cover photo
От
24.06.17
До
24.06.17
thumbnail

“Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България” - среща на специалисти с хирургия на живо

Курс/семинар,  Отворено

Четири са очните хирургични процедури, които ще бъдат излъчени на живо от операционната на очна клиника “Трошев” по време на среща на специалисти от цялата страна на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България”. Операциите ще могат да бъдат наблюдавани от лекари и пациенти от целия свят, благодарение на излъчване в реално време в уеб пространството, а с помощта на аудиовизуална връзка от операционната поканените офталмолози ще следят и дискутират хода на интервенциите. Събитието започва на 24.06 (събота), от 13:00 ч. българско време и може да бъде гледано тук.

Ще бъде представено ново решение за борба с глаукома - безкръвна и безшевна микроинцизионна операция, не по-дълга от 10 минути, с нов миниатюрен глаукомен имплант, който се поставя за първи път в Стара Загора. Комбинирана операция, която едновременно решава два проблема на пациента – катаракта и глаукома, също ще бъде част от програмата. Витреоретинална интервенция, практикувана на малко места в България, е другата манипулация, която ще бъде извършена по време на хирургията на живо. Ще бъде показано и как 10 минутна операция за катаракта ще гарантира независимост от очила до живот на пациент с астигматизъм (рефрактивна катарактална корекция с мултифокална торична вътреочна леща). “Съвременно поведение при неоваскуларна глаукома” е едно от заглавията на лекционната програма, включена в събитието.

Операциите ще бъдат извършени от двама от водещите офталмохирурзи в страната. Д-р Трошев, със своите над 14 000 операции, ще бъде домакин на хирургията на живо, а д-р Мишев със стотици излъчени досега операции и над милион гледания в youtube, ще бъде гост-хирург от София.

Срещата ще бъде придружено с дискусия на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България. Мястото на частните практики в българската офталмология”. Целта е да бъдат идентифицирани проблемни области, касаещи частната офталмологична грижа в България и маркирани потенциални решения и идеи, които биха могли да бъдат приложени посредством съвместни действия и добра колаборация между различните специалисти от частния сектор. Идеята на инициативата е да постави началото на доброто сътрудничество между добрите експерти в името на по-добрата офталмологична помощ за пациентите.

Програма

13.00 - 13.15 Откриване, доц. Анета Мишева

13.15 - 14.00 Комбинирана процедура “Катаракта + глаукома”, Ex-Press Shunt, IQ (Alcon), д-р Трошев 

14.00 - 14.15 “Съвременно поведение при неоваскуларна глаукома” - д-р Андрей Маринов

14.15 - 14.30 Имплантация на торична леща MplusToric (Oculentis), д-р Трошев

14.30 - 14.45 Нашият опит в торичната корекция, очна клиника “Луксор”

15.00 - 16.30 ППВ (B+L/Synergetics), д-р Мишев 

16.30 - 16.45 Дискусия

17.00 - 17.15 Имплантация на глаукомен имплант Xen (Alergan), д-р Мишев 

17:15 - 18:00 Дискусия "Мястото на частните практики в българската офталмология"

Модератори на събитието: проф. Ива Петкова и доц. Анета Мишева.

Споделете:

Коментари