cover photo
От
07.12.22
До
11.12.22
Велинград, България
л. „Николай Хрелков“ 32, 4600 кв. Лъджене

WATSU® ТРЕНИНГ –ПЪРВО НИВО

Курс/семинар,  Отворено

 

WATSU®  ТРЕНИНГ –ПЪРВО НИВО

Какво е WATSU®:

WATSU® е съкращението за „Water Shiatsu“. Това е техника за дълбока релаксация, базирана на дзен шиацу и разработена от 80-те години на миналия век. Много ефективен и многовалентен, методът използва добре лечебните и полезните свойства на топлата вода (32=35C). WATSU® е холистична терапия за тяло, чиито резултати са забележими на физическо и психическо ниво. С прецизно разтягане и извивания, натиск върху меридианните точки и мобилизация на всички стави се постига мускулна релаксация и укрепване на органите въз основа на принципите на рефлексотерапията. Обхватът на действие се увеличава и цялостната подвижност на тялото се подобрява. Дихателният ритъм се активира отново. Естествено се появява чувство за благополучие и по-добро осъзнаване на тялото. Във вода гръбначният стълб е идеално освободен от телесно тегло и може да бъде мобилизиран по начин, който е практически невъзможно да се достигне на сушата. Ритмичните, хармонични и течни последователности дават нов тласък за осъзнаване на тялото и насърчават отпускането на старите модели.

Произходът

Историята на WATSU® започва през 1980 г. в Харбин Хот Спрингс, Калифорния, където Харолд Дъл, инициаторът на метода, живее и преподава. Той разработи артистична комбинация от дзен шиацу с движения в топла вода. Harold Dull използва думите „хармония на сърцето“, за да опише усещането, което идва от дишането в унисон с лицето, лекувано по време на сесия WATSU®. В момента американски учени изследват защо толкова много хора по света са докоснати от WATSU®.

Техника за релаксация

Движенията на терапевта са подобни на тези на Тай Чи. Те са меки и образуват спирали, дъги, както и махащи, кръгови и вълнообразни движения. В тази мекота WATSU® също хармонизира потока на жизнената енергия. Подходящ е за всички: млади и възрастни хора, хора с увреждания, бременни жени, хора, страдащи от депресия или в емоционален стрес. Това, което всеки човек получава от WATSU®, е различно, защото всеки е различен. WATSU® помага да се преодолее и страхът от водата, независимо от нейния произход.

Какви са ползи:

Като водна терапия WATSU оказва влияние на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система. Има благоприятни ефекти при физически травми, терапаветчно приложение при психо-емоционални проблеми. При невромускулни травми, стрес, хронична болка, дискомфорт по време на бременност, както и за рехабилитация на хора със специални нужди
Метода е подходящ за всички възрасти, без значение от пола, независимо от това дали умеете или не да плувате. WATSU е терапия, която позволява на тялото да се движи в 3 измерения при липса на гравитация и в абсолютен топлинен комфорт. Водата е 32- 34 градуса. WATSU е уникален масаж, който не сте изпитвали и чрез който ще се освободите от всякакъв вид напрежение. Благодарение на липсата на гравитация, водата може да мобилизира цялото ви тяло в три измерения, които не се срещат в друг вид масаж, тъй като комбинацията от масаж на маса и гравитация винаги ограничава възможните ходове.Това не е масаж само чрез движения генерирани от терапевта, но и от интуитивни движения от собственото тяло, използва се свободата, която водата дава, за да се постигне възстановяване и благополучие. Това е мощна физическа и духовна техника, клиентите често я описват като състояние на унес, като „ летящ свободно в небето”. По време на сесията се правят различни видове движения и шиацу масаж, тялото Ви ще се движи свободно „като риба” във водата. В края на сесията гръбначният Ви стълб ще бъде гъвкав, ставите ще бъдат облекчени. Watsu също е ефективен начин за насърчаване на лимфния дренаж. Хидростатичното налягане, стимулира и подобрява кръвта и лимфотока. Ако някога сте страдали от задържане на течности или подуване на ставите, Watsu ще бъде много полезно за вас. Също се използва за справяне с психически и физически травми, както и страх от водата. Терапевтът винаги държи лицето  над повърхността и по този начин ви позволява да изпитвате сигурност и безопасност


По време на Watsu сесия:


Ще бъдете поканени в топла вода на постоянната дълбочина.
Вашият терапевт ще се движи и ще Ви подкрепя.
Със затворени очи започвате процеса на дълбока релаксация
Нежни движения и хореография, според потребностите, ще Ви отведе до един наистина уникален терапевтичен опит.

Възроденото спокойствие на физическо, емоционално и умствено ниво ще остане с Вас дълго след сесията.

 

Водещ : Томаш  Загорски, лицензиран  WATSU терапевт и обучител за всички нива. Основател на Полската асоциация за аква терапия. Има образование като учител по физическо възпитание и треньор по атлетика . Допълнителното обучение  в  спортна терапия, различни видове масажи и мануална терапия. Защитава докторската си дисертация относно приложенията на Watsu сред атлети за издръжливост в Академията за физическо възпитание в Краков. Работи със спортисти от най-високо ниво, включително няколко олимпийски шампиони и медалисти, както и световни рекордьори. В преподаването Томаш Загорски съчетава своята страст към Watsu, академични познания и опит от години работа с много интересни хора, за да даде на студентите както знанията, така и уменията за безопасна и ефективна работа с клиенти и страстта към тази работа .Томаш е бивш бегач на дълги разстояния, обича да пътува, да играе голф и да кара ски.

 

Дати : 7-11 Декември, 2022,

гр.Велинград, хотел” Панорама”

Такса за участие : 777 лв., срок за плащане 09.11.2022г.

Предвид, че групата ще бъде съставена от малък брой участници е необходимо да запазите своето място като капарирате сумата от 300лв.

При плащане на цялата сума в срок до 30.09.2022 таксата е 666лв.

Плащанията се извършват по банков път:

Настаняване:

1.      Единично настаняване цена 85 лв. за нощувка с включена закуска.

2.      Настаняване в двойна стая 60лв. / 120 лв.за стая с включена закуска.

При записване е необходимо да заплатите една нощувка , за да запазите стая. Останалата сума за нощувки се заплаща до 30.11.2022г.

Плащане:

IBAN: BG40IORT80481094280700

 

PayPal: teodoramgetsova@abv.bg

 

 

За информация и записване на тел. номер 0889933616/ Теодора Гецова

Ел. поща: teodoramgetsova@abv.bg
Нива на тренинг в  WATSU®  

1.      Първо ниво:

 

WATSU® 1 има две части, които могат да се комбинират в интензивен курс или да се посещават отделно:

 

Основен  курс WATSU®

 

В тези 16 часа научавате  началните движения на WATSU® (обикновено въвеждани в WATSU® Round). Научавате как  да изграждате връзка, как движенията стават плавни и леки когато вдишвате, ангажирате вашето собствено дишане от дълбоко ниво и установявате ритъма на следващите движения и разтягания. Научавате как носенето на някого в сърцето ви  въвлича в непрекъснатост, движите се  като водата и в  дълбока тишина. Вижте движенията на Basic WATSU® по-долу.

https://www.youtube.com/watch?v=z4D5r7CvghY

Преходен поток

В тези 34 часа научавате грациозните преходи във и извън основните позиции на WATSU® терапията и как да поддържате подравняването и целостта както на тялото си, така и на това в ръката си

 

2.      Второ Ниво

Основните позиции на терапията WATSU® са люлки, в които едната ръка държи някого до вас, освобождавайки другата ви ръка за натискане и разтягане. В този клас изследвате набора от движения и разтягания, които могат да бъдат въведени във всяка люлка, и как да адаптирате WATSU® сесия към всеки.

 / Месец Февруари 2023/

 

3.      Трето Ниво

След като сте се научили да адаптирате установената форма към всеки, който държите в ръцете си, тялото ви е готово да бъде навсякъде, където някой пристигне в  свободно течение . Научавате се как да бъдете някого и как да излезете от неговата рол. Освен че отваря вратата към Free Flow, този клас въвежда мощните движения, с които WATSU® започна, когато Харолд пренесе утехниките  на Zen Shiatsu в басейна.

 

Всеки, който изкара трите нива има възможност да продължи като обучител, да се включва в клинични нива. Участници, които изкарат трите нива получават международно признат сертификат, вписват се като практици в международна асоциация.

 

 

 

 

 

 

 

 

Прикачени файлове

WATSU Деекември 2022.docx

Споделете:

1
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 07.12.2022 14:00
Свършва на: 11.12.2022 14:00
Велинград, България
л. „Николай Хрелков“ 32, 4600 кв. Лъджене

Коментари

1
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 07.12.2022 14:00
Свършва на: 11.12.2022 14:00
Велинград, България
л. „Николай Хрелков“ 32, 4600 кв. Лъджене