Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding: undefined (see http://g.co/ng/security#xss)

Тестове за деца с аутизъм

Участници

Мнения

Default image

Силви Пасков

avatar

Силви Пасков

Биотехнология

31 май 2017 14:46

В множество проучвания, включително от 2015 година, се констатира наличие на чуплива Х хромозома в 10% от аутистичните случаи - това е едно сериозно доказателство за генетичната природа на това изменение. Съществуват обаче две други хипотези: аутизмът е генетично комплексно обусловен, т.е. трябва да са налични множество изменения в генетичната информация, за да се наблюдава проявление. Друга хи... Вижте повече

avatar

Ани Димитрова

31 май 2017 14:46

Диагноза за аутизъм се поставя на базата на определен поведенчески модел, тъй като най-често механизмът на заболяването е неясен. Същевременно, обаче някои генетични дефекти са причина за развитие на симптоми от аутистичния спектър. В тази връзка подходящи ли са генетичните тестове след поставена вече диагноза за аутизъм? Кога и как те се препоръчват от специалистите в България?

Вижте всички...
avatar

Силви Пасков

Биотехнология

5 окт 2015 11:14

Аз мога да Ви препоръчам име - доц. Силвия Шопова, болница "Свети Наум", София. Тя се занимава с невропсихология, много добър невролог е, както и има богат опит в генетика и диагностика на тези заболявания.

avatar

Мария Иванова

5 окт 2015 11:26

Състоянието вече е ясно, пациента е на 23г. в много тежка форма е, по скоро се нуждае от добър терапевт, който да направи добра комбинация от медикаменти, за подържане на състоянието му.Благодаря за информацията ще споделя с моите близки, оказва се че няма много специалисти в тази област и затова питам, ако се сетите за още някой, ще съм благодарна!

avatar

Силви Пасков

Биотехнология

5 окт 2015 11:47

Познавам се лично с доц. Шопова и Ви гарантирам невероятен професионализъм. Като цяло бих Ви посъветвал да се обръщате към "Свети Наум", познавам доста хора от екипа, а и като става въпрос за възрастен човек, тогава самото хоспитализиране и лечение е по-специфично. Мога да Ви дам координати на лично съобщение, като имате предвид, че тя е доста заета. Тя главно работи с деца, но съм сигурен, че ... Вижте повече