От
07.03.18
До
20.06.18
София
бул. „Г.М. Димитров“ 16
  • Ще присъствате ли?
thumbnail
Бременност Раждане

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Здравно събитие,  Отворено

Бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени лекари за най-важните аспекти от  бременността, раждането и отглеждането на новороденото.  Нов акцент в програмата е темата за храненето на майката по време на бременността и в периода, в който кърми своето бебе.

 

С теоретични и практически теми в месеците до юни те ще могат да се информират за етапите на бременността, раждането, първите грижи за новороденото, имунизационния календар и ваксините, кърменето като превенция на социалнозначими заболявания, храненето на малкото дете.
 
По време на практическа лекция лекторите в Училището ще демонстрират със специална кукла как се сменят памперси, как и при каква температура се къпе бебето, как се почиства пъпчето и се преоблича новороденото. Бъдещите майки ще се учат и как да кърмят правилно.
 
Те ще могат да коментират със специалистите от АГ отделението на УМБАЛ „Софиямед“  как да се подготвят за раждането, какви са техниките на дишане и релаксация, в какво се състои обезболяването. В специална лекция началникът на Клиниката по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова ще ги запознае с рисковете за ендокринната система по време на бременността.
 
Друг нов момент в програмата е още една практическа лекция – за бебе, носенето в слинг или раничка.
 
По традиция партньори на Училището за родители на УМБАЛ „Софиямед“ са утвърдени списания в помощ на майчинството, както и едни от водещите марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, бебешки храни, принадлежности и играчки.
 
Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отделението по акушерство и гинекология и Сектор „Неонатология”, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.
 
Програмата на Училището за родители на „Софиямед“ се реализира в периода 7 март до 20 юни. Лекциите се провеждат всяка сряда от 15:00 часа в Конферентна зала № 1, УМБАЛ „Софиямед“ – Блок 1, бул. „Г.М. Димитров“ 16.
 

publications.attached

ЛЕКЦИИ ПРОГРАМА

Мнения