От
14.03.16
До
09.05.16
thumbnail

Включете се в кулинарния конкурс на Комфортекс! Спечелете страхотни награди!

Друго събитие,  Отворено

ПРАВИЛА НА ИГРА

Конкурс – Пролетните ястия на Комфортекс

1. Продължителност и срокове

от 14.03. 2016 г. до 09.05. 2016г., 23:45 часа , източноевропейско време (UTC+2:00).

Участници

Право на участие в настоящата ИГРА(Конкурс) „Кулинарен конкурс: Пролетните ястия на Комфортексимат всички, регистрирани потребители на сайта credoweb.bg. ИГРАТА се провежда на адрес www.credoweb.bg (Сайт; Кредо Уеб).

2. Механика на участие

2.1.Участието става на страница -> „Кулинарните рецепти на Комфортекс“ в специално създадено събитие на конкурса “Кулинарен конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс"

2.2. Всеки участник трябва да публикува предложените от него рецепти в събитието на конкурса Кулинарен конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс" 


2.3. Публикуваните рецепти трябва да съдържат: необходими продукти, начин на приготвяне. По желание могат да бъдат придружавани от снимка и да бъде указвано времето на приготвяне.

2.4. По преценка на редакторския екип всеки ден на страницата „Кулинарните рецепти на Комфортекс“ ще бъде публикувана по една рецепта от публикуваните от участниците в конкурса, избрана за „рецепта на деня“.

3. За да участва в Играта и разпределението на наградите, всеки участник трябва:

- да е регистриран потребител на сайта credoweb.bg;

- да участва в събитието Кулинарен конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс" с поне една своя рецепта.

Участници, които са качили копирана от мрежата рецепта не участват в разпределението на наградите.

4. Награди и победители

I. Една(1) Голяма награда – вечеря за двама в модерния италиански ресторант Leo's Pizza "Il Rustico, гр.София. Рецептата-победител ще бъде определена от редакторския екип измежду всичките рецепти, избрани през периода на провеждане на играта за „рецепта на деня“.

Ако участникът, спечелил Голямата награда живее извън София, Организаторът ще предостави и нощувка за двама в хотел, предложен от Организатора.

II. Десет (10) награди, всяка една съдържаща четири (4) опаковки Комфортекс за 10-те най-харесвани рецепти (това са рецептите, получили най-много харесвания).

III. Двайсет (20 )награди, всяка една съдържаща три (3) опаковки Комфортекс Те ще бъдат определени на случаен принцип, след теглене измежду всички участници, публикували поне една рецепта.

Победителите в ИГРАТА ще бъдат обявени на страницата на Комфортекс в credoweb.bg в рамките на до 7(седем) работни дни след обявения край на ИГРАТА/КОНКУРС

За да участват в разпределението и получаване на наградите, победителите трябва да :

- са регистрирани потребители на сайта Кредо Уеб;

- да са участвали според правилата на ИГРАТА/КОНКУРС като са публикували поне една своя рецепта в събитието „ Конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс“;

Всяка публикувана рецепта участва в томболата за наградите, разпределяни на случаен принцип. Колкото повече публикувани рецепти, толкова по-голям шанс за спечелване на награда;

- с публикуването на рецепта участникът заявява своето съгласие с Правилата на ИГРАТА/КОНКУРС.

- в случай на спечелване на награда, участниците трябва да верифицират идентичността си по начин, който Организаторът изиска и в сроковете, посочени от него.

5. Други

Участието в настоящата ИГРА/КОНКУРС е безплатно и не е обвързано с изискване за закупуване на продукти или услуги, предлагани от Организатора, неговите партньори или трети лица.

Организаторът си запазва правото да не допуска до участие или да дисквалифицира участник по собствена преценка и по всяко време на ИГРАТА/КОНКУРС поради: нарушаване Правилата на играта, Нарушаване Общите правила на сайта, Нарушаване на авторско право на трети лица, текстове, съдържащи порнографско съдържание, насилие, търговски марки и/или друго неподходящо съдържание в разрез с морала, обществените норми и Конституцията на РБългария .

ИГРАТА/КОНКУРС може да бъде прекратен от Организатора по всякаква причина и по всяко време, като това бъде обявено на Сайта. В такъв случай, победители могат да не бъдат обявявани и/или награди на победителите могат да не бъдат връчвани.

Получаването на Гласове за изпратените от потребителите рецепти става единствено от регистрирани потребители на Сайта чрез натискането на бутона “Харесай”, разположен под рецептата.

Рецепти, изпратени по всякакъв друг начин, освен качени в събитието „Конкурс – Пролетните ястия на Комфортекс“, не участват в ИГРАТА/КОНКУРС, а изпратилите ги потребители не участват в тегленето на наградите.

Рецептите, публикувани в ИГРАТА/КОНКУРС трябва задължително да са написани на български език, изписани на кирилица.

В случай, че избран за победител участник откаже да получи награда, Организаторът си запазва правото или да награди друг участник в Конкурса, или да не връчва награда.

Настоящите Правила за участие могат да бъдат изменяни или допълвани от Организатора по всяко време от срока на ИГРАТА/КОНКУРС, като актуалните Правила за участие могат да бъдат намерени на сайта www.credoweb.bg.

С участието си в настоящата ИГРА/КОНКУРС, участникът декларира, че притежава пълните авторски права върху текстовете и изображенията, които публикува и че с изпращането им не нарушава по никакъв начин права на трети лица. Организаторът си запазва право да НЕ допусне до участие рецепти, които по негова преценка не отговарят на правилата на конкурса.

Общите условия на Кредо Уеб са неразделна част от Правилата за участие в ИГРАТА/КОНКУРС.

Примерна публикация:

Прикачени файлове

Споделете:

Коментари

Здравейте,На два пъти споделих една над 100-годишна кулинарна рецепта за агнешко с пресен лук и зелени бадеми. За съжаление не я виждам сред публикуваните. Не зная дали е съхранена някъде, но нямам намерение да правя трети опит...На всички участници пожелавам успех!!!

Яхния с млад лук и агнешко -1кг.агнешко месо се нарязва на късчета и по възможност по ставите за да няма дребни костици.Слага се в тенджера ,добавя се млад лук,нарязан до 2 сантиметра.Колкото по-вече лук,толкова по вкусна е яхнията.Ако месото е тлъсто няма нужда от масло,ако ли пък не се добавя прясни масло.Яхнията трябва да остане на масълце;при готвенето да се добавя по кафена чашка топла вода и да се внимава да не загори.За гъстота се слага половин лъжичка препечено брашно,размито със студена вода.

Чорба от агнешки бял дроб и сърце - пресен дроб и сърце се измиват добре и попарват с малко вряща вода,за да побелеят.Тогава се слагат в чиния да изстинат напълно и с остро ножче се нарязват на дребни парченца,като се премахнат жилки и кръвоносни съдове.Вземат се две китчици млад лук,1 чесън и се сдребняват.Добавят се 2-3 лъжици масло и се изпържват розово,тогава се добавя кафяна 1ашка ориз и 3 чаши топла вода и китчица пресен гйозум.Когато всичко уври,добавя се лъжица ,размито в студена вода брашно,долива се необходимата вода и 1 лъжица оцет.Чорбата се украсява отгоре с причервено масълце,в което,свалено от котлона,се слага благ червен пипер.

Пияно пиле в запечени картофиНеобходими продукти:1 средно голямо пиле1,5 картофи1 бира (0,500 л) – без значение каква маркакимон,кориандър, джинджифил, черен пипер, куркума, сол10 суп. лъж олио 200 гр.водаНачин на приготвяне:Пилето се измива хубаво. Бутилката от бира се измива добре и се сваля етикета й. Пилето се надява на бутилката, така че да е в изправено състояние (виж снимката). Изправеното пиле хубаво се намазва с олио и се поръсва равномерно с комбинацията от изброените по-горе подправки. Отливате около 100 грама от бутилката с бира.Обелват се и се нарязват на средно дебели полумесеци картофите. Те и пилето се разполагат в тава. Пилето на изправената бутилка се слага в центъра на тавата. Останалата ни от намазването на месото мазнина се разпределя върху картофите. Върху зеленчуците се поръсва и 1 чаена лъжичка сол и се добавят около 200гр. вода. Приготвеното ястие се пече за около 50 - 60 мин. в силно загрята фурна, докато пилето добие златист цвят и бирата в бутилката изкипи.В случай, че пилето, което ползвате е по-тлъсто може да се наложи да печете малко по-дълго време. Ястието е готово когато пилето се сдобие със златиста коричка.Добър апетит!

Картофени ладии в езеро от сос Бешамел5 големи картофа1 глава лук100 гр. гъби1-2 печени и обелени чушки50 гр. кашкавалСол, черен пипер и мащерка на вкусЗа соса:½ л. прясно мляко50 гр. масло2 с.л. (50гр.) брашноиндийско орехчебял пиперсолПриготвяне на соса:В дълбок съд, на умерен огън, се разтопява маслото. Съдът се отдръпва и се прибавя бавно брашното, като постоянно се бърка, за да се получи хомогенна смес. След това хомогенизираната смес се слага отново на котлона, за да се позлати. След като брашното се запържи започваме бавно да прибавяме млякото при постоянно разбъркване. Когато сместа стане кремообразна оставяме да се посгъсти и отдръпваме от котлона. Сосът се подправя с пипер и настъргано (смляно) индийско орехче.Приготвяне на картофите:Картофите се сваряват. Не бива да са прекалено разварени. Обелваме ги и издълбаваме вътрешността, за да се получат малки ладийки. Запържваме в малко масло лука, гъбите и чушките. Добавяме издълбаната и намачкана част от картофите. Разбъркваме хубаво и подправяме.Когато сместа за пълнене на картофите е готова с малка лъжичка я разполагаме в издълбаното пространство на картофените ладии. Намазваме с малко олио тава и разполагаме картофите. Ако остане от сместа за пълнеж я разполагаме около картофите. Накрая заливаме със соса и печем за около 20-25 мин. След като извадим картофите от фурната може да ги поръсим с настърган кашкавал и да ги украсим с маслини.

Пролетно ястие със спанак, тиквички и гъбиПродукти:200 г ориз250 г пресен спанаквръзка пресен луквръзка пресен чесън (или 3 скилидки стар)връзка копървръзка магданоз2 средно големи тиквички150 г гъби150 г сирене Гауда (или кашкавал)1 кафена чаша готварска сметана Halta2 яйца1 зеленчуков био бульонзехтинчерен пиперсолСварете ориза във вода с един зеленчуков бульон. (съотношение 1:2 и 1/2). Подгответе си продуктите. Измийте и нарежете на ситно спанака, лука и чесъна. Измийте, обелете и нарежете тиквичките на кръгчета и ги оставете настрани. Задушете в малко зехтин и вода пресния лук и чесън. Добавете спанака и гответе до омекване. Накрая сложете нарязаните на ситно магданоз и копър. Измийте и нарежете гъбите и ги задушете в малко зехтин и вода, в отделен съд, докато водата им се изпари и порозовеят. Загрейте фурната на 200 градуса. Изсипете сварения ориз в дълбока купа и прибавете задушения спанак, заедно със зелените, задушените гъби, нарязаната на кубчета Гауда, 1 кафена чаена чаша сметана, 2 яйца и нарязаните на кръгчета тиквички. Поръсете със сол и черен пипер. Разбъркайте всичко много добре. Постелете дъното на тортена форма, със свалящ се ринг, с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Заравнете с помощта на лъжица. Изпечете ястието в загрята фурна за 30 минути, докато покафенее по повърхността.Поднесете топло или студено с млечно-чеснов сос.

2 с.л. бял винен оцет1 ч.л. захар1 глава шалот (вид лук), ситно нарязан1/3 ч. зехтин1 маруля, нарязана1 краставица с отстранение семена, нарязана на кубчета1 ½ ч. чери домати, разполовени2 стръка целина, нарязани3 моркова, нарязани1 малка глава червен лук, ситно нарязан1 ч. черни маслини, нарязаниВ купа комбинирайте оцета със захарта, шалота, ½ ч.л. сол и ¼ ч.л. пипер. Прибавете зехтина и бъркайте докато всички съставки се смесят добре. Смесете всички зеленчуци и залейте с дресинга. Овкусете със сол и черен пипер.

Великденски козунак с шипков мармаладНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: За тестото: 1 кг брашно 250 г захар 50 г мая - 1 пакетче суха 80 г краве масло 200-250 мл прясно мляко 80 мл олио 4-5 яйца 1 капсула есенция от лимонови кори 1-2 пакетчета ванилия 1 ч. л. сол За плънката: 100-150 г мармалад от шипки 100 г стафиди 50-60 г орехови ядки 20 г галета 1 с. л. ром канела на вкус 2 яйца за намазване НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Брашното се пресява и в него се оформя кладенче. Вътре се натрошава маята и постепенно се подхваща с топлото мляко. Сипва се 1 ч. л. захар и се оставя да втасва 15 мин. След това брашното се поръсва със сол и едно по едно се добавят затоплените яйца. Наливат се разтопеното масло и загрятото олио. Сипва се и захарта. 30 г се запазват, за да се поръси козунакът преди печене. Сместа се ароматизира с ванилия и есенция от лимонови кори или настъргана лимонова кора и се замесва, като се забърква само в една посока. Полученото гладко тесто се намазва с олио, покрива се с кухненска кърпа и се оставя да втасва 20 мин. Стафидите се накисват в рома. Втасалото тесто се разделя на 3 еднакви по големина топки, които леко се разточват, намазват се с шипков мармалад и се поръсват със стафиди. Завиват се на рула и се разточват като фитили. Три от фитилите се сплитат на плитка. Слагат се в намазнена тава и се оставят да втасват още 25-30 минути. Втасалият козунак се намазва с разбито яйце (или само жълтък) и се поръсва със захар. Може да се украси с орехи или стафиди и се пече 25-30 мин. в предварително загрята до 180-200 фурна.

ЧОРБА ОТ ТРИ КИТКИ -Вземаме 3 едри китки ;магданоз,гйозум (джоджен) и копър;нарязват се ситничко и се слагат в тенджера с 2 лъжици прясно краве масло или 2-3 лъжици зехтин.Посоляват се,захлупват се да поомекнат,добавя се 1 супена лъжица брашно ,да се позапърже,и се долива 2-3 чаши топла вода.Застройва се с 1-2 жълтъка,разбити със сока от половин лимон.По желание,добавя се половин чаша кисело мляко.

Чорба от млад чесън - сдребняват се две китки млад чесън,добавя се 2-3 лъжици зехтин,слага се лъжица препечено брашно и се залива с 3 чаши топла вода. Сол,чер пипер и при свалянето вече се засипва с цяла китчица млад копърец.Яде се студена,подправена.

домашно приготвена лимонада -1кг.захар се сварява със сока от 6 лимона,добавя се за миризма кората на половин лимон.Когато се получи необходимата гъстота малко по-рядко от сладко се прецежда и се прибира в стъклено шише.За да се получи добра лимонада ,сипва се в чаша един пръст от тоя сироп и се долива с изстудена вода.

Постен гювеч с млади тиквички - сваряваме 4 предварително обелени тиквички,да омекнат,без да се разварят.Нарязваме ги на филийки и ги нареждаме в съд за печене.Между тиквичките слагаме китка магданоз,поръсваме с галета и зехтин и черен пипер по желание.Сервира се съвършено студен с лимонов сок.