да наема човек, който да е до него и да му помага. Няма право на чужда помощ. Как да му помогна, но да остана и пълноценна за себе си, а и да не се чувствам виновна за неговото развитие? Имам и по-голямо дете, което съм оставила да се развива само, и много малко време ми остава и за него. 

1 авг 2018 00:26
Анонимен
1 авг 2018 00:26

Здравейте аз съм страдал също много дълго време от епилепсия от много малък на годинка и 3 месеца от висока температура получавам тежък гърч и така до 35 година когато се подложиха на операция в София в Свети Иван Рилски при доктор Красимир Минкин и от тогава насам съм спрял всички лекарства и така вече повече от пет години.

1 авг 2018 09:40

Здравейте, много благодарим за споделения личен случай. Д-р Красимир Минкин е изключителен специалист и вашият случай ще помогне на хората да се свържат с него и да поискат консултация.


Ако желаете, може да изкажете своята признателност към него в нашата инициатива "Добрият лекар", за да може повече хора да достигнат до нея на
https://www.credoweb.bg/publication/107318/da-razkazhem-za-dobrite-lekari

12 фев 2018 10:24
Денка Ковачева
12 фев 2018 10:24

Здравейте! Сестра ми е на 38 години и има епилепсия от 11-годишна. Социалните ѝ контакти от поне 10 години са много ограничени, което резултира в лошите ѝ умения да комуникира. Има ли в България организация, която предоставя подкрепа на хората с епилепсия? Например групи за споделяне, помощ за правата им и т.н.? Благодаря!

19 юни 2018 17:09

Здравейте Денка, 

Изпращам Ви линк към страницата на организацията и контакти с нея. Разбира се, винаги може да зададете въпросите си в тази страница и ние ще се опитаме да ви помогнем

14 дек 2017 08:07
Анонимен
14 дек 2017 08:07

Здравейте! Преди 5-6 години сестра ми направи два припадъка в рамките 2 часа. Беше в Германия, където и поставиха диагноза епилепсия. Тогава беше на 26 години и до този моменти нямаше проблеми. Впоследствие се върна тук и имаше още няколко припадъка. Мина съответните изследвания, но останахме с впечатление, че диагнозата не е съвсем категорична. Изписаха й лекарства и през последните 3-4 години не е припадала. Наскоро прочетох за синкопа, чийто прояви много наподобявали епилепсията. Възможно ли е това да е проблемът и какви изследвания трябва да мине?

8 ное 2017 15:24
Анонимен
8 ное 2017 15:24

Бременна съм в 4 месец, мъжът ми има епилепсия! Много съм притеснена за развитието на плода и евентуални усложнения. Дали ще наследи заболяването му или дали ще има някакви други усложнения? Моля Ви заповече информация.

От значение е естеството на заболяването на съпруга Ви. Ако не е генетично (само около 5% от епилепсиите), то опасност за детето Ви няма

30 окт 2017 15:33
Анонимен
30 окт 2017 15:33

Здравейте, от известно време чета за генетичните и метаболитни изследвания. Искам да попитам, когато се направят генетични изследвания и "покажат проблем" това хвърля ли нова светлина в леченението, променя ли се след това и резултатите с какво помагат?

На този етап генетичното верифициране няма сериозен ефект върху лечението

30 окт 2017 15:30
Анонимен
30 окт 2017 15:30

Искам да ви питам нещо повече относно заглеждането в една точка. Малката от скоро по веднъж на ден я забелязвам че го прави, но не както е в активно състояние да спре и да се стъписа, а примерно докато е в столчето за кола, в количката, прилича на нормално отвяване като при голям човек, но като я пипам и викам не винаги се обръща. По няколко секунди трае това, не повече от 10 може би. Ходихме на ЕЕГ невроложката каза че е добро и няма отклонения и да я следим за тези заглеждания. Ще се радвам ако някой специалист ме насочи малко повече.


По-скоро повярвайте на невроложката. Ако детето Ви е под 6-годишно например е малко вероятно това да е сериозен проблем

4 юли 2017 13:35
Анонимен
4 юли 2017 13:35

Аз съм болна от епилепсия най важното е да се намери точното хапче.аз страдах 10г.всеки месец с ново хапче и всичките с обратен ефект ставах все по зле и по зле за гълтснето на езика бих казала че възможно защото на мен ми се случи и гадното е че епилепсията никаде несе зачита като болест а при припадък винаги го обръщай на една страна задание неси глътне езика 


30 юни 2017 14:17

Знаете ли, че в Канада хората с епилепсия са 2 пъти повече от тези с церебрална парализа (55 000), мускулна дистрофия (28 000), множествена склероза (39 000) и кистозна фиброза (3 400) взети заедно. Епилепсията може да съществува като самостоятелно заболяване, но може да е придружена и от други мозъчни заболявания като церебрална парализа, аутизъм, Болест на Алцхаймер или травматично увреждане на мозъка. Епилепсията засяга повече от 50 милиона души по света. 

Ако вие или ваш близък имате епилепсия, споделте своите въпроси и ние ще се опитаме да ви отговорим като се обърнем към специалист. 

14 юни 2017 09:31

Един от често разпространените митове за епилепсията е, че можеш да си глътнеш езика по време на епилептичен пристъп. Истината е, че физически е невъзможно да се случи това. Абсолютно грешно е и че трябва да сложиш нещо в устата на човек по време на епилептичен пристъп. Ако го направите, можете само да счупите някой от зъбите, да нараните венците или дори да счупите челюстта на засегнатия. Правилната първа помощ по време на епилептичен пристъп е много проста: обърнете лицето на човека на една страна и сложете възглавница под главата му, за да го предпазите от травми.

7 апр 2017 20:33

Синът ми е на 23год декември получи голям епилептичен гърч Лежа в болница където след изследвания не можаха да определят от какво е След 3 месеца получи втори и неврологът му изписа depakine и това е Незнам това епилепсия ли е и от какво са причинени гърчовете Направихме и ЯМР на което казаха че е здрав Какво още трябва да се направи за да разберем от какво са гърчовете

20 апр 2017 18:55

Здравейте г-жо Манолова, На страницата Епилепсията не е присъда: http://www.credoweb.bg/epilepsiyata-ne-e-prisada-med-34251.html може да намерите подробна информация за заболяването епилепсия.Вашият въпрос е насочен към наш сътрудник, специалист по епилепсия и ще Ви изпратим отговор възможно най-скоро.Ще се радваме, ако споделите впечатленията си след това - дали сте удовлетворена от получения отговор и дали бихте имали нужда от повече информация. Екипът на Епилепсията не е присъда.

4 юли 2017 13:39
Анонимен
4 юли 2017 13:39

на нервна почва да а че си здрав задравси всичко се дължи на нервната система червените и белите клетки на мозъка,психично разтройство 

4 апр 2017 18:54

Епилептичните пристъпи понякога се бъркат с психогенни пристъпи, които не са резултат от абнормна електрична активност. Психогенният пристъп може да бъде провокиран от стрес, психотравматично изживяване, нараняване и други. Още по темата, прочетете в статията: Симптоми на епилепсията