За мен

Проф. д-р Иво Петров, д.м. Национален консултант по инвазивна кардиология Началник клиника по Кардиология и ангиология Сити Клиник София
 

Проф. д-р Иво Петров, д.м.

Национален консултант по инвазивна кардиология

Началник клиника по Кардиология и ангиология

Сити Клиник София

Завършил е медицина през 1992 г. в МУ-София. През 1999 г. придобива специалност „Вътрешни болести”, през 2003 г. специалност „Кардиология”, през 2012г. Специалност по Ангиология, има и тясна специализация по „Инвазивна кардиология”. Д-р Петров е завършил и „Здравен мениджмънт” в МУ-София. Преминал е обучение по стрес ЕхоКГ във Висбаден, Германия, по Инвазивна кардиология и радиология в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През периода 1999 – 2000 г. е стипендиант по Инвазивна кардиология и радиология в същата болница.

Между 1992 и 2006 г. доц. Петров работи в УНСБАЛ „Св. Екатерина”, където преминава през позициите доброволен сътрудник, асистент, старши и главен асистент в клиниката по Кардиология. В този период в рамките на 2 години е стипендиант в в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През ноември 2006 г. е поканен да оглави Кардиологична клиника на МБАЛ „Токуда Болница София”. През 2010г. придобива звание „доцент”.

Доц. Иво Петров е председател на Дружество на Кардиолозите в България, председател на Българско Дружество по Ендоваскуларна Терапия. Член е на Управителния съвет на ISES (International Society of Endovascular Specialists), Член е на Европейско кардиологично дружество - с ранг FESC- Fellow of the European society of cardiology, Член е на Американския Колеж по Кардиология също с ранг “Fellow”, Испанска асоциация по Кардиология, Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози, Българско дружество на Ангиолозите и съдовите хирурзи. Владее испански, английски и френски език. Има българско и аржентинско гражданство.

Има огромен опит в ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка и други мозъчносъдови заболявания, на коремна и гръдна аорта (при аневризми и дисекации), на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето. Прилага уникален метод за лечение на резистентна хипертония – ренална денервация. Въвежда и специализиран център за лечение на белодробна тромбемболия и остър исхемичен инсулт.

Опит

1000, София, България, ул. Околовръстен път 127
35970013127
Платен прием
Работи с осигурител
проф. Иво Петров дм създаде дискусия
2018
проф. Иво Петров дм създаде публикация
2015
Диабет и кардиоваскуларен риск: Съвременните концепции и опции за лечение
Диабет и кардиоваскуларен риск: Съвременните концепции и опции за лечение

Diabetes and Cardiovascular Risk: Contemporary Concepts and Treatment OptionsThe risk of developm...

Публикации

Диабет и кардиоваскуларен риск: Съвременните концепции и опции за лечение
Диабет и кардиоваскуларен риск: Съвременните концепц...
Публикация
Новите европейски клинични ръководства достигнаха до българските лекари (ВИДЕО)
Новите европейски клинични ръководства достигнаха до...
Публикация
проф. Иво Петров дм създаде публикация
2014
проф. Иво Петров дм създаде публикация
2014
В Европа 30% от стентовете са 4-то поколение, у нас ще ползваме най-евтините
В Европа 30% от стентовете са 4-то поколение, у нас ще ползваме най-евтините

В България бяха постигнати значими успехи в областта на инвазивната кардиология благодарение на е...

Дискусии

Диагностика и съвременно лечение на заболяванията на аортата
Диагностика и съвременно лечение на заболяванията на...
дискусия