От
22.11.18
До
22.11.18
Бели Осъм, България
Комплекс Острова
thumbnail

Аква терапия. Лечебен танц и движение. WATSU 22-23-24-25 Ноември 2018г. Ваканционен Комплекс ОСТРОВА с. Бели Осъм, общ. Троян

Курс/семинар,  Отворено

Обичате ли водата и искате ли да се научите да работите в и с нея?
Искате ли да научите терапевтични техники, който се основават на нулева гравитация, позволяващ триизмерни движения, които иначе не биха били възможни и чрез които ще освобождавате тялото и ума?

Открийте АКВА ТЕРАПИЯ -WATSU!

Какво е Аква терапия –WATSU

Watsu терапия е създадена от Харолд Дул в начаото на 1980г. в Северна Америка. Watsu e първата в света форма на Аква терапия и през годините се превърна в дълбочинен метод за работа с тяло във вода. Подобно на масаж, тя може да се приложи професионално или споделена със семейството и приятелите. Като водна терапия WATSU оказва влияние на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система. Има благоприятни ефекти при физически травми, терапаветчно приложение при психо-емоционални проблеми. При невромускулни травми, стрес, хронична болка, дискомфорт по време на бременност, както и за рехабилитация на хора със специални нужди
Метода е подходящ за всички възрасти, без значение от пола, независимо от това дали умеете да плувате. WATSU е терапия, която позволява на тялото да се движи в 3 измерения при липса на гравитация и в абсолютен топлинен комфорт. Водата е 32- 34 градуса. WATSU е уникален масаж, който не сте изпитвали и чрез който ще се освободите от всякакъв вид напрежение. Благодарение на липсата на гравитация, водата може да мобилизира цялото ви тяло в три измерения, които не се срещат в друг вид масаж, тъй като комбинацията от масаж на маса и гравитация винаги ограничава възможните ходове.Това не е масаж само чрез движения генерирани от терапевта, но и от интуитивни движения от собственото тяло, използва се свободата, която водата дава, за да се постигне възстановяване и благополучие. Това е мощна физическа и духовна техника, клиентите често я описват като състояние на унес, като „ летящ свободно в небето”. По време на сесията се правят различни видове движения и шиацу масаж, тялото Ви ще се движи свободно „като риба” във водата. В края на сесията гръбначният Ви стълб ще бъде гъвкав, ставите ще бъдат облекчени. Watsu също е ефективен начин за насърчаване на лимфния дренаж. Хидростатичното налягане, стимулира и подобрява кръвта и лимфотока. Ако някога сте страдали от задържане на течности или подуване на ставите, Watsu ще бъде много полезно за вас. Също се използва за справяне с психически и физически травми, както и страх от водата. Терапевтът винаги държи лицето си над повърхността и по този начин ви позволява да изпитвате сигурност и безопасност
По време на Watsu сесия ще бъдете поканени в топла вода на постоянната дълбочина.Вашият терапевт ще плува и ще Ви подкрепя.Със затворени очи започвате процеса на дълбока релаксация.Нежни движения и хореография, според потребностите, ще Ви отведе до един наистина уникален терапевтичен опит. Възроденото спокойствие на физическо, емоционално и умствено ниво ще остане с Вас дълго след сесията.

Тренинг програмата е създадена, за да гарантира професиналната Ви компетентност да започнете предлагането на аква сесии, чрез които да посрещнете потребностите на клиентите и да ги водите в процеса на трансформация. Основни фокуси на програмата:

Невербална комуникация. Обшуване тяло-тяло.

Терапевтични инструменти за терапия във вода.

Ресурси за подкрепа на клиентите и начини за работа с хора с различни размери и условия.

Специфични техники за работа в радлични области на тялото. Най-често срещани проблеми.

По време на този 4-дневен тренинг ние гарантираме, че ще получите достатъчно информация и техники, така че вашето обучение да върне незабавни ползи за вашите клиенти / пациенти. Програмата е изключително практична, с 70% от часовете са в басейна, 30% в зала, специално подготвени материали.

След приключване на обучението Вие ще:

Обогатите знанията и уменията си за аква терапия.

Научите как да изполвате аква техники, вдъхновени от Watsu и да ги споделяте за професионално и лично развитие.

. Безопасно и ефективно движение на тялото във вода.

Описание и прилагане на седем принципа на Watsu

Използване на подходяща механика на тялото с цел подобряване работата с клиентите и увеличаване на ефективността на сесиите.

 

Какво още ще научите по време на тренинга:

Как да използвате емпатия и тоник-диалог, за да създадете среда, която е безопасна и подхранваща за / клиента / пациента.

Способността да слушате тялото на кллиента, да разбирате неизяснените му нужди и да ги придружавате в пътуване към по-добро качество на живот.
Свойствата на водата и как да я използвате във ваша полза.
4 различни пози, които ви позволяват да работите в безопасност и стабилност, докато изпълнявате както статични, така и динамични техники.
Как да използвате водата като триизмерна маса за масаж, в отсъствие на гравитация.
Принципите на биомеханиката и движението, специфични за водната среда.
Способността да поддържате пациента без усилие и безопасно, по физиологичен и удобен начин в странично лежене, легнало положение и в седнало положение.
Повече от 30 техники за отпускане, разтягане и мобилизиране на цялото тяло на вашите пациенти, като използвате правилно и ефективно биомеханиката на клиента и вашата собствена. Разбиране на целите и очакваните резултати за всяка от представените техники. 7-те принципа на Watsu
Да развиете възприятието си за дишането на пациента и как да регулирате прогресията на движенията към тази динамика. Да развиете вътрешно спокойствие, за да работите с присъствие. да разпознавате личните граници, собствените си и тези на вашите пациенти, както и как да ги пресичате по уважителен и конструктивен начин ("запълване на пространството между пациентите и себе си").
Насоки за здравни грижи за терапевт.а


МЕТОДИКА:
Обучение чрез игри и ролеви игри..Демонстрации. Практика.Критичен преглед на практическите дейности и представяне на съответната теория.

Създаваме вдъхновяващо учене за всички участници, за да могат да изразят пълния си потенциал.
 

 

 

 


Водещ: Джовани Бакарини- основател на международно училище за аква терапия- WATSU.
Участниците в този тренинг ще имат възможност да продължат обучението си за Обучението ще се състои в три модула по пет дни. Възможна е и промяна в структурата на обучението с цел достъпността на обучението за повече хора.


 

Работни часове: започваме в 10.00 на 22.11.2018 и приключваме в 16.00 на 25.11.2018г.
Място на провеждане:
Ваканционен Комплекс ОСТРОВА

с. Бели Осъм 5662, общ. Троян
Такса-520лв. За двама човека таксата е 880лв. Необходимо е капара за запазване на място от 250лв. На човек.

Цена за нощувки: 35лв. Двойна стая. 55 лв. Единична стая.

При отказ от участие, заявено до 15.10 капарото се възстановява в размер на 50%.

За заплащане на таксата по банков път:BG26IABG74311000635101

За повече информаци може да се обадите на тел.0884669156

ел. поща: dhs@dir.bg

https://web.facebook.com/events/311268576099907/

 


 


 

WATSU Е РАДОСТ ДА СЕ ДАВА И ПОЛУЧАВА!

Споделете:

2
Участници
1
Интересуващи се
Започва на: 22.11.2018 10:04
Свършва на: 22.11.2018 20:54
Бели Осъм, България
Комплекс Острова

Коментари

2
Участници
1
Интересуващи се
Започва на: 22.11.2018 10:04
Свършва на: 22.11.2018 20:54
Бели Осъм, България
Комплекс Острова