От
18.10.18
До
20.10.18
Варна, България
Варна
thumbnail

Седми конгрес на Българското дружество по белодробни болести

Научно събитие,  Отворено

Уважаеми колеги,

 

Скъпи приятели,

 

От името на УС на БДББ и от свое име, имам удоволствието да Ви поканя на Седмия конгрес на Българското дружество по белодробни болести.

 

Ще Ви очакваме с нашата изключително наситена научна програма в гостоприемна Варна – града на най-старото обработено злато на планетата, където от древни времена се пресичат пътищата и енергиите на откриватели, изпитатели и артисти. Модерна Варна наследява духа на предците ни, които са били отворени за контакти и нови идеи от целия свят. Свое влияние върху 6000-годишната история на това историческо място са оставили различни цивилизации, култури, религии. Духът на уважение към новодошлите и гостоприемството царят и до днес и са част от морския колорит на Варна.

 

Градът е известен като любима туристическа дестинация, икономически център с пристанище и летище, интересна кръстопътна точка за бизнес между Изтока и Запада. Ще забележите веднага големите групи млади хора, които допринасят за атмосферата на днешна Варна и които идват от различни точки на България и на Европа, за да следват тук. Гордеем се с нашите университети – Медицински, Икономически, Технически, Висшето военноморско училище, Свободния университет.

 

Духовно средище от европейски и световен мащаб, Варна е богата със своите фестивали. Сред тях са първият в България и един от първите фестивали в Европа – музикалното „Варненско лято“, театралният, фолклорният и джаз фестивалът. Варна е домакин и на първия и най-престижен Международен балетен конкурс в света, от който започва звездният път на най-големите в световния балет. Музеите, любопитните природни феномени и възможността за близки срещи с морето правят от града място, в което човек да поиска да се завръща отново и отново.

 

Убедена съм, че по време на конгреса ще успеете да вкусите от разнообразието на Варна и да свържете най-новите постижения на съвременната пулмология, които ще споделим на нашите научни сесии, с духа на морския град в един незабравим спомен.

Очакваме Ви във Варна през октомври!

 

Доц. Диана Петкова
Председател на БДББ

 

Регистрация за конгреса>>>

 

Подробности за настаняване>>>

Прикачени файлове

docx
ПРОГРАМА

Споделете:

Коментари