33
Участници
9
Мнения
От каква помощ и подкрепа имат нужда пациентите с епилепсия и техните близки?
Епилепсия

От каква помощ и подкрепа имат нужда пациентите с епилепсия и техните близки?

Отворена

Ако вие или ваш близък имате епилепсия, споделте своите въпроси и ние ще се опитаме да ви отговорим като се обърнем към специалист. Споделете своя опит и помогнете на други. Нека всички заедно си подадем ръка, за да се преборим с болестта.

Правила

Епилепсията е едно от най-разпространените неврологични заболявания. 
Характеризира се с повтарящи се, непредизвикани епилептични припадъци. 
Днес, един на всеки сто души в света е болен от епилепсия.
Споделете вашия опит с епилепсията, от каква помощ и подкрепа според вас имат нужда пациентите и техните близки? 

Мнения

4 юли 2017 13:35
Анонимен
4 юли 2017 13:35

Аз съм болна от епилепсия най важното е да се намери точното хапче.аз страдах 10г.всеки месец с ново хапче и всичките с обратен ефект ставах все по зле и по зле за гълтснето на езика бих казала че възможно защото на мен ми се случи и гадното е че епилепсията никаде несе зачита като болест а при припадък винаги го обръщай на една страна задание неси глътне езика 


30 юни 2017 14:17

Знаете ли, че в Канада хората с епилепсия са 2 пъти повече от тези с церебрална парализа (55 000), мускулна дистрофия (28 000), множествена склероза (39 000) и кистозна фиброза (3 400) взети заедно. Епилепсията може да съществува като самостоятелно заболяване, но може да е придружена и от други мозъчни заболявания като церебрална парализа, аутизъм, Болест на Алцхаймер или травматично увреждане на мозъка. Епилепсията засяга повече от 50 милиона души по света. 

Ако вие или ваш близък имате епилепсия, споделте своите въпроси и ние ще се опитаме да ви отговорим като се обърнем към специалист. 

14 юни 2017 09:31

Един от често разпространените митове за епилепсията е, че можеш да си глътнеш езика по време на епилептичен пристъп. Истината е, че физически е невъзможно да се случи това. Абсолютно грешно е и че трябва да сложиш нещо в устата на човек по време на епилептичен пристъп. Ако го направите, можете само да счупите някой от зъбите, да нараните венците или дори да счупите челюстта на засегнатия. Правилната първа помощ по време на епилептичен пристъп е много проста: обърнете лицето на човека на една страна и сложете възглавница под главата му, за да го предпазите от травми.

7 апр 2017 20:33

Синът ми е на 23год декември получи голям епилептичен гърч Лежа в болница където след изследвания не можаха да определят от какво е След 3 месеца получи втори и неврологът му изписа depakine и това е Незнам това епилепсия ли е и от какво са причинени гърчовете Направихме и ЯМР на което казаха че е здрав Какво още трябва да се направи за да разберем от какво са гърчовете

20 апр 2017 18:55

Здравейте г-жо Манолова, На страницата Епилепсията не е присъда: http://www.credoweb.bg/epilepsiyata-ne-e-prisada-med-34251.html може да намерите подробна информация за заболяването епилепсия.Вашият въпрос е насочен към наш сътрудник, специалист по епилепсия и ще Ви изпратим отговор възможно най-скоро.Ще се радваме, ако споделите впечатленията си след това - дали сте удовлетворена от получения отговор и дали бихте имали нужда от повече информация. Екипът на Епилепсията не е присъда.

4 юли 2017 13:39
Анонимен
4 юли 2017 13:39

на нервна почва да а че си здрав задравси всичко се дължи на нервната система червените и белите клетки на мозъка,психично разтройство 

4 апр 2017 18:54

Епилептичните пристъпи понякога се бъркат с психогенни пристъпи, които не са резултат от абнормна електрична активност. Психогенният пристъп може да бъде провокиран от стрес, психотравматично изживяване, нараняване и други. Още по темата, прочетете в статията: Симптоми на епилепсията

3 апр 2017 09:03
ИЗИ Стоянова
3 апр 2017 09:03

В България има лечение на епилепсия, единственото което трябва да се знае ,че през период на възстановяване се оставя мозъка на абсолютен покой. Имаме уникален професор , който помага на хора с епилепсия.

20 апр 2017 18:57

Здравейте г-жо Стоянова, Благодарим Ви за споделеното мнение!На страницата Епилепсията не е присъда: http://www.credoweb.bg/epilepsiyata-ne-e-prisada-med-34251.html може да намерите подробна информация за заболяването епилепсия. А в тази дискусия можете да публикувате въпроси, мнения и съвети към хората с епилепсия и техните близки. Екипът на Епилепсията не е присъда.