Публикация

Лекари от Благоевград: В България се дават най-малко пари за здраве

Реформата ни превърна в „клинично-пътечни специалисти“, обявиха лекари от Благоевград.


Искаме да се махне НРД 2016 г., да се върне преговорния процес и да извоюваме повече пари за българското здравеопазване. Това обявиха от Регионалната колегия на БЛС в Благоевград по време на националния протест, който се проведе на 6 април 2016 г. в София.

Лекарите коментираха, че страната ни отделя най-малко пари за здравеопазване в Европа и от там идват всички проблеми на системата. Според тях реформата ги е превърнала в „клинично-пътечни специалисти“ и е убила изкуството да лекуват, защото само гледат някакви кодове. 

Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Здравна политика БЛС здравна реформа лекарски протест 6.04.2016 РЛК Благоевград клинично-пътечни специалисти

Коментари

Не знам колко пари се дават за здраве, но останахме и без здраве, и без пари