Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding: undefined (see http://g.co/ng/security#xss)

Как да балансираме между здравето и празничните изкушения

Участници

Мнения

Здравейте, имам голям проблем и искам съвет> през последната година рязко отслабнах, аз самата боледувах в началото на годината, в болницата ми объркаха нещо с преливането на банките, подух се, после ми сложиха друга банка да източат течностите, и след като се прибрах, не можах повече да се върна към нормалното си състояние. Впоследствие се разболя тежко и съпругът ми, за когото се грижех до смъртта му през ноември миналата година. Оттогава само слабея и вече съм 40 кг, при ръст 1,62! Моля за съвет как да се храня, за да мога да си върна силите и килограмите.

avatar
д-р Митко Ригов

Хранене и диететика

31 май 2017 14:46

Ето някои идеи за разтоварваща диета в следпразничните дни. http://www.credoweb.bg/kak-da-se-hranim-v-raztovarvashtite-dni-sled-praznitsite-content-61417.html" target="_blank">http://www.credoweb.bg/kak-da-se-hranim-v-raztovarvashtite-dni-sled-praznitsite-content-61417.html>

То януари е осеян с празници! Според мен трябва да си имаме постоянен режим и да не го нарушаваме, дори и по време на празниците! Не става дума за глад, а за балансирано хранене.

Гергана, всички сме с такива добри намерения. По принцип ;)

Съгласна съм с теб,Ива! :)

avatar
Проф. Искрен Коцев дмн

Гастроентерология

31 май 2017 14:46

Алкохолът вреди във всяка дозаhttp://vnews.bg/news/104066" target="_blank">http://vnews.bg/news/104066>

avatar
проф. Стефка Петрова, дм

Хранене и диететика

31 май 2017 14:46

Най-важното, което трябва да знаем, преди да седнем на празничните трапези. http://www.credoweb.bg/kak-da-se-hranim-po-praznitsite-bez-da-navredim-na-figurata-content-61347.html" target="_blank">http://www.credoweb.bg/kak-da-se-hranim-po-praznitsite-bez-da-navredim-na-figurata-content-61347.html>

avatar
ДКЦ Асцендент 31 май 2017 14:46

В нашия център от години прилагаме програми за отказване от тютюнопушенето и справяне с наднорменото тегло. Опитът ни показва, че голяма част от пациентите се обръщат към нас именно в периодите след празниците, когато вече са прекалили с изкушенията.Нашият съвет е - наслаждавайте се на празниците без да прекалявате! Грижете се за здравето си целогодишно!Весела Коледа и щастлива Нова година от екипа на ДКЦ Асцендент!

avatar
Марина Кунчева

Клинична психология

16 дек 2014 11:16

Обичайно е на празници да се хапва и пийва повече- голяма част от традициите са свързани с храната. Според мен проблемът идва тогава, когато празник=храна или празник=запой. Това може да ни подскаже за проблем- може би в отношенията с другите, или по посока на евентуална зависимост. За много жени, предразположени към хранителни разстройства отрупаните трапези и преяждането могат да изиграят ролята на отключващ фактор.

avatar
Павел Морев

Студент по дентална медицина

31 май 2017 14:46

Всеки ден балансирам аз, цар съм на баланса. Наздраве!

avatar
д-р Димитър Борисов Георгиев, дм

Акушерство и гинекология

13 дек 2014 19:40

Да, така е, един път годишно преяждаме, препиваме и препушваме и после гледаме да се извиним на телата си като гладуваме и не пушим. Заканата "от догодина спирам" я познава всеки

Радвайте се на празниците както ви е кеф :)

avatar
Тина Малинова 31 май 2017 14:46

Празникът е празник, за да му се радваме, а не да се ограничаваме. Ако цяла година не си мислил за талията и здравето, баш па на Нова година ще го мислиш. Айде стига глупости. Яжте пиите и си носете парцалите, че както казва Шишо Бакшишо - днеска си тука, утре те няма:) Айде наздраве

Все пак трябва всичко да е в граници, ако човек иска да има добро здраве за да се радва пълноценно на живота.

"Падаме както ходим, умираме както спим" е казал пък Ст.Цанев ;)

Права си, Тина!

Аз наблягам повече на подаръците. Най ми е добре като "хапна" празнични ендорфини :) Един хубав подарък бие по важност всяка пържола и дори баклавата!

Здравето ми е изключително важно и мисля да не го включвам в "играта". Затова мисля сериозно да балансирам само между празничните изкушения, въпреки че при алкохола ще бъде трудно да не наруша равновесието. :)