cover photo
От
20.11.21
До
01.12.21
Велинград, България
хотел Енира
thumbnail

АКВА -ТЯЛО ТЕРАПИЯ Обучителна програма за Аква-тяло терапевти /WATSU-1, WATSU за бебета , WATSU-2 / Дати : 20.11.2021г.-01.02 2021г. Гр. Велинград

Здравно събитие,  Отворено

 

АКВА -ТЯЛО ТЕРАПИЯ

Обучителна програма за Аква-тяло терапевти

/WATSU-1, WATSU за бебета , WATSU-2 /

Дати : 20.11.2021г.-01.02 2021г.

Гр. Велинград

 

AКВА -ТЯЛО  е телесна терапия в топла вода,  подходяща за всички, млади и възрастни хора, независимо дали страдат от физическа болка или не, емоционални страдания, проблеми във физическото  и психологическо развитие,  за личностно развитие и като терапия за облекчаване на  дистрес, помага да се отпуснете, да се насладите и да се доближите до себе си всеки път, малко повече. Да се оставиш да бъдеш носен и воден, разтегнат и масажиран в безтегловност от успокояващите ръце на терапевта е  уникално преживяване, истинско пътуване!

В Основата си АКВА-ТЯЛО съдържа два метода - WATSU® и WATA.

WATSU® и WATA са две техники в топла вода, за благосъстояние с терапевтична цел, които

 

 

носят дълбока релаксация и отпускане на тялото и ума. Позволяващи да се направи връзка между водата и шиацу, масаж, разтягане и дишане, било то над или под вода.

АКВА-ТЯЛО е много полезна терапия , тъй като разтваря физическото и психическото напрежение. Така човек може да достигне дълбоко вътрешно спокойствие. Възрастта няма значение.

Какви са ефектите?

На физическо ниво:

Човешките същества се чувстват по-комфортно в умерена вода. Идеалната температура е около 35 ° C, тъй като активираният метаболизъм дава малко топлина на водата. Тази температура позволява да изпитате оптимална релаксация. WATSU® и WATA имат много релаксиращ ефект върху тялото: от една страна, благодарение на температурата на водата, а от друга, благодарение на меката си устойчивост. Във водата телесното тегло се намалява със 70 до 80%. Това позволява на практикуващия да води без усилие хора с наднормено тегло или хора с намалена подвижност (т.е. ограничено движение). Освен релаксиращия ефект на AКВА-ТЯЛО, той помага за намаляване на болките от различен произход, облекчава гръбначния стълб, усилва движенията, отпуска мускулите и мобилизира ставите. Дишането се задълбочава; стрес, страхове и блокажи могат да бъдат освободени.

AКВА-ТЯЛО дава възможност на бременните жени да осъзнаят телата си, да освободят напрежението и да установят контакт с плода си внимателно.

На психическо ниво:

AКВА-ТЯЛО е идеален за тези, които търсят водна терапия от съществено значение, ориентирана към личностно развитие. Чрез AКВА-ТЯЛО много отговори идват от мълчанието. Бившите модели на поведение могат да бъдат разтворени чрез релаксация, осигурена докато сте в топла вода и докато сте сгушени в ръцете на терапевта.  AКВА-ТЯЛО по същество осигурява форма на медитативна релаксация, като същевременно осигурява психологическо благосъстояние, здраве и психическа регенерация.

AКВА-ТЯЛО прекрасен начин за предотвратяване на ежедневния стрес. Предлага полезна подкрепа в случай на нарушения на съня, прегаряне, панически атаки, натрупване на емооции и други патогенни условия на околната среда.

Получателите на този вид терапия оценяват този момент на предаване, удоволствие и освобождаване от ежедневието. Те оценяват възможността да затворят очи, да се пуснат, да се предадат на удоволствие, релаксация и да се заредят .

AКВА-ТЯЛО може да бъде и терапия, насочена към личностно развитие за много хора поради тяхната история свързана с  липсва доверие, любов, спокойствие и вътрешен мир. Децата, които вече страдат от тези симптоми в ранна възраст, са склонни да станат възрастни, пълни с тревоги, зависимости и мании. Пускането на контрола може да бъде трудно за тези хора. В приятно топла вода отпускането става гладко и увереността се увеличава от сесия на сесия. Физическата релаксация предизвиква умствена релаксация. Когато се достигне това ниво, се появява духовна релаксация.

АКВА-ТЯЛО предлага идеално средство за възстановяване на хармонията между тялото, ума и душата.

WATSU® е съкращението за „Water Shiatsu“. Това е техника за дълбока релаксация, базирана на дзен шиацу и разработена от 80-те години на миналия век. Много ефективен и многовалентен, методът използва добре лечебните и полезните свойства на топлата вода (35 ° C). WATSU® е холистична терапия за тяло, чиито резултати са забележими на физическо и психическо ниво. С прецизно разтягане и извивания, натиск върху меридианните точки и мобилизация на всички стави се постига мускулна релаксация и укрепване на органите въз основа на принципите на рефлексотерапията. Обхватът на действие се увеличава и цялостната подвижност на тялото се подобрява. Дихателният ритъм се активира отново. Естествено се появява чувство за благополучие и по-добро осъзнаване на тялото. Във вода гръбначният стълб е идеално освободен от телесно тегло и може да бъде мобилизиран по начин, който е практически невъзможно да се достигне на сушата. Ритмичните, хармонични и течни последователности дават нов тласък за осъзнаване на тялото и насърчават отпускането на старите модели.

Произходът

Историята на WATSU® започва през 1980 г. в Харбин Хот Спрингс, Калифорния, където Харолд Дъл, инициаторът на метода, живее и преподава. Той разработи артистична комбинация от дзен шиацу с движения в топла вода. Harold Dull използва думите „хармония на сърцето“, за да опише усещането, което идва от дишането в унисон с лицето, лекувано по време на сесия WATSU®. В момента американски учени изследват защо толкова много хора по света са докоснати от WATSU®.

Техника за релаксация

Движенията на терапевта са подобни на тези на Тай Чи. Те са меки и образуват спирали, дъги, както и махащи, кръгови и вълнообразни движения. В тази мекота WATSU® също хармонизира потока на жизнената енергия. Подходящ е за всички: млади и възрастни хора, хора с увреждания, бременни жени, хора, страдащи от депресия или в емоционален стрес. Това, което всеки човек получава от WATSU®, е различно, защото всеки е различен. WATSU® помага да се преодолее и страхът от водата, независимо от нейния произход.

WATA е съкращението на немския “WasserTanzen” (WaterDance). WATA е техника, при която приемникът (носещ щипка за нос) постепенно се води под вода в триизмерна гравитация.

Определение

WATA (или WaterDance) по същество е техника за постигане на състояние на дълбока водна релаксация. Това е „терапия“, която използва лечебните свойства на топлата вода, заедно с успокояващите ефекти на спирането и течността. Лицето, което получава сесията, първо се извежда на повърхността на водата и последователно се премества, мобилизира, разтяга и масажира. Психическото напрежение, блокажите от емоционален и психологически произход могат да омекнат или дори да изчезнат изцяло. Носът се запушва и човекът постепенно се поставя под вода в триизмерно състояние без гравитация. Докосването на водата, работата върху дишането и плавността на танцуващите движения имат успокояващи ефекти. Тялото се отпуска. Умът се отпуска. Емоциите се успокояват. Енергийното поле се разширява. С напредването на лечението дъхът се задържа естествено за по-дълги и по-дълги периоди от време, в зависимост от конкретния капацитет на индивида. Освобождаването на движенията във водата се случват естествено, създавайки форма на подводен танц.. По този начин WATA обединява естествена игривост, заедно с плавност и хармония. WATA споделя ходовете на Айкидо - японското бойно изкуство, грацията и пъргавината на класическия балет и вълнообразната свобода на делфините. Понякога WATA провокира регресия към състоянието на плода, връзката ни с енергията на майката, необятността на морето с нейните експанзивни ефекти, до самия Източник на живота, който се крие вътре. Подводните и повърхностните последователности зависят до голяма степен от индивидуалния дихателен капацитет и ритъма.

Лиценз:

За да получите лиценз за  практикуващ  АКВА -ТЯЛО е необходимо да се вземат следните модули:

 

Модули във вода:

 WATSU :

Модул 1 -първа част

Модул 1-втора част

Модул 2-50ч

Модул 3 -клинична част

WATА :

WATA 1;

 WATA 2;

WATA 3

Модули на земя:

300 часа:

100 часа:-анатомия, физиология, патология

100 часа шиатсу, ако вече работите като масажист или релевантна терапия-50 ч.

100 часа: Психологическа подкрепа, работа с тяло, процес ориентиран подход, арт терапевтични подходи с тяло и др. / тези, които работят като терапевти не е нужно да вземат часовете, но е необходимо да участват в събития свързани с дискусии/

 

Част от часовете взети от WATSU се признават и за WATA

10 сесии за лична терапия, които трябва да се вземат от лицензиран терапевт

20 сесии , които трябва да се предоставят и опишат, за да се получи сертификат.

Супервизия ; повишаващи квалификация та семинарии

Участниците могат да избират и в коя от двете поддисциплини да се насочат  WATSU или WATА, при избор на участие в една от двете дисциплини получават сертификат, последствие диплома за дисциплината, която са предпочели. Попълване на хорариума от часове изписан по-горе за двете дисциплини осигурява лиценз за терапевт по метода АКВА-ТЯЛО,  с право на практикуване WATSU и WATА :

Водещи:

WATSU 1-въведение-Елвира Илминг и Джордж Кунзлер

WATSU 1- Елвира Илминг и Джордж Кунзлер

WATSU 2-Джордж Кунзлер

WATSU за бебета-Елвира Илминг

 

Програма за месец Ноември 2021г.

 

 Watsu 1- първа част:  20-21- Ноември;

Работни часове от 9.30 до 17.30

Watsu1-втора част  22-25  Ноември

Работни часове от 9.30 до 17.30

Watsu за бебета -26.11.2021; работни часове от 9.30 до 16.30

Watsu 2-26.11.2021 до  01.12.2021

Работни часове:

Първи ден от 17.30 до 22.00ч

Следващи дни от 9.30 до 18ч.

Последен ден от 9.30 до 15.30ч.

Такса :

1.       Watsu 1-въведение- 400лв.

2.       Watsu 1- основна част-800лв.

3.       Watsu за бебета-200лв.

4.       Watsu 2-1200лв.

 

Модули 1; 2; 3-

Срокове и начини на плащане:

1.       До запълване  на местата. Брой участници  максимум от 8 до 12(14)участника. За записал се счита, този, който е направил плащане, описано по точките по-долу.

2.        Необходимо да се преведат 50% от сумата. Остатъка от сумата е необходимо да се преведе до 12.10.2021г.

3.       При плащане на  цялата сума ползвате 10% отстъпка.

4.       Участниците, които искат да повторят някои от модулите  и  вече са получили сертификат ползват 50% отстъпка.

5.       Участниците, които искат да продължат във  втори модул, т.4 , и повторят курса предназначен за бебета,  т.3,   ползват  50% отстъпка от курса Watsu за бебета.

6.       За групово участие на представители от организации, бизнес институции, моля, свържете се за индивидуална оферта.

7.       Настаняване – 80лв. – самостоятелна стая, включва нощувка, закуска и вечеря.

8.       Настаняване 130 лв. в двойна стая и включва нощувка, закуска и вечеря

9.       Участниците, които не ползват услугата за нощуване заплащат 20 лв. на ден за ползване на конферентна зала  и басейн.

10.   Таксите по т. 7 се депозират за една нощувка,  депозита за нощувки е необходимо да се направи до  10.09.2021 г, остатъка от броя нощувки е необходимо да се внесе до 10.11.2021г.

11.   Таксите по т. 9 се плащат до 10.11.2021г.

12.   При плащане на депозит и отказ от семинара до 10.09.2021 се възстановява 50% от депозита.

13.   При плащане на депозит и отказ от семинара след 10.09.2021 г. депозит не се възстановява.

14.   В случай на ситуация на извънредно положение и въведени мерки ограничаващи провеждането на събитието, семинара се отлага до възможност събитието да се проведе, но не повече за период от 12 м. В случай на извънредно положение, за по -голям период от 12 месеца,  участниците, които са депозирали и внесли такси при нежелание да изчакат подходяща дата имат право на възстановяване на таксата. Предвидени са резервни дати за април месец.

15.   Сесии-необходимо е да заявите предварително желание за индивидуални сесии.

Таксата за индивидуална сесия за участници в модулите  е 110лв. Таксата за индивидуална сесия без участие в модулите е 180лв. Срок за плащане на сесиите 15.11.2021г.

 

Сумата се плаща по банкова сметка:

BG72STSA93000026582614

BIC STSABGGSF

За допълнителна информация, разяснения и др. телефон за контакти: 0884669156

Ел. поща: teodoramgetsova@abv.bg

Лице за контакти: Теодора Гецова

 

Забележка: Организатора си запазва правото на промени  с цел осигуряване на добро качество на провеждане на обучението. Пример за промени: смяна на местоположението на семинара, по независещи от организатора причини.

https://www.facebook.com/events/372930694439169?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22create_dialog%22%7D%2C%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22permalink%22%7D%2C%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22edit_dialog%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

 

https://www.youtube.com/watch?v=Syrc_WRMyK4

 

https://www.facebook.com/events/306064271311167?ref=newsfeed

https://www.youtube.com/watch?v=jSKxk6jHcv4

Споделете:

0
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 20.11.2021 10:00
Свършва на: 01.12.2021 16:00
Велинград, България
хотел Енира

Коментари

0
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 20.11.2021 10:00
Свършва на: 01.12.2021 16:00
Велинград, България
хотел Енира