cover photo
От
03.08.21
До
03.08.21
Велинград, България
Хотел Енира
thumbnail

WATSU® ЗА БЕБЕТА

Здравно събитие,  Отворено

Watsu за бебета  е красив и спонтанен начин за преживяване на първите детски години и е отворен за всички онези, които биха искали да научат радостта да бъдат във вода с бебета.

В този курс ще откриете, че емоциите, произтичащи от спонтанни движения във водата, отварят необикновени граници. Те ни позволяват да бъдем в настоящия момент, просто да слушаме дишането на бебето, като същевременно се подкрепяме от лечебната сила на водата.

Чрез някои упражнения  ще започнете да слушате себе си и бебето, което държите на ръце. Ще бъдете изложени и на възможни преходи на последователността на Уатсу, за да  разширите връзката  по творчески начин .

WATSU® за бебета е изключително преживяване за новородени и по -големи деца. Както в утробата на майка си, те намират мекота, разтърсват се и се успокояват,така те откриват в друга среда с голямо удоволствие движения, вече практикувани в матката. Водата стимулира откриването на освободени движения, събужда сетивата, подкрепя и насърчава бебетата. Любопитството им да експериментират ги активира, за да се срещнат в края на сесията в  спокойна атмосфера.

Принципите на WATSU се преподават за работа с бебета и малки деца. Въз основа на любящо присъствие, развитието на бебето се насърчава от различни движения. Благодарение на внимателния съпровод, вие преподавате жестове за насърчаване споделянето на моменти на нежност между бебето и родителя. Следването на дишането на бебето и използването на лечебната сила на водата провокира дълбоко чувство на любов и доверие. Емоциите, предизвикани от спонтанните  движенията във вода отварят нови преживявания. Последователността на WATSU за възрастни ще бъде творчески адаптирана за бебета и деца по време на този курс. Работим по спокоен и динамичен начин, адаптиран към анатомичното развитие

Допълнителна информация за техниката:

WATSU® е техниката Shiatsu, адаптирана към гореща вода, нежна и подхранваща терапия. Тази техника съчетава нежни движения и разтягане, които отпускат мускулите, облекчават сковаността на мускулите и отпускат тъканите на лигаментите. WATSU® отпуска и освобождава опорно -двигателния апарат по невероятен и траен начин. Блокадите и физическото, емоционалното и психическото напрежение се разтварят. Мобилизацията на всички стави създава мускулна релаксация Обхватът на действие се разширява и общата подвижност на тялото се подобрява.

Във вода гръбначният стълб се освобождава от телесно тегло и може да бъде мобилизиран по начин, който практически не е възможно да се осъществи на сушата. WATSU® е холистична терапия за тяло. Подхранва душата и позволява развитието на първоначалната увереност. WATSU® помага за преодоляване на страха във водата, независимо от произхода му. Историята на WATSU® започва през 1980 г. в Харбин Хот Спрингс, Калифорния, от Харолд Дъл. Това великолепно отпускане създава пространство за откриване на себе си в дълбочина. Връзката между водата и произхода на живота е безпогрешна, води до единство и несравнима лечебна сила

 

Изкуството на Водното докосване                                               

Температурата на водата около 35 °, успокояващите ръце на практикуващия, ръцете на експертите, както и дихателният ритъм произвеждат леко люлеене. Да се ​​оставиш да се носиш, преместваш, разтягаш и масажираш при нулева гравитация, без да правиш нищо, е прекрасно преживяване.

Успехът на изкуството на Aquatic Touch се основава на присъствието, работата върху дишането, движението и отпускането. Това е внимателна подкрепа и тялото ви става течно като вода. Изкуството на Water Touch зачита индивидуалните граници и изрази на бенефициента и е подходящо за всички, малки и големи, хора с увреждания и в добро здраве

 

Този курс е насочен към:

Практикуващи и студенти WATSU®

Професионалисти, които вече работят с новородени или бебета във водата (акушерки, спасители и др

Всеки, който се интересува от работата на WATSU® BABY

Следващият курс WATSU® BABY започва на:

26.11.2021Г.

Работни часове от 9.30 до 16.30

Водещ :

Елвира Илминг. Елвира е международен треньор на WATSU®. Повече от десетилетие тя работи и като сертифициран инструктор по плуване. Целта на работата и е да ви донесе нов опит за благополучие. С Елвира във водата вие  се зареждате  и внасяте повече любов и щастие в живота си. Елвира е член на Австрийската асоциация  ABA и от 2012 г. председател на Австрийската федерация по аква тяло терапия, представляваща интересите на практикуващите WATSU®. Бебета на възраст от няколко седмици, както и по-големи деца, бременни жени и възрастни от всички възрасти до 90 години са щастливи да прекарват времето си с Елвира във водата. По време на освежаващата и / или релаксираща водна сесия се вземат предвид вашите индивидуални способности и нужди. С лекотата във водата се благоприятстват подвижността и процесите на растеж. Elvira е държавен сертифициран инструктор за популяризиране на двигателните умения и обучението на млади таланти. По време на обучението си в Bundessportakademie Linz, тя обучава младите хокеисти на Linzer на Black Wings на Линц, най -младите Junior Wings, както и младите хора от 2 до 11 години във Floorball, модерен вариант на хокей в клуба на UHC Linz. Тя е управител на своето частно училище по аква терапия. Елвира също е и  фасилитатор по метода системни констелации. В личния си живот Елвира е омъжена и разбира се, синът й е роден през 2006 г. в подводен басейн за раждане в къщата близо до басейна на Аркашон

Място на провеждане:

Велинград

Местата са ограничени!

Такса:

Цена 200 лв./ за тези, които ще ползват нощувки

          220 лв. за тези, които няма да нощуват в хотела.

Цена на нощувка: 80лв. единична стая, 130 двойна стая / включва нощувка, закуска и вечеря/

Относно нощувките е необходим депозит за една нощувка, а ако ползвате повече от една, то два дни преди събитието е необходимо да бъдат платени.

Важно: В случай на ситуация на извънредно положение семинара се насрочва за следваща дата. / Предвидена  е рисковата ситуация и в случай на извънредно положение предвидените дати са за месец април и месец юни 2022г./ При невъзможност семинара да се проведе поради извънредно полложение за период от 12 месеца, сумите на участниците се връщат /

Участниците имат възможността да получат лична сесия от водещите на семинара по WATSU 1  и WATSU 2, цената на сесия е 110лв. и е необходимо да бъде заявена  и платена предварително.

Банкова сметка за плащане:

BG72STSA93000026582614
BIC STSABGGSF

За повече информация и записване на тел.0884669156-Теодора Гецова

Споделете:

0
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 03.08.2021 09:26
Свършва на: 03.08.2021 16:30
Велинград, България
Хотел Енира

Коментари

0
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 03.08.2021 09:26
Свършва на: 03.08.2021 16:30
Велинград, България
Хотел Енира