cover photo
От
02.12.16
До
04.12.16
Трявна, България
Калина Палас
thumbnail

ХIX-та НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДЕРМАТОЛОГИЯ 2016 – A POSSE AD ESSE”

Научно събитие,  Отворено

Сдружение Дерматология и венерология-Плевен организира финалната за дерматолозите конференция за 2016 година. Темата тази година е „Дерматология 2016 – От възможното към действителното ”. Форумът е достоен завършек на научната година за колектива на Катедра по Дерматология и венерология при МУ-Плевен. „Изминалата година беше  пълна със събития и през нея младите колеги имаха възможност да се изявят на национално, и на международно ниво, което мен като ръководител на този млад екип особено ме радва”, каза проф. д-р Димитър Господинов, ръководител Катедра по дерматология и венерология.

Конференцията в Трявна е 19-та поред, която се организира от Сдружение дерматология и венерология – Плевен,  а до момента са регистрирани 150 специалиста,  както и участието на 30 фирми. Научната програма ще се  състои от 10 пленарни лекции, 10 фирмени презентации и от 7 сателитни симпозиума от различни представители от фармацевтичната индустрия. Ще участва академичният състав на всички университетски клиники по дерматология от страната, както и поне 20 гости от чужбина. Сред тях са представители от Румъния, Македония, Сърбия и Черна гора, тъй като конференцията отдавна се е утвърдила като притегателно събитие, макар и в края на годината. По време на нея се представят случаи не само от класическата дерматология, на която са посветени пленарните лекции, но и новостите в лечението на различните кожни заболявания, както и в областта на дермокозметиката и в областта на естетичната медицина.

„От сега анонсирам следващата ни конференция, която ще е 20-та юбилейна, като тя ще е посветена и на 40- годишнината от създаването на Катедрата по дерматология и венерология при МУ-Плевен. Това е знаменателно събитие, като наша цел е присъстват всички възпитаници на Плевенската дерматологична школа, дори и тези, които отдавна живеят и работят извън страната. Вече имаме и съгласие за участие на водещи специалисти от Европа”, каза още проф. д-р Димитър Господинов. 

Прикачени файлове

Споделете:

3
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 02.12.2016 12:00
Свършва на: 04.12.2016 11:00
Трявна, България
Калина Палас

Коментари

3
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 02.12.2016 12:00
Свършва на: 04.12.2016 11:00
Трявна, България
Калина Палас