За нас

Разположена в красивия парк „Кайлъка”, болницата гарантира луксозен престой сред цветя и зеленина, сред чистия въздух и песента на птиците. На площ от 7000 кв.м са разположени 12 отделения с общо 180 легла.

Болницата разполага с отделения Образна диагностика, Детско отделение, Неврология, Кардиология, Гастроентерология, Ендокринология, УНГ, Акушерство и гинекология, Неонатология, Ортопедия, Хирургия, Медицинска онкология, Физикална и рехабилитационна медицина, ОАИЛ, Клинична лаборатория, Хистологична лаборатория, Микробиологична лаборатория, Болнична аптека.

Отделението по образна диагностика е открито през 12.08.2009. То разполага с 16 срезов мултидетекторен компютърен томограф General Electric Light Speed 16. Скенерът разполага с последно поколение работна станция за компютърна обработка на образите. На работната станция с помощта на мощен компютър събраната информация се обработва за минути, което дава възможност за провеждане на най-новите изследвания в образната диагностика.

Ендоскопският сектор разполага с всичко необходимо за оперативна ендоскопия, прилагана основно при лечението на доброкачествените новообразувания на стомаха и дебелото черво. Секторът за Образна диагностика към Гастроентерологичното отделение е оборудван с висококачествена ехографска апаратура "Фукуда" с трандюсери за коремна ехография и повърхностни структури, които са с капацитет за изследване на магистрални и периферни кръвоносни съдове чрез триплекс Доплер.

Петте операционни зали са изградени по европейски образец и са оборудвани с най – съвременната техника и дават възможност за извършване на много голям обем хирургични интервенции – конвенционални и лапароскопски. През 2013 год. са подменени всички операционни маси и операционни лампи в залите. Новото оборудване е от много висок клас и са на водещия немски производител MAQUET. Закупена е система Ligasure пълен комплект + ForceTriad - електрохирургичен генератор

Модерно оборудваната родилна зала на болница „АВИС – МЕДИКА” и секторът за интензивни грижи на новородените позволяват воденето на нормални и оперативни раждания с последваща грижа за новородените. През 2012 год. са подменени гинекологичните столове в родилната зала, като те са на доказаният немски производител BRUMABA. Секторът за интензивни грижи разполага с пет съвременни кувьоза на фирма Dreger.

За нуждите на гинекологично отделение 2014 год. е закупена ехографска система за гинекологично приложение, модел DC-8 “Shenzhen mindray bio-medical electronics”

През 2010 год. е закупено уникално помощно средство за борба с хеморагичния шок.Производител на продукта е ZOEX, USA, по оригинална технология на NASA.

През месец Февруари 2012 година към МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” е открита модерна лечебно възстановителна физиотерапия. Тук се прилагат едни от най-новите методи за диагностика и лечение като процедурите се извършват с изключително модерна апаратура - ниско и високо честотна, магнитотерапия, лазер терапия както и апарат за колагено- терапия при болкови синдроми и козметични процедури. Лекарите имат на разположение последно поколение INTELECT MOBILE STEAM и SOUND ултразвукови апарати и апарати за електротерапия.

През месец Февруари 2012 година е открито отделение Медицинска онкология. МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” е от първите частни лечебни структури в България в областта на лекарственото лечение на солидните тумори, включващо химиотерапия, таргетна терапия, хормонотерапия, имунотерапия и лечение с бифосфонати на тумори със следните локализации: рак на гърда, бял дроб, дебело и право черво, анус, простата, яйчник, маточна шийка, стомах, хранопровод, бъбрек, пикочен мехур, черен дроб, жлъчни пътища и жлъчен мехур, панкреас, тестис, мозък, фаринкс, ларинкс, сарком и други. Водещо е специализираното лечение на злокачествени туморни заболявания като лечението на здравно осигурените пациенти е напълно безплатно.

От 2014 година в МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” започна лечение на хронични трудно заздравяващи диабетни и варикозни рани. Под ръководството на водещи специалисти от Австрия и Германия се прилага терапия под ниско налягане с вакум помпи и се използват най-съвременните превръзки и компреси според вида на всяка рана. Терапията е с доказан успех за окончателно заздравяване на дългогодишни и труднозаздравяващи хронични рани.

Всички болнични стаи в МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” са със собствен санитарен възел, безплатна кабелна телевизия, безжичен интернет, централно климатизирани и с централна кислородна и вакуумна инсталация. Повечето стаи в болницата са със собствена тераса от която пациентите мога да се любуват на прекрасния парк, чистият въздух и песента на птиците.

През месец октомври 2009 год. е открит новият кухненски блок . Оборудването е на Италянската фирма Мдулар и инвестицията е над 120 хиляди лева. Трима професионални готвачи и един диетолог разработват ежедневно меню според нуждите на пациентите съобразено с предписаната им диета. Вкусната, ежедневно приготвена храна допринaся за още по- пълното задоволяване на нуждите и изискванията на нашите пациенти.

МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” осигурява безплатен транспорт на работещите, пациентите и техните близки от центъра на гр. Плевен до самата болница и обратно.

Висококвалифицирания персонал, съвременната апаратура, хуманното отношение и индивидуалните грижи за всеки болен са предпоставака за бърза и прецизна диагностика и осъществяване на качествен лечебен процес.

Юли 2012 год. МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” гр. Плевен с управител Д-р Владимир Андреев беше удостоена от "Съвета на европейската научна и културна общност" със "Златен печат" и "Златна значка". Престижните отличия се връчват на културни, научни и бизнес институции допринесли за развитието на науката, културата и икономиката. Тези отличия удостоверяват приноса на МБАЛ „АВИС – МЕДИКА” гр. Плевен за развитието на българската медицина, както и общественото признание и високия престиж.

През 2011 год. е изградена слънчева инсталация за затопляне на битова вода за нуждите на болницата. Направени са и два сондажа на подпочвени вода, който покриват голяма част от нуждите на МБАЛ „АВИС – МЕДИКА”.