cover photo
От
28.02.20
До
29.02.20
София, България
парк-хотел „Москва“
thumbnail

Научен симпозиум “Артериална Хипертония и Превенция”

Научно събитие,  Отворено

Уважаеми колеги,

 

От името на Организационния комитет бихме искали да ви поканим да вземете участие в ежегодния научен симпозиум на тема "Артериална Хипертония и превенция", който ще се проведе в гр. София, в зала „Европа“ на Парк хотел „Москва“ в периода 28-29 февруари 2020г.
Артериалната хипертония остава едно от най-важните социално значими заболявания и е основен поправим рисков фактор за сърдечно-съдова заболеваемост и смъртност.
Основни акценти в научната програма ще са съвременните концепции за диагностика и
лечение на артериалната хипертония, контрола на основните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания, както и актуалните насоки за превенцията на ССЗ. Предвидени са дискусии на реални клинични случаи, както и дебати на актуални теми като диетика, предиабет, съвременно лечение на дислипидемии и други.
Непросредствено преди началото на събитието ще се проведе специализиран обучителен курс на тема "Вродени сърдечни малформации при възрастни", петък - 28.02.2020г.

Курсът ще завърши с дискусия от експертния панел на интересни клинични случаи на ВСМ при възрастни, подготвени от участниците в научния симпозиум. Участниците ще получат сертификат за завършено обучение на тема „ВСМ при възрастни“.
По време на симпозиума ще бъде организирана съпътстваща изложба на водещи
фармацевтични и технологични компании.
Актуална информация за симпозиума, както и предварителна програма на събитието ще бъдат отразени в сайта на ДКБ: www.cardiobg.com
Искрено се надяваме, че ще приемете поканата ни за участие в този форум, за да работим заедно за постигането на по-добър контрол на артериалната хипертония и рисковите фактори за СС заболявания в България.

 

С уважение:
Доц. Д-р Мария Токмакова, д.м.
Председател на ДКБ, мандат 2018-2020г

Програма

Програмата може да видите в прикачения файл:

Прикачени файлове

Programa.pdf

Споделете:

0
Участници
2
Интересуващи се
Започва на: 28.02.2020
Свършва на: 29.02.2020
София, България
парк-хотел „Москва“

Коментари

0
Участници
2
Интересуващи се
Започва на: 28.02.2020
Свършва на: 29.02.2020
София, България
парк-хотел „Москва“